עם מצב רוח טוב מכינים עוגה הפוכה: עוגת בננות של ליאור שרף

ליאור שרף מנסה לשכנע אתכם לאכול בננות באמצעות מתכון מתוק ומפתה במיוחד - עוגת בננות הפוכה בניחוח קינמון! עוגה יפה וטעימה לאירוח מושלם ולביס מתוק ליד הקפה
ליאור שרף מנסה לשכנע אתכם לאכול בננות באמצעות מתכון מתוק ומפתה במיוחד - עוגת בננות הפוכה בניחוח קינמון! עוגה יפה וטעימה לאירוח מושלם ולביס מתוק ליד הקפה
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    482
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 482.1 קק״ל 3856.8 קק״ל
    פחמימות 52.2 גרם 417.7 גרם
    שומן 27.3 גרם 218.3 גרם
    נתרן 189.2 מ״ג 1513.5 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 56.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 15.7 גרם 125.7 גרם
    כולסטרול 159.2 מ״ג 1273.2 מ״ג
    סידן 44.1 מ״ג 352.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    אשלגן 233.7 מ״ג 1869.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    482
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 482.1 קק״ל 3856.8 קק״ל
    פחמימות 52.2 גרם 417.7 גרם
    שומן 27.3 גרם 218.3 גרם
    נתרן 189.2 מ״ג 1513.5 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 56.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 15.7 גרם 125.7 גרם
    כולסטרול 159.2 מ״ג 1273.2 מ״ג
    סידן 44.1 מ״ג 352.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.4 מ״ג
    אשלגן 233.7 מ״ג 1869.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.2 מ״ג
    סגור

מקורן של הבננות הוא בדרום מזרח אסיה ובדרום האוקיאנוס השקט. קיימים ממצאים ארכאולוגיים המצביעים על גילויה של הבננה עוד משנת 8000 עד 5000 לפני הספירה.

הפירות היגרו מערבה על ידי כובשים ערבים ואז הובאו לעולם החדש על ידי מגלי ארצות ומיסיונרים. בננות הן מעיקרי התזונה הנסחרת בעולם אחרי אורז, חיטה ותירס. מאות מיליוני אנשים אוכלים אותן. הן הפרי הנאכל ביותר בארצות הברית (בארה”ב אוכלים 26 קילוגרם מהן בשנה, לעומת 16 קילוגרם תפוחים, פרי מספר 2). מתוך כמעט 80 מיליון טונות בננות המיוצרות ברחבי העולם פחות מ-20 אחוז מיוצאים. את השאר אוכלים באופן מקומי.

בננות, הידועות בשם המדעי שלהן Musa sapientum, עשירות בוויטמינים A, B, C ו- G למרות שהן 75 אחוז מים, הן מכילות גם מינרלים, הרבה אשלגן, סוכרים טבעיים, חלבון ושומן מועט. הן פרי קל לעיכול ולכן הן אהובות במיוחד על ספורטאים מקצועיים רבים.

אז אחרי ששכנעתי אתכם למה כדי לכם לאכול בננות, נכין עוגת בננות הפוכה מושלמת!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

עוגה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות ומשמנים תבנית קוטר 24 (לעוגה דקורטיבית השתמשתי בתבנית פיירקס אליפסה).
  2. מפזרים על תחתית התבנית המשומנת מעט סוכר, מסדרים את הבננות החצויות לאורכן עם הצד החלק כלפי התחתית ומניחים בצד.
  3. בקלחת על אש בינונית מאחדים חמאה, סוכר חום וקינמון לרוטב חלק, יוצקים את הרוטב על הבננות בתבנית.

    יוצקים את הרוטב על הבננות בתבנית. צילום: ליאור שרף
    יוצקים את הרוטב על הבננות בתבנית. צילום: ליאור שרף

  4. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר.
  5. בקערה נפרדת מקציפים בעזרת מיקסר יד את שלושת החלמונים כ-5 דקות, מוסיפים שמנת מתוקה ותמצית וניל ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את החמאה המומסת ומאחדים, מוסיפים את תערובת הקמח, אבקת אפייה והמלח למסה בשלוש פעמים ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה דחוסה.
  7. מקציפים את שלושת החלבונים לקצף יציב ומקפלים למסה, יוצקים את המסה לתבנית על הבננות. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לתנור ל-25 דק’ או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים.
    מערבבים היטב עד שמתקבלת מסה דחוסה, ובנפרד מקציפים את החלבונים לקצף יציב. צילום: ליאור שרף
    מערבבים היטב עד שמתקבלת מסה דחוסה, ובנפרד מקציפים את החלבונים לקצף יציב. צילום: ליאור שרף

    את הקצף היציב מקפלים למסה ולאחר מכן יוצקים לתבנית מעל הבננות. צילום: ליאור שרף
    את הקצף היציב מקפלים למסה ולאחר מכן יוצקים לתבנית מעל הבננות. צילום: ליאור שרף

  8. לצנן רבע שעה ואז להפוך את העוגה על מגש כך שהבננות יהיו למעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עם מצב רוח טוב מכינים עוגה הפוכה: עוגת בננות של ליאור שרף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    אילנית קלברס

    אשמח לדעת כמה ימים מראש אפשר להכין את העוגה כאילו כמה זמן היא נשמרת

      Avatar
      מערכת Foody

      העוגה נשמרת עד 5 ימים (בתנאי אחסון מתאימים, כלי אטום במקום קריר, מוצל ויבש או במקרר).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות