רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

עוף טבקה בוכרי – כי כולנו אוהבים עוף בגריל

למנת הלהיט האוזבקי עוף טבקה, או איך שאנחנו קוראים לה עוף בגריל ללא גריל, מנה שאפשר להכין בקלות במחבת בבית בשיטה מיוחדת שיוצאת עסיסית וקריספית
למנת הלהיט האוזבקי עוף טבקה, או איך שאנחנו קוראים לה עוף בגריל ללא גריל, מנה שאפשר להכין בקלות במחבת בבית בשיטה מיוחדת שיוצאת עסיסית וקריספית
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 8 דק׳
    כולל 48 דק׳
  • קלוריות
    440
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 439.9 קק״ל 439.9 קק״ל
    פחמימות 17.6 גרם 17.6 גרם
    שומן 42.3 גרם 42.3 גרם
    נתרן 6222.9 מ״ג 6222.9 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 4.0 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 3.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 133.9 מ״ג 133.9 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 2422.8 מ״ג 2422.8 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 8 דק׳
    כולל 48 דק׳
  • קלוריות
    440
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 439.9 קק״ל 439.9 קק״ל
    פחמימות 17.6 גרם 17.6 גרם
    שומן 42.3 גרם 42.3 גרם
    נתרן 6222.9 מ״ג 6222.9 מ״ג
    חלבון 4.0 גרם 4.0 גרם
    סיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 3.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 133.9 מ״ג 133.9 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 2.0 מ״ג
    אשלגן 2422.8 מ״ג 2422.8 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״ג
    סגור

כולנו אוהבים עוף בגריל. מכירים את זה שאתם נכנסים לסופר והריח של העוף בגריל שיש באוויר מטריף אתכם?

עכשיו דמיינו את העוף עם הריח המטריף הזה, קריספי ומתפצח בפה אבל בבית שלכם! גאוני לא? עוף טבקה, כך קוראים למנה שהיא להיט במטבח האוזבקי. מככבת אצל התורכים, הגיאורגים וכמובן גם אצלנו הבוכריים!

מדובר בעוף שצולים במחבת, בשיטה מיוחדת עם לחץ כבד וחום גבוה, מה שמעניק את העסיסיות והקריספיות שאנחנו כל כך אוהבים לאהוב.

במסעדות מתמחות יש אביזר מטבח מיוחד שמייצר משקולת על הסיר ומאפשר תוצאה מקסימלית. אנחנו כמובן לא מסעדה ולי יש דרך מצוינת להכין את המנה הפופולרית הזו גם בבית!

אז לפני הכל, צאו לרחוב, חפשו לבנה הכי כבדה שתוכלו להשיג, באמת אני לא צוחק… כזאת שנכנסת לתוך סיר ובואו נתחיל עם המתכון.

עוף בגריל. צילום: רון יוחננוב
עוף בגריל. צילום: רון יוחננוב

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים ומורחים את העוף היטב מכל הצדדים.
  2. לוקחים מחבת גדולה או סיר סוטאג רחב, מחממים היטב ומניחים את העוף. מניחים מעל נייר אפייה ומעל מניחים סיר ובתוכו את הלבנה הכבדה.
  3. מבשלים כך על להבה גבוהה כרבע שעה מכל צד.
  4. לאחר מכן מורידים את החום, לחום לבינוני וממשיכים לבשל עוד רבע שעה מכל צד.
  5. מגישים: מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה, טובלים את העוף בנוזל החם והמתובל ממש בסמוך להגשה וזוללים.

    עכשיו דמיינו את העוף עם הריח המטריף הזה, קריספי ומתפצח בפה אבל בבית שלכם! גאוני לא?. צילום: רון יוחננוב
    עכשיו דמיינו את העוף עם הריח המטריף הזה, קריספי ומתפצח בפה אבל בבית שלכם! גאוני לא? צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף טבקה בוכרי – כי כולנו אוהבים עוף בגריל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    רומי

    אפשר במקום לבנה לקחת סיר עם מים ולהניח על סיר של העוף

      Avatar
      Foody Foody

      לבנה רגילה של אתר בנייה 🙂 אפשר להכין גם בלי הלבנה כמובן.

    Avatar
    Simona

    החזרת אותי לבית סבתא אני זוכרת שהיה לה מכשיר ברזל שהיה פורס את העוף אולי אתה יודע היכן משיגים?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, שמחים לשמוע שעוררנו זכרונות טובים (: אפשר לעשות חיפוש ברשת לגבי מכונה כזו. בהצלחה (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות