-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3064.1 קק״ל 6128.2 קק״לפחמימות 404.7 גרם 809.3 גרםשומן 130.2 גרם 260.4 גרםנתרן 1191.3 מ״ג 2382.6 מ״גחלבון 72.0 גרם 144.1 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 18.9 גרםשומן רווי 16.0 גרם 32.0 גרםכולסטרול 781.2 מ״ג 1562.4 מ״גסידן 564.6 מ״ג 1129.1 מ״גברזל 7.0 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 1061.8 מ״ג 2123.6 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 11.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות3064
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3064.1 קק״ל 6128.2 קק״לפחמימות 404.7 גרם 809.3 גרםשומן 130.2 גרם 260.4 גרםנתרן 1191.3 מ״ג 2382.6 מ״גחלבון 72.0 גרם 144.1 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 18.9 גרםשומן רווי 16.0 גרם 32.0 גרםכולסטרול 781.2 מ״ג 1562.4 מ״גסידן 564.6 מ״ג 1129.1 מ״גברזל 7.0 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 1061.8 מ״ג 2123.6 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 11.5 מ״גסגור
בין אם אתם צמים ביום כיפור או לא, שווה לכם להכיר את המתכון הזה של עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה. היא טעימה ופשוטה להכנה, והיא תהיה שותפה נהדרת לתה המתוק של סוף הצום או לכל כוס קפה או תה שתשתו אי פעם. נסו אותה ותראו שצדקנו!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 3064 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
45 יחידות תמרי מג'הול
-
1 ליטר מים רותחים
-
600 גרם קמח לבן
-
4 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
140 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
300 גרם סוכר חום
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1/4 כפית מלח דק
-
480 מ"ל חלב 3%
-
180 גרם שמן קנולה
-
6 ביצים M
-
1/4 כוס שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מגלענים את התמרים, מעבירים לקערה ומוסיפים את המים הרותחים להשריה של 20 דקות. מסננים את התמרים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מעבירים את התמרים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים רבע כוס מים חמים וטוחנים למחית חלקה.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, שיבולת השועל, הסוכר, הקינמון והמלח. מוסיפים את החלב, שמן הקנולה והביצים ומערבבים היטב.
- משטחים את הבלילה בשתי בתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה מותאם לתבניות אינגליש קייק ואופים 35-30 דקות עד שהעוגות משחימות וקפיציות למגע.
- מפזרים על העוגות את השקדים הפרוסים בטרם ההגשה.
אופן הכנה
- מגלענים את התמרים, מעבירים לקערה ומוסיפים את המים הרותחים להשריה של 20 דקות. מסננים את התמרים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מעבירים את התמרים למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים רבע כוס מים חמים וטוחנים למחית חלקה.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, שיבולת השועל, הסוכר, הקינמון והמלח. מוסיפים את החלב, שמן הקנולה והביצים ומערבבים היטב.
- משטחים את הבלילה בשתי בתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה מותאם לתבניות אינגליש קייק ואופים 35-30 דקות עד שהעוגות משחימות וקפיציות למגע.
- מפזרים על העוגות את השקדים הפרוסים בטרם ההגשה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
הי , האם אפשר להשתמש בתמרים בוואקום? אם כן כמה? תודה
היי אילה, שתי חבילות יתאימו, אפשר גם מעט פחות
מחית התמרים נשכחה מחוץ לבלילה
ואיך יצא? 🙂