
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל3 שעות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
4 כפות שמן קנולה
-
6 כפות סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1 כף גרידת לימון
-
200 גרם מזולה בטעם חמאהרכה מאוד
-
1 קורט מלח דק
-
2 כפיות תמצית וניל
מלית קינמון וצימוקים
-
4 כפות קינמון טחון
-
2 כפות מזולה – ללא תוספת מלחמומסת
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
5 כפות ריבת משמש
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה ומדוללת במעט מים
אופן הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק דביק יש להוסיף קמח בעדינות.
מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר כעשר דקות. צילום: שניר גואטה - מקמחים את כדור הבצק ומניחים בקערת התפחה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח ומשהים להתפחה בערך שעה.
- לאחר שעה הבצק הכפיל את נפחו. טופחים טוב טוב על פני הבצק, נותנים לו עוד לישה וחוזרים להתפיח כ-30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן שעובי הבצק הוא 1/2 ס״מ בערך.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח. צילום: שניר גואטה - מערבבים היטב את חומרי מלית הקינמון ומורחים על הבצק. מגלגלים את הבצק לגליל ומכניסים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מצופה בנייר אפייה.
מערבבים היטב את חומרי מלית הקינמון ומורחים על הבצק. צילום: שניר גואטה מגלגלים את הבצק לגליל. צילום: שניר גואטה - חורצים בעזרת סכין את העוגה 3 -4 חתכים. מורחים בעדינות את העוגות בביצה מדוללת במעט מים. מכסים את תבניות העוגות במגבת ומתפיחים את העוגות עוד 20 דקות.
- בעת התפחת העוגות מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים בערך 40 דקות עד שהעוגות משחימות.
אופים עד שהעוגות משחימות. צילום: שניר גואטה
בשיתוף עם מזולה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
18
מנות
קלוריות
206.4
קק״ל
3714.6
קק״ל
פחמימות
17.4
גרם
313.0
גרם
שומן
14.5
גרם
261.4
גרם
נתרן
86.8
מ״ג
1563.3
מ״ג
חלבון
2.0
גרם
36.3
גרם
סיבים תזונתיים
0.9
גרם
16.2
גרם
שומן רווי
4.1
גרם
73.5
גרם
כולסטרול
42.2
מ״ג
759.6
מ״ג
סידן
10.7
מ״ג
192.4
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
5.6
מ״ג
אשלגן
61.2
מ״ג
1101.2
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
4.5
מ״ג
תגובות (7)
מתכון מנצח!! הבית התמלא ניחוחות משגעים
אני חולה על בצק עם קינמון, זה מתכון מנצח!
בא לי לחתוך את העוגה מהתמונה