הקינוח הכי ישראלי שיש – מוס חלבה מהיר
- דפנה קרמר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.7 קק״ל 2056.1 קק״לפחמימות 28.1 גרם 168.3 גרםשומן 21.1 גרם 126.9 גרםנתרן 26.1 מ״ג 156.4 מ״גחלבון 8.0 גרם 47.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.9 גרםשומן רווי 2.6 גרם 15.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.7 מ״ג 124.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 225.6 מ״ג 1353.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות343
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.7 קק״ל 2056.1 קק״לפחמימות 28.1 גרם 168.3 גרםשומן 21.1 גרם 126.9 גרםנתרן 26.1 מ״ג 156.4 מ״גחלבון 8.0 גרם 47.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.9 גרםשומן רווי 2.6 גרם 15.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.7 מ״ג 124.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 225.6 מ״ג 1353.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
זכיתי ולא אחת מתכנסות סביב שולחני משלחות מטעם משרד החוץ וארגונים, דוגמת ״וייב ישראל״
תחת הכותרת ״הסברה על הצלחת״, לשיחה על המטבח הישראלי, על טעמיו של הביס הישראלי, על החקלאות והתנובה המדהימות שלנו (שהן כמובן תוצר ישיר של האקלים האזורי, המח היהודי
והשורשיות הערבית).
וכמובן מסביב לאכילת הראס שלי, לארוחה שכולה שפע וגאווה ישראלית!
סדר הארוחה ו-15 המנות שיוגשו לאורחי, נבנו סביב מה שאני מבקשת להציג וללמד: ביס עז טעם עם דגש מדברי, ביס מרענן עם צבעוניות גלילית, ביס שכולו שיר הלל למטבח הערבי, ביס שהוא תמצית הטוב של עדות אשכנז וביס נוסף שהוא הקסם שהביאה לכאן יהדות צפון אפריקה מנתח בשר עסיסי שגורם גם לאורחי מיבשת אמריקה להרגיש בבית.
לא סתם זוכה המטבח שלנו לעדנה שהוא ראוי לה בשנים האחרונות מסביב לעולם. הוא עשיר ומורכב, מלא בהיסטוריה ובהשפעות ובה בעת מקורי ומתחדש חדשות לבקרים. זכינו במטבח עשיר בירקות, צבעוני, עמוס בטעמים ואפילו, כך למדתי, נתפס כמאוד בריא.
האתגר האמיתי שלי בבניית הארוחה היה אקורד הסיום שלה – הקינוח. למעשה ״קינוח״ הוא מושג שמפחיד אותי מאד. הקינוח תמיד מאד מאתגר אותי ואני מודה, ברגע נפלא זה של כנות, שאני לא משתגעת על מתוק. אינני צרכנית טובה של מתוקים, אני פוחדת פחד אמיתי ועמוק מהדיוק שלא פעם קינוחים בכלל וקונדיטוריה בפרט דורשים. בקיצור – זה לא הקינוח זו אני.
למזלי הארוחה עצמה כל כך עשירה ואני כל כך אוהבת את המנות שמרכיבות אותה, שאני לגמרי מרשה לעצמי להגיש קינוח קליל גם להכנה וגם לבטן (שבמשך שלוש שעות קיבלה את מיטב המטבח המקומי). אני מודה שלקח לי זמן להגיע לתמהיל שהוא גם קליל וגם סוגר ארוחה שכולה הלל למטבח הישראלי אבל בסוף זה הצליח ויצרתי את מוס החלבה לתפארת מדינת ישראל.
למזלי התשבוחות לא איחרו להגיע.
מוס החלבה הפך לכוכב של סוף הארוחה המשאיר טעם של עוד למרות שהבטן כבר ממש לא יכלה להכיל עוד…
אז גבירותיי ורבותיי, קבלו אותו במלוא תפארתו – מוס חלבה לתפארת מדינת ישראל.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 343 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס חלבה
-
1/2 ליטר שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2/3 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
-
1/2 כוס סילאן
קישוט
-
1 כוס פקאנים מסוכרים
-
2 כפות שערות חלבה
אופן הכנה
- מכינים את המוס: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה והסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים כף מהקצפת הרכה לתוך תערובת הטחינה והסילאן ומערבבים.
- את התערובת שנוצרה מוסיפים לקערת הקצפת תוך כדי המשך הקצפה עדינה ואיטית במיקסר.
- מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף.
- מזלפים לקעריות קטנות בקוטר של 5 ס״מ.
- מקשטים את המוס: ממפזרים על המוס מעט פקאנים מסוכרים ושערות חלבה.
- מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את המוס: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה והסילאן עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים כף מהקצפת הרכה לתוך תערובת הטחינה והסילאן ומערבבים.
- את התערובת שנוצרה מוסיפים לקערת הקצפת תוך כדי המשך הקצפה עדינה ואיטית במיקסר.
- מעבירים את התערובת שהתקבלה לשק זילוף.
- מזלפים לקעריות קטנות בקוטר של 5 ס״מ.
- מקשטים את המוס: ממפזרים על המוס מעט פקאנים מסוכרים ושערות חלבה.
- מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
האם ניתן להקפיא בתבנית אינגלישקייק ולפרוס
בהחלט.
האם ניתן להקפיא?
בהחלט
אם אני רוצה להפוך את זה לפרווה במה אני יכולה להחליף את השמנת מתוקה?
בשמנת צימחית. בהצלחה!