-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 256.6 קק״ל 1539.6 קק״לפחמימות 20.3 גרם 122.0 גרםשומן 9.3 גרם 55.5 גרםנתרן 1263.7 מ״ג 7582.3 מ״גחלבון 18.3 גרם 109.9 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.4 גרםשומן רווי 4.3 גרם 25.7 גרםכולסטרול 101.3 מ״ג 607.8 מ״גסידן 460.2 מ״ג 2761.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 1071.9 מ״ג 6431.4 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות257
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 256.6 קק״ל 1539.6 קק״לפחמימות 20.3 גרם 122.0 גרםשומן 9.3 גרם 55.5 גרםנתרן 1263.7 מ״ג 7582.3 מ״גחלבון 18.3 גרם 109.9 גרםסיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.4 גרםשומן רווי 4.3 גרם 25.7 גרםכולסטרול 101.3 מ״ג 607.8 מ״גסידן 460.2 מ״ג 2761.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 1071.9 מ״ג 6431.4 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 13.7 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 257 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 כף שמן זית
-
1 כף אורגנו טרי
-
1 שן שום
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
בצק כרובית
-
1 כרובית בינונית
-
2 ביצים M
-
150 גרם גבינה צהובה 9%
-
1 כפית מלח דק
תוספות
-
150 גרם גבינה צהובה 9%
-
5 פטריות שמפיניון גדולות
-
1 פלפל ירוק בינוני
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
4 עגבניות שרי בינוניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- כותשים את השום. מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול וחותכים את הגבעול לחתיכות דקות.
- מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ופורסים לפרוסות דקות. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר של כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת. מוסיפים את הסוכר, הצ’ילי והמים ומבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות. מצננים בצד.
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים של הכרובית וחותכים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים. מוציאים וסוחטים היטב מהנוזלים. חשוב שהכרובית תהיה יבשה לקבלת בצק פריך.
- מוסיפים לכרובית את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. יש להתחיל מביצה אחת ובמידה ואם התערובת אינה מתגבשת מספיק, מוסיפים את הביצה הנוספת.
- משטחים את הבצק לגובה של פחות מ-1 ס”מ על נייר אפייה. מעבירים לתבנית.
- אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה וכמעט קצוות שרופים.
- מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפטורה למקסימום אפשרי.
- מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים את התוספות. מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה, ומוציאים.
- מקררים את הפיצה כ-10 דקות על רשת, כדי לתת לאדים בתחתית להשתחרר, ואז הפיצה תהיה יותר קראנצ’ית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- כותשים את השום. מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול וחותכים את הגבעול לחתיכות דקות.
- מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ופורסים לפרוסות דקות. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר של כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת. מוסיפים את הסוכר, הצ’ילי והמים ומבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות. מצננים בצד.
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים של הכרובית וחותכים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים. מוציאים וסוחטים היטב מהנוזלים. חשוב שהכרובית תהיה יבשה לקבלת בצק פריך.
- מוסיפים לכרובית את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. יש להתחיל מביצה אחת ובמידה ואם התערובת אינה מתגבשת מספיק, מוסיפים את הביצה הנוספת.
- משטחים את הבצק לגובה של פחות מ-1 ס”מ על נייר אפייה. מעבירים לתבנית.
- אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה וכמעט קצוות שרופים.
- מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפטורה למקסימום אפשרי.
- מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים את התוספות. מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה, ומוציאים.
- מקררים את הפיצה כ-10 דקות על רשת, כדי לתת לאדים בתחתית להשתחרר, ואז הפיצה תהיה יותר קראנצ’ית.
הכנתם את המתכון?
תגובות (40)
עם 300 גר’ גבינה, בבקשה, מה גודל התבנית של הפיצה ולכמה מנות ניתן לחלק? תודה.
אפשר לאפות את הפיצה בתבנית ייעודית לפיצה כמו בסרטון או בתבנית תנור שטוחה או בתבנית בינונית חד”פ, כפי שרשום במתכון. את יכולה להשתמש באיזה כמות של גבינה צהובה שאת רוצה, המתכון עצמו לא משתנה. מספר המנות משתנה לפי כמות החתיכות שאת חותכת את הפיצה.
אשמח לדעת כמה מתוך ה-150 גר׳ גבינה צהובה, מוסיפים לתערובת הכרוביצ ואז אדע כמה להשאיר לציפוי.
מכניסים 150 גרם גבינה צהובה בתוך בצק הכרובית ובנוסף מפזרים 150 גרם גבינה צהובה מעל הפיצה. הוספנו למצרכים, המתכון תוקן.