פאי רועים מושלם – ארוחה משפחתית נהדרת!

פאי רועים טעים שקל מאד להכין ומכיל המון רכיבים בריאים ומזינים המתאימים לכל המשפחה. הכיף האמיתי במתכון הוא שהילדים יכולים לעזור בהכנה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

פאי רועים תמיד מזכיר לי את הקרירות הזו, השמורה לאנגליה. דמיינו לעצמכם מזג אוויר ערפילי, כבשים חמודות, לבנבנות עם אף שחור רועות באחו ובראשן רועה מחלל בחליל והכלב שלו, שיש מצב שהוא חושב שהוא בעצמו כבשה. מה אוכל רועה שהסתובב כל היום בקור, ברוח ובגשם? בדמיון שלי תמיד מחכה לו אשה מקסימה וורודת לחיים שמגישה לו מלא הקערה פאי רועים מהביל. יכול להיות שראיתי יותר מדי סדרות בריטיות רומנטיות?

לכבוד מזג האויר הקריר שמבקר אצלנו, החלטתי להכין מנה חמה ומנחמת שמשלבת בתוכה את כל עקרונות התזונה המאוזנת.

פאי רועים זו מנה שכל המשפחה תאהב, תספיק לארוחה שלמה (ואולי אפילו יותר אם יישאר) והכי כיף שהילדים יכולים לעזור בהכנתה.

אצלי הילדים הכי אוהבים למעוך את תפוחי האדמה (רק תנו להם להתקרר מעט לפני) עם המועך הייעודי ולראות את “התולעים” משתחלות ממנו והלאה. מי שמקבל את משימת המעיכה מוותר לשני על משימת הוספת הביצה והערבוב. אין דבר שהילדים שלי לא עזרו לי לבשל ואחר כך גם לא רצו לטעום ממנו, כך שאם אתם רוצים שהילדים יטעמו דברים חדשים, שתפו אותם כמה שיותר בתהליך ההכנה: מהקניות בסופר, הקילוף, הערבוב והטעימות תוך כדי שלבי ההכנה.

פאי רועים הברזל כבר בפנים (shutterstock)
פאי רועים, הארוחה שכל אחד היה שמח שתחכה לו ביום סגריר

צלחת מאוזנת צריכה להכיל חלבון (מהחי או מהצומח) פחמימה (רצוי מלאה) וירקות טריים (או אפויים, מאודים או מבושלים).

מנת פאי הרועים (המוכרת גם בשם שפרד פאי) מכילה גם פחמימה (תפוח אדמה) גם ירקות (עגבניות וגזר) וגם חלבון (הבשר). חשוב לציין כי בשר בקר טרי חיוני במיוחד להתפתחות ילדים. הבקר הטרי נחשב למעין תחנת כוח תזונתית עשירה בברזל, אבץ, ויטמין B12 ועוד ויטמינים מקבוצה B אשר נספגים בגופנו בצורה הטובה ביותר כשמקורם הוא מהחי. ברזל הוא משאב חשוב וחיוני להתפתחות תקינה של המח בין היתר (לכן מומלץ גם לתת לתינוקות בשנתם הראשונה טיפות ברזל).

לעוד מתכונים של יעל טל

אז די עם ההסברים, בואו נפשיל שרוולים ונתחיל:

מצרכים

תערובת הבשר

מחית תפוחי אדמה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. תערובת הבשר: מחממים שמן (במחבת גדולה או בסיר) ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  3. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים 2-3 דקות (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים חצי כוס מים).
  4. מוסיפים את הגזר, מערבבים, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
  5. מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו.
  6. מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל ומבשלים עם מכסה עוד כחצי שעה על אש קטנה, מערבבים מדי פעם.
  7. מחית תפוחי אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח.
  8. כשתפוחי האדמה רכים, מסננים מהמים. זהו השלב שהקטנים מאד אוהבים לעזור (אבל בזהירות כי הסיר ותפוחי האדמה חמים). מועכים את תפוחי האדמה למחית.
  9. מוסיפים שמן זית ואגוז מוסקט ומערבבים. מחכים שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים את הביצה. מערבבים היטב.
  10. מעבירים לתבנית את תערובת הבשר ומשטחים באופן שווה על הבסיס. על הבשר יוצקים את מחית תפוחי האדמה ומיישרים.
  11. מכניסים לחלק העליון של התנור מכוסה בנייר אלומיניום לרבע שעה. אחרי רבע שעה מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 עד 20 דקות (עד שהמחית זהובה). הפאי נשמר במקרר 3-4 ימים.
  12. מגישים למי שאוהבים עם הצלחות שאתם הכי אוהבים.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1481.8 קק״ל 1481.8 קק״ל
פחמימות 32.2 גרם 32.2 גרם
שומן 100.6 גרם 100.6 גרם
נתרן 17853.7 מ״ג 17853.7 מ״ג
חלבון 99.9 גרם 99.9 גרם
סיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרם
שומן רווי 26.6 גרם 26.6 גרם
כולסטרול 571.7 מ״ג 571.7 מ״ג
סידן 191.2 מ״ג 191.2 מ״ג
ברזל 12.2 מ״ג 12.2 מ״ג
אשלגן 1779.7 מ״ג 1779.7 מ״ג
אבץ 23.4 מ״ג 23.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר במקום בשר להכין עם חצילים קלויים או רטטוי ירקות (בצלים, קישואים, גזר וכל מה שאוהבים). בהצלחה!