פיצטות חצילים ללא גלוטן

פיצה ללא גלוטן? יש דבר כזה! שי-לי ליפא עם מתכון של פיצטות חצילים עם רוטב עגבניות וגבינה נמסה. החצילים מחליפים את הבצק ואפילו לא תרגישו בחסרונו
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

חצילים

רוטב

טופינג

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס”מ. כותשים את השום. חותכים את העגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ. חותכים את הבזיליקום לרצועות דקות. מגררים גס את המוצרלה.
  2. מניחים את פרוסות החצילים בתבנית ומברישים בשמן זית. אופים 30-25 דקות עד להזהבה.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות, המים והסוכר, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים את התיבול. מצננים היטב.
  4. מניחים כף שטוחה של הרוטב על כל פרוסת חציל, מניחים כמה רצועות עלי הבזיליקום, ומפזרים את המוצרלה וקוביות הבולגרית.
  5. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות, עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 70.6 קק״ל 1129.8 קק״ל
פחמימות 4.2 גרם 67.9 גרם
שומן 5.1 גרם 80.8 גרם
נתרן 241.6 מ״ג 3865.5 מ״ג
חלבון 2.4 גרם 38.4 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 35.1 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 22.0 גרם
כולסטרול 3.7 מ״ג 59.0 מ״ג
סידן 46.0 מ״ג 736.7 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״ג
אשלגן 202.1 מ״ג 3233.9 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody