פאי רועים מושלם – ארוחה משפחתית נהדרת!
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1845.7 קק״ל 1845.7 קק״לפחמימות 106.1 גרם 106.1 גרםשומן 101.7 גרם 101.7 גרםנתרן 17881.5 מ״ג 17881.5 מ״גחלבון 109.4 גרם 109.4 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרםשומן רווי 26.9 גרם 26.9 גרםכולסטרול 613.9 מ״ג 613.9 מ״גסידן 196.2 מ״ג 196.2 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 1792.3 מ״ג 1792.3 מ״גאבץ 23.5 מ״ג 23.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1846
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1845.7 קק״ל 1845.7 קק״לפחמימות 106.1 גרם 106.1 גרםשומן 101.7 גרם 101.7 גרםנתרן 17881.5 מ״ג 17881.5 מ״גחלבון 109.4 גרם 109.4 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרםשומן רווי 26.9 גרם 26.9 גרםכולסטרול 613.9 מ״ג 613.9 מ״גסידן 196.2 מ״ג 196.2 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 1792.3 מ״ג 1792.3 מ״גאבץ 23.5 מ״ג 23.5 מ״גסגור
פאי רועים תמיד מזכיר לי את הקרירות הזו, השמורה לאנגליה. דמיינו לעצמכם מזג אוויר ערפילי, כבשים חמודות, לבנבנות עם אף שחור רועות באחו ובראשן רועה מחלל בחליל והכלב שלו, שיש מצב שהוא חושב שהוא בעצמו כבשה. מה אוכל רועה שהסתובב כל היום בקור, ברוח ובגשם? בדמיון שלי תמיד מחכה לו אשה מקסימה וורודת לחיים שמגישה לו מלא הקערה פאי רועים מהביל. יכול להיות שראיתי יותר מדי סדרות בריטיות רומנטיות?
לכבוד מזג האויר הקריר שמבקר אצלנו, החלטתי להכין מנה חמה ומנחמת שמשלבת בתוכה את כל עקרונות התזונה המאוזנת.
פאי רועים זו מנה שכל המשפחה תאהב, תספיק לארוחה שלמה (ואולי אפילו יותר אם יישאר) והכי כיף שהילדים יכולים לעזור בהכנתה.
אצלי הילדים הכי אוהבים למעוך את תפוחי האדמה (רק תנו להם להתקרר מעט לפני) עם המועך הייעודי ולראות את “התולעים” משתחלות ממנו והלאה. מי שמקבל את משימת המעיכה מוותר לשני על משימת הוספת הביצה והערבוב. אין דבר שהילדים שלי לא עזרו לי לבשל ואחר כך גם לא רצו לטעום ממנו, כך שאם אתם רוצים שהילדים יטעמו דברים חדשים, שתפו אותם כמה שיותר בתהליך ההכנה: מהקניות בסופר, הקילוף, הערבוב והטעימות תוך כדי שלבי ההכנה.
צלחת מאוזנת צריכה להכיל חלבון (מהחי או מהצומח) פחמימה (רצוי מלאה) וירקות טריים (או אפויים, מאודים או מבושלים).
מנת פאי הרועים (המוכרת גם בשם שפרד פאי) מכילה גם פחמימה (תפוח אדמה) גם ירקות (עגבניות וגזר) וגם חלבון (הבשר). חשוב לציין כי בשר בקר טרי חיוני במיוחד להתפתחות ילדים. הבקר הטרי נחשב למעין תחנת כוח תזונתית עשירה בברזל, אבץ, ויטמין B12 ועוד ויטמינים מקבוצה B אשר נספגים בגופנו בצורה הטובה ביותר כשמקורם הוא מהחי. ברזל הוא משאב חשוב וחיוני להתפתחות תקינה של המח בין היתר (לכן מומלץ גם לתת לתינוקות בשנתם הראשונה טיפות ברזל).
אז די עם ההסברים, בואו נפשיל שרוולים ונתחיל:
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1846 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת הבשר
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1/2 כוס רוטב עגבניות מוכןאו 2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות ללא קליפה
-
1 גזר בינוני
-
1/2 כוס מים
-
350 גרם בשר בקר טחון
-
3 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כפית מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
מחית תפוחי אדמה
-
5 תפוחי אדמה קטנים
-
2 ליטר מים בטמפרטורת החדר
-
2 כפות מלח דק
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- תערובת הבשר: מחממים שמן (במחבת גדולה או בסיר) ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים 2-3 דקות (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים חצי כוס מים).
- מוסיפים את הגזר, מערבבים, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים עם מכסה עוד כחצי שעה על אש קטנה, מערבבים מדי פעם.
- מחית תפוחי אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח.
- כשתפוחי האדמה רכים, מסננים מהמים. זהו השלב שהקטנים מאד אוהבים לעזור (אבל בזהירות כי הסיר ותפוחי האדמה חמים). מועכים את תפוחי האדמה למחית.
- מוסיפים שמן זית ואגוז מוסקט ומערבבים. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית את תערובת הבשר ומשטחים באופן שווה על הבסיס. על הבשר יוצקים את מחית תפוחי האדמה ומיישרים.
- מכניסים לחלק העליון של התנור מכוסה בנייר אלומיניום לרבע שעה. אחרי רבע שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 עד 20 דקות (עד שהמחית זהובה). הפאי נשמר במקרר 3-4 ימים.
- מגישים למי שאוהבים עם הצלחות שאתם הכי אוהבים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- תערובת הבשר: מחממים שמן (במחבת גדולה או בסיר) ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים 2-3 דקות (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים חצי כוס מים).
- מוסיפים את הגזר, מערבבים, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים עם מכסה עוד כחצי שעה על אש קטנה, מערבבים מדי פעם.
- מחית תפוחי אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח.
- כשתפוחי האדמה רכים, מסננים מהמים. זהו השלב שהקטנים מאד אוהבים לעזור (אבל בזהירות כי הסיר ותפוחי האדמה חמים). מועכים את תפוחי האדמה למחית.
- מוסיפים שמן זית ואגוז מוסקט ומערבבים. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית את תערובת הבשר ומשטחים באופן שווה על הבסיס. על הבשר יוצקים את מחית תפוחי האדמה ומיישרים.
- מכניסים לחלק העליון של התנור מכוסה בנייר אלומיניום לרבע שעה. אחרי רבע שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 עד 20 דקות (עד שהמחית זהובה). הפאי נשמר במקרר 3-4 ימים.
- מגישים למי שאוהבים עם הצלחות שאתם הכי אוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
יש גירסה צמחונית?
היי, אפשר במקום בשר להכין עם חצילים קלויים או רטטוי ירקות (בצלים, קישואים, גזר וכל מה שאוהבים). בהצלחה!