עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן

כמה שוקולדית יכולה להיות עוגה אחת? קרין גורן תעשה בשבילכם את החשבון ותכין לכם מספרים עם עוגת המספרים שלה - הגרסה השוקולדית
כמה שוקולדית יכולה להיות עוגה אחת? קרין גורן תעשה בשבילכם את החשבון ותכין לכם מספרים עם עוגת המספרים שלה - הגרסה השוקולדית
  • קרין גורן
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    8552
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8551.8 קק״ל 8551.8 קק״ל
    פחמימות 600.8 גרם 600.8 גרם
    שומן 654.7 גרם 654.7 גרם
    נתרן 1690.4 מ״ג 1690.4 מ״ג
    חלבון 101.4 גרם 101.4 גרם
    סיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרם
    שומן רווי 341.3 גרם 341.3 גרם
    כולסטרול 1888.0 מ״ג 1888.0 מ״ג
    סידן 921.4 מ״ג 921.4 מ״ג
    ברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 2046.5 מ״ג 2046.5 מ״ג
    אבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    8552
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 8551.8 קק״ל 8551.8 קק״ל
    פחמימות 600.8 גרם 600.8 גרם
    שומן 654.7 גרם 654.7 גרם
    נתרן 1690.4 מ״ג 1690.4 מ״ג
    חלבון 101.4 גרם 101.4 גרם
    סיבים תזונתיים 24.6 גרם 24.6 גרם
    שומן רווי 341.3 גרם 341.3 גרם
    כולסטרול 1888.0 מ״ג 1888.0 מ״ג
    סידן 921.4 מ״ג 921.4 מ״ג
    ברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 2046.5 מ״ג 2046.5 מ״ג
    אבץ 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק פריך קקאו

קישוטים


אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
  2. מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
  4. מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
  5. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  6. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
  7. מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.

    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה

הערות

  • צריך שבלונות של ספרות 3, 5
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Aviv Biton

    יצא מעולההה

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    אמונה

    הי, אם אני רוצה בצק לבן? בלי קקאו? צריך לשים משהו במקום?

      Avatar
      Foody team

      היי אמונה, בגדול כן, אבל חבל לשנות את יחסי המתכון ואנו ממליצים לך להכין עוגת מספרים מהמתכונים האחרים שקיימים באתר. בהצלחה ושתפי אותנו

    Avatar
    ליאת נתח

    היי האם אני יכולה להחליף את ממרח הקקאו+הסוכר בממרח בואנו ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כן זה אפשרי. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות