סנו רקע

עלי גפן ממולאים באורז

עלי גפן ממולאים באורז בתיבול חמצמץ - ההשקעה הכי טובה שלכם בזמן במטבח. הם רכים, הם נימוחים והם פשוט מתאימים בכל חגיגה
עלי גפן ממולאים באורז בתיבול חמצמץ - ההשקעה הכי טובה שלכם בזמן במטבח. הם רכים, הם נימוחים והם פשוט מתאימים בכל חגיגה
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה ו-35 דק׳
    כולל 4 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    28
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 28.4 קק״ל 3407.6 קק״ל
    פחמימות 2.1 גרם 248.6 גרם
    שומן 1.5 גרם 182.0 גרם
    נתרן 117.1 מ״ג 14056.6 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 80.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 164.7 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 29.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 31.8 מ״ג 3817.7 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 22.5 מ״ג
    אשלגן 222.2 מ״ג 26665.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה ו-35 דק׳
    כולל 4 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    28
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 28.4 קק״ל 3407.6 קק״ל
    פחמימות 2.1 גרם 248.6 גרם
    שומן 1.5 גרם 182.0 גרם
    נתרן 117.1 מ״ג 14056.6 מ״ג
    חלבון 0.7 גרם 80.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 164.7 גרם
    שומן רווי 0.2 גרם 29.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 31.8 מ״ג 3817.7 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 22.5 מ״ג
    אשלגן 222.2 מ״ג 26665.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
קובי אדרי
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עלי גפן

  • או שתי צנצנות עלי גפן משומרים

מילוי

תחתית הסיר


אופן הכנה

  1. אם משתמשים בעלי גפן משומרים - מסננים את עלי הגפן מהנוזל.
  2. אם משתמשים בעלי גפן טריים - חולטים את עלי הגפן במים רותחים בקבוצות קטנות ל-30 שניות, מעבירים למי קרח ולאחר מכן מעבירים למסננת.
  3. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל בסיר עם שמן במשך 5 דקות, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את גבעולי הסלרי ומחצית מהבצל הירוק ומערבבים היטב. לאחר 10 דקות מוסיפים את האורז העגול ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את העגבניות, מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה והבצל הירוק הנותר. מערבבים, מסירים מהאש ומקררים.
  6. פורסים עלה גפן עם הצד המפוספס כלפי מעלה, שמים מעט מלית במרכז ומקפלים תוך כדי סגירה משני הצדדים. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
  7. מרכיבים את הסיר: שמים בתחתית סיר עמוק את הבצלים ומעליהם את העגבניות. מסדרים את עלי הגפן בצורה סיבובית כמה שיותר בצפיפות.
  8. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב - המים הרותחים, שמן הזית, המלח, הפלפל השחור והלימונים ויוצקים על הסיר עם הממולאים. מכסים עם צלחת ודוחסים כלפי מטה. מכסים במכסה ומבשלים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לשעתיים. ניתן להוסיף רכז רימונים בזמן הבישול. בתיאבון!
עלי גפן ממולאים באורז
עלי גפן ממולאים באורז. צילום: קובי אדרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות