פיצה כרובית ללא גלוטן של שר פיטנס

פיצה בלי גלוטן? יש דבר כזה, וזה לא פחות טעים מהגרסה המקורית. שר פיטנס עם פיצה כרובית בלי טיפת קמח שאי אפשר להפסיק לזלול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק כרובית

תוספות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  2. כותשים את השום. מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול וחותכים את הגבעול לחתיכות דקות.
  3. מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ופורסים לפרוסות דקות. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר של כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת. מוסיפים את הסוכר, הצ’ילי והמים ומבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות. מצננים בצד.
  4. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים של הכרובית וחותכים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים. מוציאים וסוחטים היטב מהנוזלים. חשוב שהכרובית תהיה יבשה לקבלת בצק פריך.
  5. מוסיפים לכרובית את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. יש להתחיל מביצה אחת ובמידה ואם התערובת אינה מתגבשת מספיק, מוסיפים את הביצה הנוספת.
  6. משטחים את הבצק לגובה של פחות מ-1 ס”מ על נייר אפייה. מעבירים לתבנית.
  7. אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה וכמעט קצוות שרופים.
  8. מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפטורה למקסימום אפשרי.
  9. מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים את התוספות. מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה, ומוציאים.
  10. מקררים את הפיצה כ-10 דקות על רשת, כדי לתת לאדים בתחתית להשתחרר, ואז הפיצה תהיה יותר קראנצ’ית.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 164.9 קק״ל 989.4 קק״ל
פחמימות 13.6 גרם 81.4 גרם
שומן 7.0 גרם 42.0 גרם
נתרן 916.7 מ״ג 5500.4 מ״ג
חלבון 10.9 גרם 65.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.6 גרם 15.3 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 14.4 גרם
כולסטרול 106.9 מ״ג 641.5 מ״ג
סידן 238.0 מ״ג 1428.1 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 10.1 מ״ג
אשלגן 630.5 מ״ג 3783.1 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (24)

    Avatar
    שושי גליימר

    להפוך את הבצק לאחר האפיה לפני ששמים את הרוטב והתוספות

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך להפוך את הבצק לפני שמורחים מהרוטב והתוספות. בהצלחה!

    Avatar
    בן כהן

    אפשר לשמור את הבצק ליומיים בפריזר

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר אך לאחר ההפשרה הוא לא יהיה מאד פריך…אפשר לנסות לייבש אותו קצת בתנור לפני הוספת הרוטב והתוספות. בהצלחה!

    Avatar
    רוית פיטוסי

    חייבת לנסות לצליאקית שלי

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody