
יונית צוקרמן מקפיצה – פילה עוף מוקפץ עם ירקות, בוטנים ושומשום
ארוחה שלמה קלה להכנה ובלי ללכלך יותר מדי כלים: רצועות פילה עוף וירקות מוקפצים בסיר אחד ברוטב אסייתי ומוגשים עם בוטנים ושומשום
ארוחה שלמה קלה להכנה ובלי ללכלך יותר מדי כלים: רצועות פילה עוף וירקות מוקפצים בסיר אחד ברוטב אסייתי ומוגשים עם בוטנים ושומשום
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.5 קק״ל 1367.6 קק״לפחמימות 54.3 גרם 271.5 גרםשומן 42.1 גרם 210.3 גרםנתרן 1562.5 מ״ג 7812.3 מ״גחלבון 29.5 גרם 147.7 גרםסיבים תזונתיים 28.9 גרם 144.3 גרםשומן רווי 29.4 גרם 146.9 גרםכולסטרול 27.3 מ״ג 136.3 מ״גסידן 67.5 מ״ג 337.4 מ״גברזל 28.5 מ״ג 142.3 מ״גאשלגן 487.9 מ״ג 2439.6 מ״גאבץ 27.6 מ״ג 137.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות274
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.5 קק״ל 1367.6 קק״לפחמימות 54.3 גרם 271.5 גרםשומן 42.1 גרם 210.3 גרםנתרן 1562.5 מ״ג 7812.3 מ״גחלבון 29.5 גרם 147.7 גרםסיבים תזונתיים 28.9 גרם 144.3 גרםשומן רווי 29.4 גרם 146.9 גרםכולסטרול 27.3 מ״ג 136.3 מ״גסידן 67.5 מ״ג 337.4 מ״גברזל 28.5 מ״ג 142.3 מ״גאשלגן 487.9 מ״ג 2439.6 מ״גאבץ 27.6 מ״ג 137.8 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 274 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 ק"ג פילה עוףעוף טובמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
חתוך לרצועות
-
חתוך לרצועות
-
1 כוס שעועית ירוקה טרייה
-
1 כוס אפונה טרייה
-
1 כוס כרובית קפואהפרחי כרובית מופשרים, או טריים חלוטים
-
1 כוס ברוקוליפרחי ברוקלי קפואים מופשרים או חלוטים
-
2 גזריםחתוכים לרצועות או כוס גזר גמדי
מרינדה
-
1/3 כוס שמן זית
-
1/3 כוס רוטב טריאקי
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1/4 כוס סילאן
-
5 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית תבלין גרילגריל עוף
קישוט
-
חופן בוטנים קלויים
-
חופן שומשוםקלוי

אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים יחד היטב את כל המצרכים.
- חותכים את פילה העוף לרצועות עבות ומשרים אותם בתוך המרינדה עד לרגע הבישול.
- מחממים את הסיר על אש גבוהה למשך 2 דקות, מוסיפים כף שמן ואת כל הירקות החתוכים.
- מקפיצים את הירקות בסיר למשך 5 דקות.
- מזיזים את כל הירקות לצד אחד בסיר, ובצדו השני מניחים את רצועות הפילה מהמרינדה. מכסים את העוף בירקות שבסיר וממשיכים לטגן את שהפילה צרוב משני הצדדים.
- שופכים לסיר את מה נשאר מהמרינדה ומערבבים.
- טועמים ומשלימים תיבול מלח. אם אוהבים הרבה רוטב אפשר להוסיף עוד רבע כוס רוטב טריאקי.
- ממשיכים לבשל למשך מספר דקות עד שהתבשיל מוכן.
- מגישים עם בוטנים קצוצים ושומשום קלוי בתפזורת מעל.
פילה עוף מוקפץ עם ירקות, בוטנים ושומשום. צילום: יונית צוקרמן
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים יחד היטב את כל המצרכים.
- חותכים את פילה העוף לרצועות עבות ומשרים אותם בתוך המרינדה עד לרגע הבישול.
- מחממים את הסיר על אש גבוהה למשך 2 דקות, מוסיפים כף שמן ואת כל הירקות החתוכים.
- מקפיצים את הירקות בסיר למשך 5 דקות.
- מזיזים את כל הירקות לצד אחד בסיר, ובצדו השני מניחים את רצועות הפילה מהמרינדה. מכסים את העוף בירקות שבסיר וממשיכים לטגן את שהפילה צרוב משני הצדדים.
- שופכים לסיר את מה נשאר מהמרינדה ומערבבים.
- טועמים ומשלימים תיבול מלח. אם אוהבים הרבה רוטב אפשר להוסיף עוד רבע כוס רוטב טריאקי.
- ממשיכים לבשל למשך מספר דקות עד שהתבשיל מוכן.
- מגישים עם בוטנים קצוצים ושומשום קלוי בתפזורת מעל.
בשיתוף עם עוף טוב
עוד מתכוני עוף נפלאים שכדאי להכין:

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מושלם
כמה גרם זה נחשב מנה??

הסיר מספיק ל-5 מנות. לפיכך, 1/5 מהסיר = 1 מנה.