פלאפל ביתי

רוצים להכין פלאפל ביתי אבל אין לכם חשק לטגן? אפרת ליכטנשטט עם מתכון לפלאפל ביתי, טעים ומזין וללא פשרות שמכינים בלי אף טיפת שמן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

אני מתה על פלאפל, וגם יודעת שזה ממש קל להכין את זה בבית, אבל מה שתמיד עוצר אותי זה הקטע של הטיגון… זה גם לא כיף לטגן וגם כמובן לא בריא. אז אתם יכולים לתאר כמה התרגשתי לגלות שאפשר להכין פלאפל בנינג׳ה בלי טיפת שמן! מדהים! פשוט מניחים את הכדורים בסלסלת הטיגון באוויר חם ואחרי עשר דקות כבר זוללים פלאפל

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את החומוס היבש 12-18 שעות במים (בקיץ מומלץ לשמור בקירור). מחליפים כל כמה שעות את מי ההשריה.
  2. מסננים את המים ומוציאים כמות של 500 גרם (3.5 כוסות) חומוס מושרה.
  3. קולפים את השום, חותכים את הלחם לחתיכות קטנות. קולפים וחוצים את הבצל.
  4. במעבד מזון שמים את כל החומרים מלבד השומשום וטוחנים למרקם אחיד של גרגרים דקים.
  5. מערבבים פנימה את השומשום ומעבירים את העיסה למקרר לשעה-שעתיים.
  6. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים.
  7. מכינים את המכשיר עם סלסלת הטיגון.
  8. מדליקים את המכשיר למצב ״טיגון באוויר חם״ על 200 מעלות ומפעילים ל-5 דקות.
  9. מניחים (בזהירות! זה חם) את הכדורים ללא רווחים גדולים בתוך סלסלת הטיגון ומפעילים למצב ״טיגון באוויר חם״, 200 מעלות ל-10 דקות.
  10. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים (כשלושה סבבים).
  11. מגישים עם פיתות, סלט, טחינה וחמוצים, או פשוט טובלים בטחינה וזוללים…

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 21.5 קק״ל 643.8 קק״ל
פחמימות 2.4 גרם 72.7 גרם
שומן 0.6 גרם 17.6 גרם
נתרן 156.4 מ״ג 4693.0 מ״ג
חלבון 1.1 גרם 32.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 28.3 גרם
שומן רווי 0.0 גרם 1.5 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 11.2 מ״ג 334.5 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 9.5 מ״ג
אשלגן 44.2 מ״ג 1325.1 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody