עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8551.8 קק״ל 8551.8 קק״לפחמימות 600.8 גרם 600.8 גרםשומן 654.7 גרם 654.7 גרםנתרן 1690.4 מ״ג 1690.4 מ״גחלבון 101.4 גרם 101.4 גרםסיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרםשומן רווי 341.3 גרם 341.3 גרםכולסטרול 1888.0 מ״ג 1888.0 מ״גסידן 921.4 מ״ג 921.4 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 2046.5 מ״ג 2046.5 מ״גאבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות8552
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8551.8 קק״ל 8551.8 קק״לפחמימות 600.8 גרם 600.8 גרםשומן 654.7 גרם 654.7 גרםנתרן 1690.4 מ״ג 1690.4 מ״גחלבון 101.4 גרם 101.4 גרםסיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרםשומן רווי 341.3 גרם 341.3 גרםכולסטרול 1888.0 מ״ג 1888.0 מ״גסידן 921.4 מ״ג 921.4 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 2046.5 מ״ג 2046.5 מ״גאבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 8552 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך קקאו
קרם שוקולד
-
3 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
250 גרם גבינת שמנת
-
2 שקיות אינסטנט פודינג בטעם ונילאו שוקולד
-
1 כוס ממרח קקאו אגוזי לוז
קישוטים
-
כדורי שוקולד תוצרת בית, ממתקים, פרחים קטנים מהגינה
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
- מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
- מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
- מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
- מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
- מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
- מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
- מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.
הערות
- צריך שבלונות של ספרות 3, 5
הערות
- צריך שבלונות של ספרות 3, 5
תגובות (26)
שלום, עם אני רוצה לעשות עוגה עם מספרים מודפסים אני יכולה לשים את הדף מעל הבצק או שאני מריכה קוצץ או משהו? תודה רבה
מה הכוונה? דף עם הצורה של המספר? אין בעיה לשים על הבצק כדי לשרטט ולחתוך את המספר. חשוב שהבצק יהיה קר מאוד ולעבוד מהר כדי שהדף לא יידבק
הי, אם אני רוצה בצק לבן? בלי קקאו? צריך לשים משהו במקום?
היי אמונה, בגדול כן, אבל חבל לשנות את יחסי המתכון ואנו ממליצים לך להכין עוגת מספרים מהמתכונים האחרים שקיימים באתר. בהצלחה ושתפי אותנו
היי האם אני יכולה להחליף את ממרח הקקאו+הסוכר בממרח בואנו ?
היי, כן זה אפשרי. בהצלחה!