קבלו את הנינג’ה של כל הפלאפלים
רוצים להכין פלאפל ביתי אבל אין לכם חשק לטגן? אפרת ליכטנשטט עם מתכון לפלאפל ביתי, טעים ומזין וללא פשרות שמכינים בלי אף טיפת שמן
רוצים להכין פלאפל ביתי אבל אין לכם חשק לטגן? אפרת ליכטנשטט עם מתכון לפלאפל ביתי, טעים ומזין וללא פשרות שמכינים בלי אף טיפת שמן
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 26.7 קק״ל 800.5 קק״לפחמימות 3.0 גרם 91.1 גרםשומן 0.9 גרם 25.7 גרםנתרן 157.1 מ״ג 4713.3 מ״גחלבון 1.3 גרם 37.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 29.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.9 מ״ג 176.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 21.8 מ״ג 653.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 45 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות27
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 26.7 קק״ל 800.5 קק״לפחמימות 3.0 גרם 91.1 גרםשומן 0.9 גרם 25.7 גרםנתרן 157.1 מ״ג 4713.3 מ״גחלבון 1.3 גרם 37.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 29.8 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.9 מ״ג 176.7 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 21.8 מ״ג 653.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.8 מ״גסגור
אני מתה על פלאפל, וגם יודעת שזה ממש קל להכין את זה בבית, אבל מה שתמיד עוצר אותי זה הקטע של הטיגון… זה גם לא כיף לטגן וגם כמובן לא בריא. אז אתם יכולים לתאר כמה התרגשתי לגלות שאפשר להכין פלאפל בנינג׳ה בלי טיפת שמן! מדהים! פשוט מניחים את הכדורים בסלסלת הטיגון באוויר חם ואחרי עשר דקות כבר זוללים פלאפל
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 27 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
1/2 צרור פטרוזיליהעלים בלבד
-
1/4 צרור כוסברהעלים בלבד
-
1 בצל קטן
-
1 פרוסה לחם לבן
-
3 שיני שום
-
1 1/2 כפיות כמון טחון
-
1 1/2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
2 כפות שומשום
אופן הכנה
- משרים את החומוס היבש 12-18 שעות במים (בקיץ מומלץ לשמור בקירור). מחליפים כל כמה שעות את מי ההשריה.
- מסננים את המים ומוציאים כמות של 500 גרם (3.5 כוסות) חומוס מושרה.
- קולפים את השום, חותכים את הלחם לחתיכות קטנות. קולפים וחוצים את הבצל.
- במעבד מזון שמים את כל החומרים מלבד השומשום וטוחנים למרקם אחיד של גרגרים דקים.
- מערבבים פנימה את השומשום ומעבירים את העיסה למקרר לשעה-שעתיים.
- יוצרים מהעיסה כדורים קטנים.
- מכינים את המכשיר עם סלסלת הטיגון.
- מדליקים את המכשיר על תכנית ״טיגון באוויר חם״ על 200 מעלות ומפעילים ל-5 דקות.
- מניחים (בזהירות! זה חם) את הכדורים ללא רווחים גדולים בתוך סלסלת הטיגון ומפעילים בתכנית ״טיגון באוויר חם״, 200 מעלות ל-10 דקות.
- חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים (כשלושה סבבים).
- מגישים עם פיתות, סלט, טחינה וחמוצים, או פשוט טובלים בטחינה וזוללים…
אופן הכנה
- משרים את החומוס היבש 12-18 שעות במים (בקיץ מומלץ לשמור בקירור). מחליפים כל כמה שעות את מי ההשריה.
- מסננים את המים ומוציאים כמות של 500 גרם (3.5 כוסות) חומוס מושרה.
- קולפים את השום, חותכים את הלחם לחתיכות קטנות. קולפים וחוצים את הבצל.
- במעבד מזון שמים את כל החומרים מלבד השומשום וטוחנים למרקם אחיד של גרגרים דקים.
- מערבבים פנימה את השומשום ומעבירים את העיסה למקרר לשעה-שעתיים.
- יוצרים מהעיסה כדורים קטנים.
- מכינים את המכשיר עם סלסלת הטיגון.
- מדליקים את המכשיר על תכנית ״טיגון באוויר חם״ על 200 מעלות ומפעילים ל-5 דקות.
- מניחים (בזהירות! זה חם) את הכדורים ללא רווחים גדולים בתוך סלסלת הטיגון ומפעילים בתכנית ״טיגון באוויר חם״, 200 מעלות ל-10 דקות.
- חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים (כשלושה סבבים).
- מגישים עם פיתות, סלט, טחינה וחמוצים, או פשוט טובלים בטחינה וזוללים…
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן