סנו רקע

חמין מרוקאי קלאסי

המתכון היחיד שאתם צריכים של חמין בחורף הזה - חמין מרוקאי קלאסי עם טריק שישמור על כל המרכיבים עם טעמים ייחודיים
המתכון היחיד שאתם צריכים של חמין בחורף הזה - חמין מרוקאי קלאסי עם טריק שישמור על כל המרכיבים עם טעמים ייחודיים
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    41
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 12 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1691
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1691.0 קק״ל 10145.8 קק״ל
    פחמימות 128.8 גרם 772.7 גרם
    שומן 85.5 גרם 512.7 גרם
    נתרן 2974.1 מ״ג 17844.8 מ״ג
    חלבון 88.6 גרם 531.4 גרם
    סיבים תזונתיים 12.8 גרם 76.5 גרם
    שומן רווי 21.5 גרם 129.1 גרם
    כולסטרול 454.3 מ״ג 2725.6 מ״ג
    סידן 89.8 מ״ג 538.7 מ״ג
    ברזל 9.2 מ״ג 55.1 מ״ג
    אשלגן 947.2 מ״ג 5683.0 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 26.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    41
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 12 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1691
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1691.0 קק״ל 10145.8 קק״ל
    פחמימות 128.8 גרם 772.7 גרם
    שומן 85.5 גרם 512.7 גרם
    נתרן 2974.1 מ״ג 17844.8 מ״ג
    חלבון 88.6 גרם 531.4 גרם
    סיבים תזונתיים 12.8 גרם 76.5 גרם
    שומן רווי 21.5 גרם 129.1 גרם
    כולסטרול 454.3 מ״ג 2725.6 מ״ג
    סידן 89.8 מ״ג 538.7 מ״ג
    ברזל 9.2 מ״ג 55.1 מ״ג
    אשלגן 947.2 מ״ג 5683.0 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 26.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סיר חמין

אורז

חיטה

עמרה/כורה


אופן הכנה

  1. מכינים את סיר החמין: בסיר עמוק ורחב מחממים שמן ומוסיפים את הבשר. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ומלח וצורבים היטב משני הצדדים.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה, גרגירי החומוס, התבלינים ורסק העגבניות (עוד לא מוסיפים את הביצים).
  3. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי של הבשר ועוד 2 ס״מ.
  4. מכינים את שקית האורז: מניחים בקערה את מרכיבי האורז, מערבבים ומעבירים לשקית בד לבישול סנו סושי. קושרים בקצה ומוסיפים לסיר.
  5. מכינים את שקית החיטה: מניחים בקערה את כל מרכיבי החיטה, מערבבים היטב ומעבירים לשקית בד לבישול סנו סושי, קושרים את קצה השקית ומוסיפים לסיר.
  6. מכינים את העמרה/הכורה: מניחים את כל מרכיבי העמרה/הכורה בתוך קערה ולשים היטב! יוצרים מעין נקניק ומגלגלים בתוך נייר אפייה טבעי סנו סושי. מכניסים לשקית בד לבישול סנו סושי וקושרים. מוסיפים לסיר.
  7. מוסיפים את הביצים לסיר.
  8. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כשעה וחצי.
  9. מחממים תנור ל-110 מעלות חום סטטי. מוסיפים כוס מים רותחים לסיר ומכניסים את הסיר למינימום 10 שעות ואילך. לחילופין, ניתן להניח על הפלטה ולכסות בכיסוי יעודי לפלטה.
  10. מומלץ לוודא שלא חסר נוזלים לאחר כמה שעות.
חמין מרוקאי קלאסי
חמין מרוקאי קלאסי. צילום: ענת אלישע
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      השימוש בשקית בד שמאפשרות לנוזלים של החמין לחדור לשקית ולהעשיר את הקטניות בטעמים

    Avatar
    משה מיארה

    כתוב במתכון לשים רסק, איזה רסק?

      Avatar
      מערכת Foody

      כף גדושה. הוספנו ברשימת המצרכים, תודה על עירור תשומת הלב

      Avatar
      נורית

      אין צורך להוסיף נוזלים לחיטה ולאורז?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נורית, לא, יש מים בסיר והשקיות הן מבד כך שהן סופגות את הנוזלים שבסיר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות