רקע יטבתה

עוקצתתתתת: עוגת עקיצת דבורה פשוטה ומרשימה

עוגת עקיצת הדבורה, קלאסיקה מהמטבח הגרמני בגרסה פשוטה להכנה. עוגת שכבות אוורירית, עם קרם וניל וקינמון קטיפתי, וציפוי שקדים ממותקים וקראנצ'יים. עוגת וואו!
עוגת עקיצת הדבורה, קלאסיקה מהמטבח הגרמני בגרסה פשוטה להכנה. עוגת שכבות אוורירית, עם קרם וניל וקינמון קטיפתי, וציפוי שקדים ממותקים וקראנצ'יים. עוגת וואו!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    878
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 878.3 קק״ל 7026.7 קק״ל
    פחמימות 82.3 גרם 658.6 גרם
    שומן 55.7 גרם 445.3 גרם
    נתרן 168.2 מ״ג 1346.0 מ״ג
    חלבון 14.9 גרם 119.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.8 גרם
    שומן רווי 28.3 גרם 226.3 גרם
    כולסטרול 228.6 מ״ג 1828.9 מ״ג
    סידן 84.0 מ״ג 672.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 143.0 מ״ג 1144.4 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    878
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 878.3 קק״ל 7026.7 קק״ל
    פחמימות 82.3 גרם 658.6 גרם
    שומן 55.7 גרם 445.3 גרם
    נתרן 168.2 מ״ג 1346.0 מ״ג
    חלבון 14.9 גרם 119.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.8 גרם
    שומן רווי 28.3 גרם 226.3 גרם
    כולסטרול 228.6 מ״ג 1828.9 מ״ג
    סידן 84.0 מ״ג 672.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 143.0 מ״ג 1144.4 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 6.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

ציפוי

קרם וניל וקינמון


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הדפנות.
  2. מערבבים בקערית את החלב, החמאה והדבש.
  3. שמים את הביצים והסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים לסירוגין את תערובת החלב והקמח, בכמה נגלות, ומערבבים עד שהכל נטמע, ומתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-45-50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע. מצננים כ-20 דקות בתוך התבנית.
  6. מכינים את הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה, השמנת והסוכר וממיסים. מוסיפים את השקדים, מערבבים ומבשלים יחד 3-4 דקות. שומרים בצד. לא מכבים את התנור.
  7. יוצקים את תערובת השקדים מעל העוגה, מיישרים ומחזירים לתנור אל מתחת לגריל העליון ל-6-8 דקות, או עד שהשקדים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  8. מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר.
  9. מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה ל-2 חלקים. שמים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה. מזלפים תלוליות קרם גבוהות על כל שטח השכבה התחתונה ומכסים ע”י השכבה העליונה של העוגה. מהדקים טיפה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
  10. חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

    עקיצת הדבורה66
    עקיצת הדבורה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוקצתתתתת: עוגת עקיצת דבורה פשוטה ומרשימה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ. אפשר כמובן לאפות את העוגה בתבנית גדולה יותר, היא רק תצא נמוכה יותר.

    Avatar
    גילי כברה

    והאם אפשר להכין ב2 תבניות אינגליישקייק?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן בטח.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות