
פינוק בכמה דקות: פסטה ברוטב שמנת, חמאה ולימון משגע
- נעמה פלד
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 567.8 קק״ל 2271.3 קק״לפחמימות 42.4 גרם 169.7 גרםשומן 37.5 גרם 150.0 גרםנתרן 1366.3 מ״ג 5465.2 מ״גחלבון 15.1 גרם 60.2 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.6 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרםכולסטרול 15.3 מ״ג 61.0 מ״גסידן 222.1 מ״ג 888.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 56.0 מ״ג 223.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות568
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 567.8 קק״ל 2271.3 קק״לפחמימות 42.4 גרם 169.7 גרםשומן 37.5 גרם 150.0 גרםנתרן 1366.3 מ״ג 5465.2 מ״גחלבון 15.1 גרם 60.2 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.6 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרםכולסטרול 15.3 מ״ג 61.0 מ״גסידן 222.1 מ״ג 888.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 56.0 מ״ג 223.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״גסגור
את הפסטה הזו מכין לי האיש שאני אוהבת בכל פעם שבא לי להתפנק (שזה כל חצי שעה עגולה) ואין כלום בבית. ספגטי ברוטב חמאה לימוני, הוא סוג של מנה שעושים מכלום, שזה קצת כמו נס, כי זו אחת המנות הכי טעימות, הכי מפנקות, הכי אלגנטיות וכי קוטור סטייל מילאנו.
מעט מרכיבים, בחישה עדינה, 10 דקות וכל העניין הזה מוכן. ו… לא, אין את זה ביותר גאוני.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 568 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


לרוטב:
-
150 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
5 כפות שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 לימון גדולתחילה מגררים את קליפת הלימון ולאחר מכן סוחטים את מיץ הלימון. שומרים בנפרד.
-
2 עלי מרווה
-
1/2 כפית מלח דק
פסטה:
-
1 חבילה פסטה ספגטיכל פסטה ארוכה תהיה נהדרת פה, טריה או יבשה
-
1 כפית מלח דקלבישול הפסטה
לקישוט:
-
1 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה לקישוט (לא חובה)

אופן הכנה
- בסיר גדול מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. אני מעדיפה ספגטי או פטוצ’יני, טריים או יבשים.
- מגררים קליפה מלימון גדול ומקפידים לגרר רק את החלק הצהוב.
- הכנת הרוטב: במחבת עמוקה או קלחת רחבה מחממים את מיץ הלימון יחד עם מצקת אחת של המים בהם מתבשלת הפסטה. מוסיפים את עלי המרווה ואת קליפת הלימון המגוררת.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונוצר קרם חלק.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ןמבשלים יחד כחצי דקה.
- לאחר שהפסטה מוכנה מוציאים את הפסטה בעזרת מלקחיים מנערים מעודפי מים ומעבירים לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב השמנת.
- מחלקים לקעריות פסטה, מגררים מעט פרמזן מעל כל מנה ומגישים.
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
אופן הכנה
- בסיר גדול מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. אני מעדיפה ספגטי או פטוצ’יני, טריים או יבשים.
- מגררים קליפה מלימון גדול ומקפידים לגרר רק את החלק הצהוב.
- הכנת הרוטב: במחבת עמוקה או קלחת רחבה מחממים את מיץ הלימון יחד עם מצקת אחת של המים בהם מתבשלת הפסטה. מוסיפים את עלי המרווה ואת קליפת הלימון המגוררת.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונוצר קרם חלק.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ןמבשלים יחד כחצי דקה.
- לאחר שהפסטה מוכנה מוציאים את הפסטה בעזרת מלקחיים מנערים מעודפי מים ומעבירים לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב השמנת.
- מחלקים לקעריות פסטה, מגררים מעט פרמזן מעל כל מנה ומגישים.
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת לילה
- בראנץ'
- יום האהבה
- ילדודס
- מלוחים סוגרי פינה
- מנות עיקריות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- פסטה
- תבשילים
- תוספות