אושי קלנפור: פלפלים ממולאים בנוסח בוכרי של רון יוחננוב

רון יוחננוב מכין אושי קלנפור: פלפלים ממולאים בנוסח בוכרי. פלפלים צבעוניים ממולאים באורז עגול ובשר טחון, הסוד להצלחתם טמון בבישול הארוך
רון יוחננוב מכין אושי קלנפור: פלפלים ממולאים בנוסח בוכרי. פלפלים צבעוניים ממולאים באורז עגול ובשר טחון, הסוד להצלחתם טמון בבישול הארוך
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    258
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 257.5 קק״ל 2574.7 קק״ל
    פחמימות 25.4 גרם 254.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 95.4 גרם
    נתרן 820.3 מ״ג 8203.1 מ״ג
    חלבון 15.7 גרם 157.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 13.6 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 28.4 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 31.0 מ״ג 310.0 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 25.7 מ״ג
    אשלגן 601.4 מ״ג 6013.6 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 35.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    258
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 257.5 קק״ל 2574.7 קק״ל
    פחמימות 25.4 גרם 254.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 95.4 גרם
    נתרן 820.3 מ״ג 8203.1 מ״ג
    חלבון 15.7 גרם 157.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 13.6 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 28.4 גרם
    כולסטרול 45.5 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 31.0 מ״ג 310.0 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 25.7 מ״ג
    אשלגן 601.4 מ״ג 6013.6 מ״ג
    אבץ 3.5 מ״ג 35.3 מ״ג
    סגור

פעם, עוד לפני שהפכנו לחובבי שוק טלה, שדרות של צלעות ופילה סלמון, ארוחות שישי בבית משפחת יוחננוב היה פשוטות, צנועות, כאלה שהיו מצריכות לקום ב-5 בבוקר, לקנות מצרכים בשוק ולהשקיע את הלב והנשמה באוכל. ולמרות מידת ההשקעה, הפשטות ניצחה והשאירה זיכרונות טעימים. 

אני נזכר בערגה בימי שישי בבוקר. השעה שבע, את הבית כבר ממלא ריח של בישולים לשבת. אימא שלי, מאמא רעיה, מעולם לא הסכימה להתחיל את הבישולים ביום חמישי. בכל יום שישי, מוקדם בבוקר, הייתה מתחילה במירוץ. 

כבר בשעות הבוקר המאוחרות ניתן היה למצוא שדרה של סירים מכובדים שמעלים ניחוחות מופלאים, כיכרות של לחמים עבודת יד, קערות ענק נוסטלגיות מאמייל עמוסות במאפים, סירים מלאים בשקיות בד ממולאות בשלל תבשילי אורז ולצד כל זה אפילו סלטים וקינוחים. 

בין כל הסירים האלה תמיד היה סיר שהופיע בכל ארוחת שישי – סיר הממולאים התורני. סיר ריחני זה הכיל את כל הירקות שהיו בשוק במחיר הכי אטרקטיבי, אבל חשוב לציין שגם למצב הרוח הייתה השפעה ניכרת על המגוון הצבעוני – פעם מתוק, פעם חמוץ ואפילו לתנאי מזג האוויר.

ואיזה מגוון! בצלים, כרוב, עלי גפן, תפוחי אדמה, עגבניות, סלקים, לפת ומה לא? אבל ברוב הפעמים, הפייבוריטים היו הפלפלים, או בשמם המקורי אושי קלנפור. 

אימא ממלאת אותם באורז עם בשר, קוביות של עגבניות ובלי עשבי תיבול שמבלבלים את הטעמים. פלפל שחור, מלח וזהו. בשדרוג שלי אני מוסיף עוד קצת תבלינים וגם עשבי תיבול, אבל זה כבר עניין של טעם.

הסוד טמון דווקא בזמן הבישול – יש איזה קסם שקורה בבישול הארוך של הממולאים על הפלטה או בחום נמוך בתנור. הם הופכים רכים ומתמסרים, וזה כל מה שאני צריך כדי לדעת שיום שישי הגיע, והוא בא בדיוק בזמן.

אימא שלי נוהגת לרפד את תחתית הסיר בפרוסות תפו”א ואפילו בפרוסות חציל כדי לשמור על הממולאים שמא יישרפו מלמטה. ממליץ גם לכם בחום לנהוג בשיטה זו וליהנות גם מהשכבה העסיסית בתחתית.

אין דבר שחשוב לי יותר מהמגע עם האנשים. ניסיתם? אהבתם? אל תשכחו לחזור לכאן ולספר לי איך יצא. אפשר גם לצרף תמונה!

ואם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי – לבירורים: 052-4597318

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תחתית

  • 2 תפוחי אדמה גדולים
    מקולפים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ (אפשר להוסיף גם פרוסות חציל)

מלית

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה גדולה ליצירת תערובת אחידה ככל הניתן ולפיזור מלא של המצרכים. אפשר ורצוי לטעום מעט מילוי על קצה הלשון כדי לוודא שיש מספיק תיבול.
  2. מכינים את הפלפלים למילוי: מורידים לכל פלפל את הראש ושומרים בצד.
  3. מנקים את הפלפלים מגרעינים.
  4. ממלאים כל פלפל בתערובת המילוי עד ל-3/4 גובה וסוגרים במכסה הפלפל ששמרנו בצד.
  5. מרפדים את הסיר בשכבת פרוסות תפו”א ואם רוצים גם בפרוסות חציל.
  6. בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומוזגים אותו לסיר הממולאים.
  7. מניחים את הסיר על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש קטנה עם מכסה.
  8. אם יש זמן, מעבירים את הסיר לפלטה חשמלית ללילה או לתנור בחום 100 מעלות ללילה. אם אין, אפשר להעביר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה או שעתיים.
מכינים את המלית ומסירים את הראש של הפלפלים
מכינים את המלית ומסירים את הראש של הפלפלים

 

מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים
מסדרים בסיר את הפלפלים הממולאים

 

יוצקים את הרוטב
יוצקים את הרוטב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אושי קלנפור: פלפלים ממולאים בנוסח בוכרי של רון יוחננוב

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    דבורה

    לגבי הרוטב כמה כפות זה 200 גרם רסק עגבניות??

      Avatar
      מערכת Foody

      בערך 10 כפות גדושות דבורה.

    Avatar
    אלינור

    האם אפשר לשלב הודו ובקר יחד?

      Avatar
      מערכת Foody

      בטח.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות