ארטישוק ממולא בפטריות

מנה חגיגית ומרשימה של לבבות ארטישוק ממולא בתערובת פטריות, אגוזי מלך ומוצרלה שמבשלים ברוטב לימוני עם אפונה ירוקה
מנה חגיגית ומרשימה של לבבות ארטישוק ממולא בתערובת פטריות, אגוזי מלך ומוצרלה שמבשלים ברוטב לימוני עם אפונה ירוקה
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    222
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 222.0 קק״ל 1775.6 קק״ל
    פחמימות 6.0 גרם 48.2 גרם
    שומן 20.4 גרם 163.3 גרם
    נתרן 845.2 מ״ג 6761.7 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 35.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 29.6 גרם
    כולסטרול 5.3 מ״ג 42.5 מ״ג
    סידן 75.6 מ״ג 605.1 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 127.0 מ״ג 1015.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    222
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 222.0 קק״ל 1775.6 קק״ל
    פחמימות 6.0 גרם 48.2 גרם
    שומן 20.4 גרם 163.3 גרם
    נתרן 845.2 מ״ג 6761.7 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 35.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 29.6 גרם
    כולסטרול 5.3 מ״ג 42.5 מ״ג
    סידן 75.6 מ״ג 605.1 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 127.0 מ״ג 1015.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לבבות ארטישוק ממולאים

רוטב


אופן הכנה

  • מפשירים את הארטישוקים לילה קודם במקרר או קולפים את הטריים ומחלצים את הלב; משרים בקערית עם מים ולימון; מצורף סרטון איך קולפים ארטישוק: https://vt.tiktok.com/ZS8urt34Q/
  1. אם משתמשים בארטישוק טרי (הרבה יותר טעים - הרבה יותר עבודה…) אזי חולטים אותם במים רותחים מומלחים למשך 7 דקות; מעבירים אותם מיד לקערת מי קרח; אם משתמשים בלבבות קפואים-מופשרים, עוברים ישר לסעיף 2.
  2. על קרש בעזרת סכין או במעבד מזון, קוצצים את הפטריות דק דק יחד עם השום והפטרוזיליה - שומרים כף 1-2 לגרניש בסוף.
  3. מעבירים לקערה ומוסיפים 2-3 כפות שמן זית, טימין, פלפל ומלח לפי הטעם ומחצית מכמות הגבינה.
  4. מוציאים את לבבות הארטישוק מהמים ומבלי לייבש, ממלאים אותם בנדיבות בתערובת פטריות - אגוזים.
  5. מעמידים סיר סוטאז על כיריים, מוזגים בו את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת האש.
  6. מסדרים את הלבבות יפה בשכבה אחת בתוך הסיר, הרוטב צריך להגיע עד לשפת הארטישוק (אם חסר מוסיפים בהתאמה מעט מיץ לימון, מים ושמן זית), מברישים את המילוי במעט שמן זית, מביאים שוב לרתיחה ואז מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית קטנה כ-20 דקות.
  7. מגישים כמנה עיקרית או ראשונה, עם פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם. בתיאבון.

המנה הוכנה בכיריים אינדוקציה סימנס עם פיצ’ר powerMove שמאפשר חלוקה מראש של אזור הבישול למספר אזורים בדרגות חום שונות.

לבבות ארטישוק ממולאים1
לבבות ארטישוק ממולאים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות