סמרקנד פינת המשק: אושפלואו חגיגי עם כרעי עוף וצימוקים

אושפלאו מכינים באהבה ואוכלים בתאווה! מתכון מטריף של אושפלאו עם כרעי עוף עסיסיות, צימוקים, חבושים וגזר מתקתק
אושפלאו מכינים באהבה ואוכלים בתאווה! מתכון מטריף של אושפלאו עם כרעי עוף עסיסיות, צימוקים, חבושים וגזר מתקתק
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    399
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 398.6 קק״ל 3188.5 קק״ל
    פחמימות 76.7 גרם 613.8 גרם
    שומן 8.4 גרם 66.9 גרם
    נתרן 399.4 מ״ג 3195.6 מ״ג
    חלבון 6.4 גרם 50.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.1 מ״ג 8.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 23.7 מ״ג 189.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    399
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 398.6 קק״ל 3188.5 קק״ל
    פחמימות 76.7 גרם 613.8 גרם
    שומן 8.4 גרם 66.9 גרם
    נתרן 399.4 מ״ג 3195.6 מ״ג
    חלבון 6.4 גרם 50.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.1 מ״ג 8.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 23.7 מ״ג 189.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור

אין ספק שהבוכרים יודעים להכין ארוחות שלמות בסיר אחד! אושפלאו היא מנה כזו – ארוחה חגיגית שלמה, טעימה, צבעונית ומשביעה! קבלו מתכון מושלם להכנת אושפלאו עם כרעי עוף, אורז פרסי, צימוקים אוזבקיים, חבושים וגפרורי גזר רכים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אושפלאו

הגשה


אופן הכנה

  1. ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף. מחממים את שמן הזית בסוטאז’ (סיר רחב) על כיריים ומשחימים היטב את חלקי העוף; כדאי לעבוד בשניים-שלושה סבבים, תלוי בעוצמת הלהבה ובגודל הסוטאז’.
  2. מוציאים את העוף מהסוטאז’, מוסיפים עוד שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את מקלות הגזר, החבושים, הצימוקים, הפלפל השחור, המלח וזרעי הכמון. מטגנים 3-4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עדין, מבלי לשבור את מקלות הגזר, עד שהגזרים משחימים מעט.
  4. מסננים את האורז.
  5. מניחים שכבה של חלקי העוף המושחמים בתחתית סיר גבוה, מעליהם שכבה נאה של תערובת הגזר-בצל-צימוקים ומעליהם שכבת אורז. חוזרים על הפעולות פעם נוספת או פעמיים (תלוי בגודל הסיר) תוך כדי הידוק השכבות בעזרת כף. מניחים את ראש השום במרכז שכבת האורז.
  6. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה ומוזגים דרך כף מחוררת את המים הרותחים (כדי שהמים לא ייצרו ״בולענים״ בשכבת האורז). המים צריכים להגיע לגובה כ-2 ס״מ מעל האורז.
  7. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עד שפני המים יורדים מתחת לגובה האורז.
  8. יוצרים 3 ערובות בתוך התבשיל בעזרת ידית כף מחוררת. מכסים, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים כ-20 דקות.
  9. בודקים שהאורז מבושל מספיק ואם לא, מבשלים עוד כ-10 דקות. מכבים את הלהבה ונותנים לתבשיל לנוח כ-20 דקות.
  10. מסירים את השום, עורמים את האורז במרכזה קערת הגשה בעזרת כף רחבה ומסדרים סביבו את חלקי העוף. אפשר גם להפוך את כל הסיר על צלחת הגשה. מפזרים גרגירי רימון ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סמרקנד פינת המשק: אושפלואו חגיגי עם כרעי עוף וצימוקים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    Dafna Tenembaum

    אם חמש כוסות לא מכסה אתהאורז לשים עודמים ?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות