
עוף טבקה בוכרי – כי כולנו אוהבים עוף בגריל
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.9 קק״ל 439.9 קק״לפחמימות 17.6 גרם 17.6 גרםשומן 42.3 גרם 42.3 גרםנתרן 6222.9 מ״ג 6222.9 מ״גחלבון 4.0 גרם 4.0 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 4.7 גרםשומן רווי 3.4 גרם 3.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 95.9 מ״ג 95.9 מ״גברזל 1.7 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 2338.6 מ״ג 2338.6 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 8 דק׳כולל 48 דק׳
-
קלוריות440
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.9 קק״ל 439.9 קק״לפחמימות 17.6 גרם 17.6 גרםשומן 42.3 גרם 42.3 גרםנתרן 6222.9 מ״ג 6222.9 מ״גחלבון 4.0 גרם 4.0 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 4.7 גרםשומן רווי 3.4 גרם 3.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 95.9 מ״ג 95.9 מ״גברזל 1.7 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 2338.6 מ״ג 2338.6 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 1.5 מ״גסגור
כולנו אוהבים עוף בגריל. מכירים את זה שאתם נכנסים לסופר והריח של העוף בגריל שיש באוויר מטריף אתכם?
עכשיו דמיינו את העוף עם הריח המטריף הזה, קריספי ומתפצח בפה אבל בבית שלכם! גאוני לא? עוף טבקה, כך קוראים למנה שהיא להיט במטבח האוזבקי. מככבת אצל התורכים, הגיאורגים וכמובן גם אצלנו הבוכריים!
מדובר בעוף שצולים במחבת, בשיטה מיוחדת עם לחץ כבד וחום גבוה, מה שמעניק את העסיסיות והקריספיות שאנחנו כל כך אוהבים לאהוב.
במסעדות מתמחות יש אביזר מטבח מיוחד שמייצר משקולת על הסיר ומאפשר תוצאה מקסימלית. אנחנו כמובן לא מסעדה ולי יש דרך מצוינת להכין את המנה הפופולרית הזו גם בבית!
אז לפני הכל, צאו לרחוב, חפשו לבנה הכי כבדה שתוכלו להשיג, באמת אני לא צוחק… כזאת שנכנסת לתוך סיר ובואו נתחיל עם המתכון.

מרכיבים 10 | זמן הכנה 8 דק׳ | זמן כולל 48 דק׳ | קלוריות 440 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 עוף שלם קטןעוף טובעד 2 ק"ג פתוח, עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
4 כפות שמן קנולה
-
2 כפות תבלין גריל
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל המצרכים ומורחים את העוף היטב מכל הצדדים.
- לוקחים מחבת גדולה או סיר סוטאג רחב, מחממים היטב ומניחים את העוף. מניחים מעל נייר אפייה ומעל מניחים סיר ובתוכו את הלבנה הכבדה.
- מבשלים כך על להבה גבוהה כרבע שעה מכל צד.
- לאחר מכן מורידים את החום, לחום לבינוני וממשיכים לבשל עוד רבע שעה מכל צד.
- מגישים: מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה, טובלים את העוף בנוזל החם והמתובל ממש בסמוך להגשה וזוללים.
עכשיו דמיינו את העוף עם הריח המטריף הזה, קריספי ומתפצח בפה אבל בבית שלכם! גאוני לא? צילום: רון יוחננוב
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל המצרכים ומורחים את העוף היטב מכל הצדדים.
- לוקחים מחבת גדולה או סיר סוטאג רחב, מחממים היטב ומניחים את העוף. מניחים מעל נייר אפייה ומעל מניחים סיר ובתוכו את הלבנה הכבדה.
- מבשלים כך על להבה גבוהה כרבע שעה מכל צד.
- לאחר מכן מורידים את החום, לחום לבינוני וממשיכים לבשל עוד רבע שעה מכל צד.
- מגישים: מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה, טובלים את העוף בנוזל החם והמתובל ממש בסמוך להגשה וזוללים.

הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
אפשר במקום לבנה לקחת סיר עם מים ולהניח על סיר של העוף
איפוא קונים הלבנה

לבנה רגילה של אתר בנייה 🙂 אפשר להכין גם בלי הלבנה כמובן.
החזרת אותי לבית סבתא אני זוכרת שהיה לה מכשיר ברזל שהיה פורס את העוף אולי אתה יודע היכן משיגים?

היי, שמחים לשמוע שעוררנו זכרונות טובים (: אפשר לעשות חיפוש ברשת לגבי מכונה כזו. בהצלחה (: