
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח שמריםאו 1 ק"ג קמח לבן רגיל + 2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף מלח דק
-
1 כף סוכר לבן
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
4 כפות שמן זית
רוטב עגבניות
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 בקבוק עגבניות מרוסקותMUTI
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קורט סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
על הפיצה
-
פרוסה, או גבינה צהובה
-
מגורדת
-
לקישוט - לא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מערבבים את חומרי הבצק במיקסר-קנווד עם וו לישה. בין 7-10 דקות לישה עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד מעט קמח.
- כשהבצק מוכן, מעבירים לקערה נקייה ומשומנת, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
- מכינים את הרוטב: מטגנים במחבת עם שמן זית את השום הכתוש במשך דקה, מוסיפים את רסק העגבניות של MUTI, פלפל, מלח, ומעט סוכר ומים ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ונהיה סמיך יותר.
- מרדדים את הבצק לעלה שנראה כמו פיצה.
- מעבירים את הבצק המרודד לתוך התבנית עם נייר האפייה, מורחים את הרוטב על הבצק ומשאירים את השוליים (2 ס”מ בצק) נקיים.
- מפזרים מעל את פרוסות הגבינה ואת הזיתים (או כל תוספת אחרת שאוהבים), מזלפים על שולי הבצק מעט שמן זית ומכניסים לתנור לכ-12 דקות.
פיצה שילדים אוהבים. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
4179.3
קק״ל
4179.3
קק״ל
פחמימות
989.0
גרם
989.0
גרם
שומן
284.2
גרם
284.2
גרם
נתרן
11158.6
מ״ג
11158.6
מ״ג
חלבון
346.1
גרם
346.1
גרם
סיבים תזונתיים
232.3
גרם
232.3
גרם
שומן רווי
237.6
גרם
237.6
גרם
כולסטרול
232.0
מ״ג
232.0
מ״ג
סידן
260.3
מ״ג
260.3
מ״ג
ברזל
232.5
מ״ג
232.5
מ״ג
אשלגן
288.8
מ״ג
288.8
מ״ג
אבץ
232.1
מ״ג
232.1
מ״ג
תגובה אחת
הבצק נהדר