עוקצתתתתת: עוגת עקיצת דבורה פשוטה ומרשימה
עוגת עקיצת הדבורה, קלאסיקה מהמטבח הגרמני בגרסה פשוטה להכנה. עוגת שכבות אוורירית, עם קרם וניל וקינמון קטיפתי, וציפוי שקדים ממותקים וקראנצ'יים. עוגת וואו!
עוגת עקיצת הדבורה, קלאסיקה מהמטבח הגרמני בגרסה פשוטה להכנה. עוגת שכבות אוורירית, עם קרם וניל וקינמון קטיפתי, וציפוי שקדים ממותקים וקראנצ'יים. עוגת וואו!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 878.3 קק״ל 7026.7 קק״לפחמימות 82.3 גרם 658.6 גרםשומן 55.7 גרם 445.3 גרםנתרן 168.2 מ״ג 1346.0 מ״גחלבון 14.9 גרם 119.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.8 גרםשומן רווי 28.3 גרם 226.3 גרםכולסטרול 228.6 מ״ג 1828.9 מ״גסידן 84.0 מ״ג 672.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 143.0 מ״ג 1144.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות878
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 878.3 קק״ל 7026.7 קק״לפחמימות 82.3 גרם 658.6 גרםשומן 55.7 גרם 445.3 גרםנתרן 168.2 מ״ג 1346.0 מ״גחלבון 14.9 גרם 119.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.8 גרםשומן רווי 28.3 גרם 226.3 גרםכולסטרול 228.6 מ״ג 1828.9 מ״גסידן 84.0 מ״ג 672.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 143.0 מ״ג 1144.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 878 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
ציפוי
-
80 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית, שליש כוס
-
100 גרם חמאה
-
100 גרם שקדים פרוסיםמולבנים
-
80 גרם סוכר לבןחמש כפות
קרם וניל וקינמון
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית, מיכל אחד גדול
-
80 מ"ל חלב 3%או חלב צמחי, שליש כוס
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילשקית אחת
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- מערבבים בקערית את החלב, החמאה והדבש.
- שמים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים לסירוגין את תערובת החלב והקמח, בכמה נגלות, ומערבבים עד שהכל נטמע, ומתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-45-50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע. מצננים כ-20 דקות בתוך התבנית.
- מכינים את הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה, השמנת והסוכר וממיסים. מוסיפים את השקדים, מערבבים ומבשלים יחד 3-4 דקות. שומרים בצד. לא מכבים את התנור.
- יוצקים את תערובת השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור אל מתחת לגריל העליון ל-6-8 דקות, או עד שהשקדים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר.
- מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה ל-2 חלקים. שמים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה. מזלפים תלוליות קרם גבוהות על כל שטח השכבה התחתונה ומכסים ע”י השכבה העליונה של העוגה. מהדקים טיפה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
- מערבבים בקערית את החלב, החמאה והדבש.
- שמים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים לסירוגין את תערובת החלב והקמח, בכמה נגלות, ומערבבים עד שהכל נטמע, ומתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-45-50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע. מצננים כ-20 דקות בתוך התבנית.
- מכינים את הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה, השמנת והסוכר וממיסים. מוסיפים את השקדים, מערבבים ומבשלים יחד 3-4 דקות. שומרים בצד. לא מכבים את התנור.
- יוצקים את תערובת השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור אל מתחת לגריל העליון ל-6-8 דקות, או עד שהשקדים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר.
- מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה ל-2 חלקים. שמים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה. מזלפים תלוליות קרם גבוהות על כל שטח השכבה התחתונה ומכסים ע”י השכבה העליונה של העוגה. מהדקים טיפה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
- חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
מה גודל התבנית למתכון?
תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ. אפשר כמובן לאפות את העוגה בתבנית גדולה יותר, היא רק תצא נמוכה יותר.
והאם אפשר להכין ב2 תבניות אינגליישקייק?
כן בטח.