עוגת סינרול משפחתית של קרין גורן

עוגת שמרים מושלמת לשבת! עוגת סינרול משפחתית במילוי חמאה, סוכר חום, פקאנים וקינמון. והבונוס- משאריות הבצק מכינים וופל בלגי סינרול קריספי ומשגע
עוגת שמרים מושלמת לשבת! עוגת סינרול משפחתית במילוי חמאה, סוכר חום, פקאנים וקינמון. והבונוס- משאריות הבצק מכינים וופל בלגי סינרול קריספי ומשגע
  • קרין גורן
שמרו
כשר
35 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    5934
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5934.3 קק״ל 5934.3 קק״ל
    פחמימות 793.8 גרם 793.8 גרם
    שומן 276.3 גרם 276.3 גרם
    נתרן 2101.8 מ״ג 2101.8 מ״ג
    חלבון 102.3 גרם 102.3 גרם
    סיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרם
    שומן רווי 120.7 גרם 120.7 גרם
    כולסטרול 1041.4 מ״ג 1041.4 מ״ג
    סידן 529.7 מ״ג 529.7 מ״ג
    ברזל 16.2 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 1790.9 מ״ג 1790.9 מ״ג
    אבץ 17.7 מ״ג 17.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    5934
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5934.3 קק״ל 5934.3 קק״ל
    פחמימות 793.8 גרם 793.8 גרם
    שומן 276.3 גרם 276.3 גרם
    נתרן 2101.8 מ״ג 2101.8 מ״ג
    חלבון 102.3 גרם 102.3 גרם
    סיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרם
    שומן רווי 120.7 גרם 120.7 גרם
    כולסטרול 1041.4 מ״ג 1041.4 מ״ג
    סידן 529.7 מ״ג 529.7 מ״ג
    ברזל 16.2 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 1790.9 מ״ג 1790.9 מ״ג
    אבץ 17.7 מ״ג 17.7 מ״ג
    סגור

לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית בשווי כולל של מאות שקלים עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
35 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והמלח.
  2. ממיסים את החמאה בקערה ומערבבים עם החלב הקר לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים לתערובת הקמח את הביצים ותערובת החמאה עם החלב.
  4. מעבדים 7-5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
  5. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. מכינים את המלית: מערבבים יחד את הסוכר החום, הקינמון והפקאנים.
  7. מרכיבים ואופים (ללא התפחה): מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי 1/2 ס”מ.
  8. מורחים מחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר החום מעל.
  9. מגלגלים לרולדה ארוכה ושמנמנה. מכינים עוד רולדה באותו אופן משאר הבצק והמלית.
  10. את הקצוות שיוצאים תמיד דקים יותר- אפשר להסיר כדי ליישר ולאפות בנפרד (או להכין מהם וופל בלגי מעולה- ראו הערה למטה).
  11. חוצים כל רולדה לרוחב, לקבלת שתי רצועות ארוכות עם מילוי חשוף (סה”כ 4 רצועות = 2 מכל רולדה).
  12. מפתלים רצועה ראשונה סביב עצמה כמו שבלול (המילוי כלפי מעלה). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  13. מקיפים בעיגול ברצועה השנייה, אח”כ בשלישית ואז ברביעית- לקבלת שבלול אחד ענקי.
  14. אופים, מזגגים ומקשטים: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. אופים במשך כ-40-30 דקות עד להזהבה.
  15. מוציאים מהתנור ומורחים בזיגוג מייפל.

הערות

  • סוד מתוק: כך מכינים וופל בלגי סינרול מהשאריות- משמנים מחבת וופל בלגי בתרסיס שמן. מחממים דקה על אש גבוהה. מנמיכים להבה, מניחים את שאריות הסינרול על המחבת ומחממים על אש נמוכה 3-2 דקות מכל צד, עד שהוופל שחום וקריספי וריח הקינמון משגע אתכם... אוכלים חם עם סירופ מייפל.
אוהבים קינמון? יש לנו מלא מתכונים בשבילכם:
עוגת סינרול משפחתית של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    איתי

    הבצק יכול להתאים גם לרוגלך /עוגת שמרים??

      Avatar
      מערכת Foody

      כן 🙂

    Avatar
    שונית

    מה עם שמרים יבשים? האם אפשר להמיר במקום השמרים הטריים? ואם כן, מה הכמות?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להמיר בשמרים יבשים, 8 גרם

    Avatar
    Rachel

    אני גרה בחו״ל אין פה שימרית… מה אפשר להשתמש במקום ?

      Avatar
      מערכת Foody

      כל שמרים טריים שמוכרים בסופר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות