עוף בשזיפים בקלי קלות

מנת עוף בשזיפים שכל המשפחה תאהב, בעיקר בזכות רוטב השזיפים, שעושה אותה קצת מתוקה וקצת חמוצה ובעיקר מאוד טעימה. מתכון מנצח לארוחה משפחתית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

  • 6 ירכי עוף עם עור בינוניות
  • 6 כפות רוטב שזיפים
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 10 שזיפים מיובשים קטנים
  • 3 בצלים בינוניים
  • 1 ראש שום
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את הבצלים לרבעים ואת ראש השום לחצי (אין צורך לקלוף את השום).
  3. מערבבים בקערה קטנה רוטב שזיפים, סויה ופלפל שחור.
  4. מושחים את חלקי העוף במשרה השזיפים והסויה ומניחים בתבנית.
  5. מפזרים מסביב את הבצלים, תפוחי האדמה, השום והשזיפים ואופים בתנור החם 40 דקות או עד שהעוף זהוב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 281.0 קק״ל 1686.3 קק״ל
פחמימות 22.2 גרם 132.9 גרם
שומן 6.3 גרם 38.1 גרם
נתרן 519.9 מ״ג 3119.5 מ״ג
חלבון 32.6 גרם 195.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.4 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 9.6 גרם
כולסטרול 128.7 מ״ג 771.9 מ״ג
סידן 56.7 מ״ג 340.2 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 13.9 מ״ג
אשלגן 623.9 מ״ג 3743.3 מ״ג
אבץ 3.2 מ״ג 19.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody