רקע למתחם סוגת
קאבר דסקטופ סוגת

קישואים עגולים ממולאים אורז ירוק ברוטב לימוני

קישואים ממולאים באורז ובעשבי תיבול, עטופים ברוטב לימוני חמצמץ. מתכון צמחוני, טעים ולא פחות חשוב – מרשים בטירוף
קישואים ממולאים באורז ובעשבי תיבול, עטופים ברוטב לימוני חמצמץ. מתכון צמחוני, טעים ולא פחות חשוב – מרשים בטירוף
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 436.3 קק״ל 2618.0 קק״ל
    פחמימות 43.9 גרם 263.2 גרם
    שומן 15.5 גרם 93.0 גרם
    נתרן 916.6 מ״ג 5499.4 מ״ג
    חלבון 11.6 גרם 69.5 גרם
    סיבים תזונתיים 21.0 גרם 125.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 512.9 מ״ג 3077.2 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 21.0 מ״ג
    אשלגן 3277.2 מ״ג 19663.4 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-25 דק׳
  • קלוריות
    436
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 436.3 קק״ל 2618.0 קק״ל
    פחמימות 43.9 גרם 263.2 גרם
    שומן 15.5 גרם 93.0 גרם
    נתרן 916.6 מ״ג 5499.4 מ״ג
    חלבון 11.6 גרם 69.5 גרם
    סיבים תזונתיים 21.0 גרם 125.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 512.9 מ״ג 3077.2 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 21.0 מ״ג
    אשלגן 3277.2 מ״ג 19663.4 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 9.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

קישואים ורוטב


אופן הכנה

  1. משרים את האורז במים במשך שעה או עד 24 שעות. מסננים מכל הנוזלים.
  2. קוצצים דק את עשבי התיבול ומעבירים לקערה גדולה.
  3. חותכים את ה-1/3 העליון של כל קישוא ומרוקנים את פנים הקישואים עם כפית או כף. את תוכן הקישואים קוצצים דק דק ומוסיפים לקערה עם עשבי התיבול. את 1/3 הקישוא העליון שומרים. אם לא מצאתם קישואים עגולים ניתן לחתוך קישואים רגילים ל-3 ולרוקן אותם כדי שיהיה מקום למילוי.
  4. מוסיפים את יתרת המצרכים של המילוי כולל האורז. מערבבים ומניחים בצד.
  5. פורסים את הבצלים לרצועות וחותכים את הסלרי לטבעות דקות. את עלי הסלרי קוצצים גס.
  6. בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והסלרי עד שהם מתרככים.
  7. מוסיפים את שיני השום, הכורכום, מיץ הלימון, רכז הרימונים, הדבש והמלח ומערבבים.
  8. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 10 ס”מ ומבשלים את הרוטב במשך חצי שעה.
  9. בינתיים ממלאים את הקישואים באורז הירוק עד 3/4 גובה.
  10. מניחים את הקישואים הממולאים בסיר ומקפידים שהרוטב יגיע עד 3/4 גובה.
  11. בעזרת כף או מצקת מוזגים לתוך הקישואים מן הרוטב שבסיר וסוגרים את הקישוא עם המכסה שלו (ה-1/3 שנחתך בהתחלה).
  12. סוגרים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 40-50 דקות. מומלץ מדי פעם להרטיב את פנים הקישואים עם הרוטב. המנה מוכנה כשהאורז רך רך.
  13. בסיום ניתן להכניס את הסיר לתנור, עם מכסה פתוח (עם סיר שמותאם לתנור), לרבע שעה עד שהחלק העליון יזהיב מעט.
קישואים ממולאים2
קישואים ממולאים. צילום: נמרוד סונדרס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, עדיף להוריד מכמות האורז

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמח לדעת איך יצא, לנה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות