רקע הנמל

מקלובה חמין

גם מקלובה וגם חמין - ארוחה מרשימה וטעימה בסיר אחד עם טריק שיבטיח לשמור על הצורה היפה של המקלובה חמין - אתם חייבים להכין
גם מקלובה וגם חמין - ארוחה מרשימה וטעימה בסיר אחד עם טריק שיבטיח לשמור על הצורה היפה של המקלובה חמין - אתם חייבים להכין
  • Studio R.Y
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 17 שעות
  • קלוריות
    905
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 905.0 קק״ל 5430.0 קק״ל
    פחמימות 46.3 גרם 278.0 גרם
    שומן 29.8 גרם 178.9 גרם
    נתרן 2121.7 מ״ג 12730.1 מ״ג
    חלבון 32.6 גרם 195.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.1 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 37.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 81.4 מ״ג 488.7 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 20.1 מ״ג
    אשלגן 513.0 מ״ג 3078.2 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 31.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 17 שעות
  • קלוריות
    905
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 905.0 קק״ל 5430.0 קק״ל
    פחמימות 46.3 גרם 278.0 גרם
    שומן 29.8 גרם 178.9 גרם
    נתרן 2121.7 מ״ג 12730.1 מ״ג
    חלבון 32.6 גרם 195.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.1 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 37.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 81.4 מ״ג 488.7 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 20.1 מ״ג
    אשלגן 513.0 מ״ג 3078.2 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 31.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

רוטב

הרכבת הסיר


אופן הכנה

  1. משרים את החומוס במים קרים במקרר למשך הלילה.
  2. מכינים את האורז: מטגנים את האורז עם מעט שמן, מוסיפים גזר מגורר וממשיכים לטגן לכמה דקות נוספות.
  3. מוסיפים 8 כוסות מים רותחים (במידה והשתמשתם באריזת האורז כולה, אם לא, בהתאמה), מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, כורכום וכמון, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 10 דק׳ (אין צורך בבישול מלא, התבשיל ממשיך להתבשל בתנור בהמשך).
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה רסק עגבניות, סילאן, כורכום, כמון, מלח ופלפל, חצי כוס שמן וכוס וחצי מים.
  5. מערבבים 2/3 מהרוטב עם האורז המוכן. את יתר 1/3 הרוטב מערבבים עם החומוס.
  6. צורבים את הבשר מכל בצדדים במחבת רותחת עם רבע כוס שמן זית. מוציאים ומניחים בצד.
  7. מרכיבים את הסיר: משמנים את סיר הג׳חנון, מניחים את תבנית נייר האפייה (במידה ונייר האפייה מעט גדול, ניתן לקפל, אבל לא לחתוך). משמנים גם את נייר האפייה מבפנים.
  8. מניחים 4 פרוסות תפו״א בתחתית הסיר. מעליו מפזרים אורז בצורה אחידה ומהודקת. מתחילים לסדר בשכבות את כל המוצרים, מומלץ להקפיד על בניה יציבה כדי שהמקלובה לא תתפרק בשלב הוצאה מהסיר. כדי לייצב את המקלובה סידרנו פרוסות תפו״א בצורה אופקית, ביניהן סידרנו את הבשר, הגזרים, ראש השום וחומוס, שכבה נוספת של אורז, שכבה נוספת של בשר וחומוס, ועוד אורז מהודק עד לגובה הסיר.
  9. מהדקים הכל היטב היטב, מניחים נייר אפייה נוסף מלמעלה, סוגרים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 3 שעות.
  10. ניתן גם למשך לילה - במקרה כזה מומלץ לוודא שהחום אינו עולה על 100 מעלות כדי שהמקלובה לא תישרף.
  11. מוציאים את הסיר מהתנור, הופכים על צלחת, מחלצים מהסיר ומגישים. בתאבון.
מקלובה חמין1
מקלובה חמין. צילום: Studio R.Y
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי צביה, עכשיו יש

    Avatar
    צביה גנח

    האם אפשר להכין בכל סיר או חייבים סיר קובנה?

      Avatar
      מערכת Foody

      בכל סיר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות