
פטאטאס בראבאס: הום פרייז ספרדי
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 450.8 קק״ל 2254.1 קק״לפחמימות 8.9 גרם 44.6 גרםשומן 49.0 גרם 244.8 גרםנתרן 775.3 מ״ג 3876.7 מ״גחלבון 3.9 גרם 19.7 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 17.5 גרםשומן רווי 7.8 גרם 39.2 גרםכולסטרול 43.1 מ״ג 215.5 מ״גסידן 38.9 מ״ג 194.3 מ״גברזל 3.4 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 262.9 מ״ג 1314.5 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות451
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 450.8 קק״ל 2254.1 קק״לפחמימות 8.9 גרם 44.6 גרםשומן 49.0 גרם 244.8 גרםנתרן 775.3 מ״ג 3876.7 מ״גחלבון 3.9 גרם 19.7 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 17.5 גרםשומן רווי 7.8 גרם 39.2 גרםכולסטרול 43.1 מ״ג 215.5 מ״גסידן 38.9 מ״ג 194.3 מ״גברזל 3.4 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 262.9 מ״ג 1314.5 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 11.1 מ״גסגור
ה”פטאטאס בראבאס” אחד מהטאפסים הידועים של הקטאלנים, הוא בתרגומו “תפוחי אדמה לאמיצים”. אולי במקור הרוטב הזה הוגש חריף, אבל כשנטעם על ידינו במסעדות טאפאס מקומיות בברצלונה, תמיד היה נעים וידידותי למשתמש. גם אנחנו נשתמש בפפריקה מעושנת ולא חריפה, כדי ליצור רוטב דומה. אם מישהו רוצה להוסיף חריף, הרי הוא מוזמן. האלי אוליו הוא המיונז הספרדי, שמבוסס על שמן זית ושום. הרוטב הולך נהדר עם המון סוגי טאפאסים ואורח קבע בשולחן הספרדי. תראו כמה טוב הוא ישתלב עם הפטאטאס שלכם
מרכיבים 15 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 451 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים


פאטאטס
-
1 ק"ג תפוחי אדמה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
לטיגון עמוק
רוטב בראבס
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כף פפריקה מעושנת
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט סוכר לבן
-
1 עלה דפנה
-
1 כף חומץ 5%

אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לשניים וחותכים לקוביות בעזרת המוט בלנדר.
- מניחים בסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים למשך 10 דקות עד ריכוך.
- בינתיים מכינים את רוטב הבראבאס: מניחים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש, מוציאים את עלה הדפנה ומרסקים במוט בלנדר.
- מסננים את קוביות תפוחי האדמה, מעבירים לנייר סופג ומייבשים היטב.
- מכינים את רוטב האלי אוליו במוט בלנדר: שמים בכוס המוט בלנדר את החלמונים, החומץ, השום ולאט לאט טוחנים ומזלפים שמן עד שמקבלים מרקם סמיך. בכל פעם מוסיפים עוד קצת שמן, כדי לא לשבור את המיונז. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה עד לפריכות והזהבה. ממליחים מיד.
- מניחים את רוטב הבראבאס בקערת הגשה, מעליו את תפוחי האדמה ומעל הכל מזלפים את האיולי. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואוכלים מיד.
תתחילו לשנן את השם: פטאטאס בראבאס! צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לשניים וחותכים לקוביות בעזרת המוט בלנדר.
- מניחים בסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים למשך 10 דקות עד ריכוך.
- בינתיים מכינים את רוטב הבראבאס: מניחים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מכבים את האש, מוציאים את עלה הדפנה ומרסקים במוט בלנדר.
- מסננים את קוביות תפוחי האדמה, מעבירים לנייר סופג ומייבשים היטב.
- מכינים את רוטב האלי אוליו במוט בלנדר: שמים בכוס המוט בלנדר את החלמונים, החומץ, השום ולאט לאט טוחנים ומזלפים שמן עד שמקבלים מרקם סמיך. בכל פעם מוסיפים עוד קצת שמן, כדי לא לשבור את המיונז. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה עד לפריכות והזהבה. ממליחים מיד.
- מניחים את רוטב הבראבאס בקערת הגשה, מעליו את תפוחי האדמה ומעל הכל מזלפים את האיולי. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ואוכלים מיד.
