שניצלונים ברוטב חמאת בוטנים אינדונזי

שי-לי ליפא מכינה שניצלונים שגם מבוגרים יאהבו, ומשדכת להם רוטב בוטנים וקוקוס מהמטבח האינדונזי
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    23

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את חזה העוף לנתחים בגודל 3 על 4 ס”מ. קוצצים דק את השאלות, השום הצ’ילי והג’ינג’ר.
  2. מכינים את תערובת הביצים: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הסויה והחרדל, מתבלים בפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בקלחת או סיר קטן על להבה בינונית. מוסיפים את השאלוט, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי ומאדים כ-2 דקות, עד שהבצל והשום מתחילים להתרכך. מוסיפים את קרם הקוקוס, חמאת הבוטנים, מיץ הלימון, הסויה, הסוכר, הכוסברה הטחונה והקינמון ומערבבים. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. טועמים ומתקנים את התיבול. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים 3-2 כפות קרם קוקוס.
  4. מערבבים בקערה את פירורי הלחם, הקוקוס, השומשום והמלח. מוציאים את נתחי עוף מתערובת הביצים, מנערים מעודפי הביצה ומעבירים לתערובת פירורי הלחם. מצפים את הנתחים מכל הצדדים.
  5. יוצקים למחבת טפלון את השמן בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על להבה בינונית. מטגנים את הנתחים 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים ומוכנים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים עם הרוטב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 505.2 קק״ל 3031.4 קק״ל
פחמימות 20.1 גרם 120.8 גרם
שומן 29.8 גרם 178.9 גרם
נתרן 1309.3 מ״ג 7855.5 מ״ג
חלבון 37.6 גרם 225.9 גרם
סיבים תזונתיים 5.0 גרם 30.0 גרם
שומן רווי 16.0 גרם 95.7 גרם
כולסטרול 212.1 מ״ג 1272.4 מ״ג
סידן 78.8 מ״ג 472.9 מ״ג
ברזל 3.1 מ״ג 18.7 מ״ג
אשלגן 760.8 מ״ג 4565.1 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 14.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody