עוף בתנור עם תפוחי אדמה שמש בזיגוג לימוני – תתכוננו להתאהב
עוף בתנור, עם תפוחי אדמה רכים וזהובים, ברוטב לימון ושום. כמה דקות הכנה, בלי ללכלך כלים, ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת שכולם יאהבו
עוף בתנור, עם תפוחי אדמה רכים וזהובים, ברוטב לימון ושום. כמה דקות הכנה, בלי ללכלך כלים, ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת שכולם יאהבו
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.9 קק״ל 2389.3 קק״לפחמימות 69.9 גרם 349.3 גרםשומן 18.4 גרם 91.8 גרםנתרן 785.6 מ״ג 3928.0 מ״גחלבון 6.5 גרם 32.4 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 11.3 גרםשומן רווי 2.6 גרם 12.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.0 מ״ג 165.2 מ״גברזל 1.1 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 211.0 מ״ג 1054.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות478
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.9 קק״ל 2389.3 קק״לפחמימות 69.9 גרם 349.3 גרםשומן 18.4 גרם 91.8 גרםנתרן 785.6 מ״ג 3928.0 מ״גחלבון 6.5 גרם 32.4 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 11.3 גרםשומן רווי 2.6 גרם 12.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.0 מ״ג 165.2 מ״גברזל 1.1 מ״ג 5.4 מ״גאשלגן 211.0 מ״ג 1054.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 478 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 ירכי עוף בינוניותאו שוק/כרע
-
7 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
4 כפות שמן זית
-
8 בצלי שאלוט בינונייםאו 2 בצלים סגולים, קלופים
-
3/4 כפית מלח דק
-
1 כפית פטרוזיליה יבשהאו אורגנו מיובש
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית בהרט
רוטב
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות וחוצים את הבצלצלים לחצי או לרבעים.
- בקערה גדולה שמים את העוף, הבצלים ותפוחי האדמה. מתבלים בשמן זית, מלח, פטרוזיליה, כורכום, בהרט ופפריקה ומערבבים היטב היטב. מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור (אפשר גם ישירות לערבב תוך התבנית ולחסוך את שלב הקערה).
- מכניסים לתנור ומפעילים את תכנית תנור בשילוב מיקרו - בטמפרטורה של 175 מעלות (חום עליון תחתון) במשך 45 דקות. אם אין לכם את התכנית הזאת שמים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה בחום עליון תחתון.
- בינתיים מערבבים את מצרכי הרוטב.
- מוציאים את העוף ותפוחי האדמה, מברישים בכל הרוטב ומחזירים לתנור למצב טורבו או גריל, בטמפרטורה של 200 מעלות, עד שהעוף מזהיב מאוד, בערך 20-30 דקות. מומלץ מדי פעם להבריש ברוטב שנמצא בתחתית התבנית.
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות וחוצים את הבצלצלים לחצי או לרבעים.
- בקערה גדולה שמים את העוף, הבצלים ותפוחי האדמה. מתבלים בשמן זית, מלח, פטרוזיליה, כורכום, בהרט ופפריקה ומערבבים היטב היטב. מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור (אפשר גם ישירות לערבב תוך התבנית ולחסוך את שלב הקערה).
- מכניסים לתנור ומפעילים את תכנית תנור בשילוב מיקרו - בטמפרטורה של 175 מעלות (חום עליון תחתון) במשך 45 דקות. אם אין לכם את התכנית הזאת שמים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה בחום עליון תחתון.
- בינתיים מערבבים את מצרכי הרוטב.
- מוציאים את העוף ותפוחי האדמה, מברישים בכל הרוטב ומחזירים לתנור למצב טורבו או גריל, בטמפרטורה של 200 מעלות, עד שהעוף מזהיב מאוד, בערך 20-30 דקות. מומלץ מדי פעם להבריש ברוטב שנמצא בתחתית התבנית.
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן