פינוק בכמה דקות: פסטה ברוטב חמאה ולימון משגע

מתחשק לכם משהו טעים ואין כלום בבית? קבלו מתכון פשוט, מהיר ואלגנטי לפסטה ברוטב חמאה עם מרווה ולימון. בכמה דקות יש לכם מנה ברמה של מסעדה במילאנו. אריוודרצ'י!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

את הפסטה הזו מכין לי האיש שאני אוהבת בכל פעם שבא לי להתפנק (שזה כל חצי שעה עגולה) ואין כלום בבית. ספגטי ברוטב חמאה לימוני, הוא סוג של מנה שעושים מכלום, שזה קצת כמו נס, כי זו אחת המנות הכי טעימות, הכי מפנקות, הכי אלגנטיות וכי קוטור סטייל מילאנו.

מעט מרכיבים, בחישה עדינה, 10 דקות וכל העניין הזה מוכן. ו… לא, אין את זה ביותר גאוני.

מצרכים

לרוטב:

פסטה:

לקישוט:

אופן הכנה

  1. מגררים קליפה מלימון גדול ומקפידים לגרר רק את החלק הצהוב.
  2. הכנת הרוטב: במחבת עמוקה או קלחת רחבה ממיסים את החמאה יחד עם מצקת אחת של המים בהם מתבשלת הפסטה. מוסיפים את עלי המרווה ואת קליפת הלימון המגוררת.
  3. כאשר נוצרת אמולסיה חלקה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים, ממליחים לפי הטעם.
  4. בסיר גדול מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. אני מעדיפה ספגטי או פטוצ’יני, טריים או יבשים.
  5. לאחר שהפסטה מוכנה מוציאים את הפסטה בעזרת מלקחיים מנערים מעודפי מים ומעבירים לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב החמאה.
  6. מחלקים לקעריות פסטה, מגררים מעט פרמזן מעל כל מנה ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 908.5 קק״ל 3634.1 קק״ל
פחמימות 90.2 גרם 360.7 גרם
שומן 48.3 גרם 193.2 גרם
נתרן 1375.0 מ״ג 5500.0 מ״ג
חלבון 24.5 גרם 97.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.4 גרם 17.8 גרם
שומן רווי 29.7 גרם 118.6 גרם
כולסטרול 122.8 מ״ג 491.0 מ״ג
סידן 262.1 מ״ג 1048.4 מ״ג
ברזל 2.4 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 353.7 מ״ג 1414.6 מ״ג
אבץ 2.4 מ״ג 9.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody