פינוק בכמה דקות: פסטה ברוטב שמנת, חמאה ולימון משגע

מתחשק לכם משהו טעים ואין כלום בבית? קבלו מתכון פשוט, מהיר ואלגנטי לפסטה ברוטב חמאה עם מרווה ולימון. בכמה דקות יש לכם מנה ברמה של מסעדה במילאנו. אריוודרצ'י!
מתחשק לכם משהו טעים ואין כלום בבית? קבלו מתכון פשוט, מהיר ואלגנטי לפסטה ברוטב חמאה עם מרווה ולימון. בכמה דקות יש לכם מנה ברמה של מסעדה במילאנו. אריוודרצ'י!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    568
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 567.8 קק״ל 2271.3 קק״ל
    פחמימות 42.4 גרם 169.7 גרם
    שומן 37.5 גרם 150.0 גרם
    נתרן 1366.3 מ״ג 5465.2 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 60.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.6 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרם
    כולסטרול 15.3 מ״ג 61.0 מ״ג
    סידן 222.1 מ״ג 888.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    אשלגן 56.0 מ״ג 223.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    568
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 567.8 קק״ל 2271.3 קק״ל
    פחמימות 42.4 גרם 169.7 גרם
    שומן 37.5 גרם 150.0 גרם
    נתרן 1366.3 מ״ג 5465.2 מ״ג
    חלבון 15.1 גרם 60.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.6 גרם
    שומן רווי 3.9 גרם 15.6 גרם
    כולסטרול 15.3 מ״ג 61.0 מ״ג
    סידן 222.1 מ״ג 888.5 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    אשלגן 56.0 מ״ג 223.9 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור

את הפסטה הזו מכין לי האיש שאני אוהבת בכל פעם שבא לי להתפנק (שזה כל חצי שעה עגולה) ואין כלום בבית. ספגטי ברוטב חמאה לימוני, הוא סוג של מנה שעושים מכלום, שזה קצת כמו נס, כי זו אחת המנות הכי טעימות, הכי מפנקות, הכי אלגנטיות וכי קוטור סטייל מילאנו.

מעט מרכיבים, בחישה עדינה, 10 דקות וכל העניין הזה מוכן. ו… לא, אין את זה ביותר גאוני.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לרוטב:

פסטה:

לקישוט:


אופן הכנה

  1. בסיר גדול מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. אני מעדיפה ספגטי או פטוצ’יני, טריים או יבשים.
  2. מגררים קליפה מלימון גדול ומקפידים לגרר רק את החלק הצהוב.
  3. הכנת הרוטב: במחבת עמוקה או קלחת רחבה מחממים את מיץ הלימון יחד עם מצקת אחת של המים בהם מתבשלת הפסטה. מוסיפים את עלי המרווה ואת קליפת הלימון המגוררת.
  4. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ונוצר קרם חלק.
  5. מוסיפים את השמנת המתוקה ןמבשלים יחד כחצי דקה.
  6. לאחר שהפסטה מוכנה מוציאים את הפסטה בעזרת מלקחיים מנערים מעודפי מים ומעבירים לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב השמנת.
  7. מחלקים לקעריות פסטה, מגררים מעט פרמזן מעל כל מנה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פינוק בכמה דקות: פסטה ברוטב שמנת, חמאה ולימון משגע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    אנינימי

    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין עם שמן זית אך הטעם יהיה שונה לחלוטין. אם משתמשים בשמן אפשר להשתמש ב-120-150 מ”ל שמן בלבד. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות