
-
זמן הכנה5 דקות
-
זמן כולל10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
את הפסטה הזו מכין לי האיש שאני אוהבת בכל פעם שבא לי להתפנק (שזה כל חצי שעה עגולה) ואין כלום בבית. ספגטי ברוטב חמאה לימוני, הוא סוג של מנה שעושים מכלום, שזה קצת כמו נס, כי זו אחת המנות הכי טעימות, הכי מפנקות, הכי אלגנטיות וכי קוטור סטייל מילאנו.
מעט מרכיבים, בחישה עדינה, 10 דקות וכל העניין הזה מוכן. ו… לא, אין את זה ביותר גאוני.
מצרכים
לרוטב:
פסטה:
-
1 חבילה פסטה ספגטיכל פסטה ארוכה תהיה נהדרת פה, טריה או יבשה
-
1 כפית מלח דקלבישול הפסטה
לקישוט:
-
1 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה לקישוט (לא חובה)
אופן הכנה
- מגררים קליפה מלימון גדול ומקפידים לגרר רק את החלק הצהוב.
- הכנת הרוטב: במחבת עמוקה או קלחת רחבה ממיסים את החמאה יחד עם מצקת אחת של המים בהם מתבשלת הפסטה. מוסיפים את עלי המרווה ואת קליפת הלימון המגוררת.
- כאשר נוצרת אמולסיה חלקה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים, ממליחים לפי הטעם.
- בסיר גדול מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. אני מעדיפה ספגטי או פטוצ’יני, טריים או יבשים.
- לאחר שהפסטה מוכנה מוציאים את הפסטה בעזרת מלקחיים מנערים מעודפי מים ומעבירים לסיר עם הרוטב ומערבבים בעדינות עד שהפסטה מצופה ברוטב החמאה.
- מחלקים לקעריות פסטה, מגררים מעט פרמזן מעל כל מנה ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
648.1
קק״ל
2592.3
קק״ל
פחמימות
42.3
גרם
169.1
גרם
שומן
47.3
גרם
189.2
גרם
נתרן
1368.0
מ״ג
5472.2
מ״ג
חלבון
15.3
גרם
61.2
גרם
סיבים תזונתיים
2.2
גרם
8.6
גרם
שומן רווי
29.4
גרם
117.6
גרם
כולסטרול
122.8
מ״ג
491.0
מ״ג
סידן
234.1
מ״ג
936.5
מ״ג
ברזל
0.7
מ״ג
2.7
מ״ג
אשלגן
68.0
מ״ג
271.9
מ״ג
אבץ
0.6
מ״ג
2.3
מ״ג
תגובות (16)
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
אפשר להכין עם שמן זית אך הטעם יהיה שונה לחלוטין. אם משתמשים בשמן אפשר להשתמש ב-120-150 מ”ל שמן בלבד. בהצלחה!
אם אין לי חמאה ולא אוהב מרוה, אפשר להכין את הרוטב בלי?
אז אפשר להכין רוטב אחר על בסיס שמן זית כמו בלינק המצורף:https://foody.co.il/?s=%D7%90%D7%9C%D7%99%20%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%95
בהצלחה!