רקע ברימאג

פטאטאס בראבאס: הום פרייז ספרדי

פטאטאס בראבאס הם הגרסה הספרדית להום פרייז. קבלו את המתכון הביתי לתפוחי האדמה המטוגנים ברוטב פיקנטי ומעל רוטב אלי אוליו נפלא שמכינים ב-2 דקות!
פטאטאס בראבאס הם הגרסה הספרדית להום פרייז. קבלו את המתכון הביתי לתפוחי האדמה המטוגנים ברוטב פיקנטי ומעל רוטב אלי אוליו נפלא שמכינים ב-2 דקות!
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 3]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    476
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 476.4 קק״ל 2382.1 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 73.8 גרם
    שומן 49.2 גרם 246.0 גרם
    נתרן 924.1 מ״ג 4620.7 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 26.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 25.3 גרם
    שומן רווי 7.8 גרם 39.2 גרם
    כולסטרול 43.1 מ״ג 215.5 מ״ג
    סידן 68.6 מ״ג 342.9 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 22.1 מ״ג
    אשלגן 502.9 מ״ג 2514.6 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    476
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 476.4 קק״ל 2382.1 קק״ל
    פחמימות 14.8 גרם 73.8 גרם
    שומן 49.2 גרם 246.0 גרם
    נתרן 924.1 מ״ג 4620.7 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 26.1 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 25.3 גרם
    שומן רווי 7.8 גרם 39.2 גרם
    כולסטרול 43.1 מ״ג 215.5 מ״ג
    סידן 68.6 מ״ג 342.9 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 22.1 מ״ג
    אשלגן 502.9 מ״ג 2514.6 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור

ה”פטאטאס בראבאס” אחד מהטאפסים הידועים של הקטאלנים, הוא בתרגומו “תפוחי אדמה לאמיצים”. אולי במקור הרוטב הזה הוגש חריף, אבל כשנטעם על ידינו במסעדות טאפאס מקומיות בברצלונה, תמיד היה נעים וידידותי למשתמש. גם אנחנו נשתמש בפפריקה מעושנת ולא חריפה, כדי ליצור רוטב דומה. אם מישהו רוצה להוסיף חריף, הרי הוא מוזמן. הא­­­לי אוליו הוא המיונז הספרדי,  שמבוסס על שמן זית ושום. הרוטב הולך נהדר עם המון סוגי טאפאסים ואורח קבע בשולחן הספרדי. תראו כמה טוב הוא ישתלב עם הפטאטאס שלכם

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פאטאטס

רוטב בראבס

רוטב אלי אוליו


אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לשניים וחותכים לקוביות בעזרת המוט בלנדר.
  2. מניחים בסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים למשך 10 דקות עד ריכוך.
  3. בינתיים מכינים את רוטב הבראבאס: מניחים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש, מוציאים את עלה הדפנה ומרסקים במוט בלנדר.
  4. מסננים את קוביות תפוחי האדמה, מעבירים לנייר סופג ומייבשים היטב.
  5. מכינים את רוטב האלי אוליו במוט בלנדר: שמים בכוס המוט בלנדר את החלמונים, החומץ, השום ולאט לאט טוחנים ומזלפים שמן עד שמקבלים מרקם סמיך. בכל פעם מוסיפים עוד קצת שמן, כדי לא לשבור את המיונז. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  6. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה עד לפריכות והזהבה. ממליחים מיד.
  7. מניחים את רוטב הבראבאס בקערת הגשה, מעליו את תפוחי האדמה ומעל הכל מזלפים את האיולי. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואוכלים מיד.

    פטאטאס בראבאס עם המוצר
    תתחילו לשנן את השם: פטאטאס בראבאס! צילום: אפיק גבאי

עוד מתכונים של תפוחי אדמה שאתם חייבים להכין:
פטאטאס בראבאס: הום פרייז ספרדי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות