עוגת מספרים – הגרסה השוקולדית קרין גורן

כמה שוקולדית יכולה להיות עוגה אחת? קרין גורן תעשה בשבילכם את החשבון ותכין לכם מספרים עם עוגת המספרים שלה - הגרסה השוקולדית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

בצק פריך קקאו

קישוטים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק הפריך: מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון, לקבלת בצק אחיד במרקם נעים ולא דביק אך לא יבש (מוסיפים מעט קמח לבצק דביק, או מעט שמן לבצק יבש).
  2. מרדדים את הבצק עבה (כחצי ס”מ) בין שני ניירות אפייה (אפשר רק להחליק את המערוך ולדחוף את הבצק לצדדים, לא ממש לרדד). חותכים את הספרות לפי השבלונה שבחרתם ומשאירים על נייר האפייה (שתיים מכל סוג, לשתי קומות כלומר סכ”ה 4 מספרים). מעבירים את הבצק כולו עם סימון המספר למקפיא. כשהבצק קפוא קל יותר להסיר את השאריות שמסביב למספר. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים שוב. אם נשאר בצק קורצים ממנו עוגיות לקישוט העוגה הסופית.
  3. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות.
  4. מכניסים את הבצק בצורת המספר לתנור ואופים 20 דקות. מקררים לגמרי! רצוי להקפיא קצת לפני ההרכבה. את העוגה מרכיבים על המגש הסופי (בו מגישים את העוגה) כי אי אפשר להעביר אחר כך את העוגה המוכנה.
  5. מכינים את קרם השוקולד: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה והפודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את הממרח ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  6. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הקרם לשקית זילוף. מזלפים עיגולים צמודים למילוי שטח הספרה. מניחים שכבת בצק מעל ומזלפים באותו האופן.
  7. מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. אפשר למזוג מעט גנאש לטפטופים או להגשה.

    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה
    מקשטים את העוגה: מפזרים על העוגה עוגיות שאפינו, קליק, פרחים קטנים, כדורי שוקולד וממתקים. צילום: שניר גואטה

הערות

  • צריך שבלונות של ספרות 3, 5
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5728.4 קק״ל 5728.4 קק״ל
פחמימות 523.6 גרם 523.6 גרם
שומן 371.5 גרם 371.5 גרם
נתרן 1296.7 מ״ג 1296.7 מ״ג
חלבון 77.1 גרם 77.1 גרם
סיבים תזונתיים 23.4 גרם 23.4 גרם
שומן רווי 173.2 גרם 173.2 גרם
כולסטרול 949.8 מ״ג 949.8 מ״ג
סידן 420.8 מ״ג 420.8 מ״ג
ברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״ג
אשלגן 1412.7 מ״ג 1412.7 מ״ג
אבץ 7.1 מ״ג 7.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

    Avatar
    קארין הילו

    היי אשמח לדעת אם אפשר להקפיא את הבצק ואם כן כמה זמן הוא מחזיק?

      Avatar
      רונית הרוני

      האם אפשר להקפיא את הספרות כאשר הן אפויות?

      Avatar
      Foody Foody

      היי רוני,
      בהחלט. כדאי לעטוף היטב.

    Avatar
    טליה טמיר

    יש אופציה לעשות את העוגה כשרה לפסח? אם כן, אשמח להמלצות במה להחליף את המצרכים כמן הקמח לדוגמה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody