מבשלים עם המפונים: קוסקוס ומרק ירקות של אסנת נגר
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1053.1 קק״ל 5265.5 קק״לפחמימות 160.2 גרם 801.1 גרםסוכר 14.1 גרם 70.3 גרםשומן 28.4 גרם 142.2 גרםנתרן 609.8 מ״ג 3049.0 מ״גחלבון 37.4 גרם 186.8 גרםסיבים תזונתיים 29.6 גרם 147.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 12.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 231.0 מ״ג 1154.9 מ״גברזל 9.5 מ״ג 47.3 מ״גאשלגן 2116.4 מ״ג 10581.8 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 26.6 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות1053
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1053.1 קק״ל 5265.5 קק״לפחמימות 160.2 גרם 801.1 גרםסוכר 14.1 גרם 70.3 גרםשומן 28.4 גרם 142.2 גרםנתרן 609.8 מ״ג 3049.0 מ״גחלבון 37.4 גרם 186.8 גרםסיבים תזונתיים 29.6 גרם 147.8 גרםשומן רווי 2.4 גרם 12.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 231.0 מ״ג 1154.9 מ״גברזל 9.5 מ״ג 47.3 מ״גאשלגן 2116.4 מ״ג 10581.8 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 26.6 מ״גסגור
“מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.
עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.
קחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.
קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: הקוסקוס של אסנת נגר משדרות. כבר כמה חודשים שאסנת שוהה בבית המלון הרברט סמואל בירושלים, במסגרת הפרויקט היא לימדה את השף קובי איך מכינים מרק קוסקוס כמו בבית (טיזר: הדלעת בסוף).
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 1053 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק ירקות
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
2 כפות רסק עגבניות
-
2 גזרים גדוליםקלופים וחתוכים גס
-
2 קישואים גדוליםחתוכים גס
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 צרור סלריחתוך גס
-
500 גרם כרוב לבןחתוך גס
-
2 ליטר מים רותחיםעד לכיסוי הירקות
-
1 כף ציר עוף
קוסקוס
-
2 כוסות סולת
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית אבקת מרק בטעם עוףפרווה
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים
אופן הכנה
- מכינים את מרק הירקות: מחממים שמן בסיר.
- מוסיפים לשמן פפריקה ורסק עגבניות ובוחשים בעדינות.
- מוסיפים את הגזרים, הקישואים, הבצל, הסלרי והכרוב לסיר ומאדים אותם.
- מוסיפים מים רותחים לסיר ומרתיחים את הירקות במשך חצי שעה.
- מוסיפים את ציר העוף של קנור, תפוחי האדמה, גרגירי החומוס המושרים והקלופים והדלעת לסיר ומרתיחים עוד חצי שעה עד שהמרק מוכן.
- מכינים את הקוסקוס: מעבדים בקערה גדולה את הסולת עם היד.
- מוסיפים לקערה רבע כוס שמן ותבלינים: פפריקה, כורכום, מלח, פלפל, ואבקת מרק פרווה של קנור.
- מאדים את הסולת במשך כ-20 דקות בסיר עם חורים שמונח מעל סיר עם מים רותחים.
- מעבדים את הקוסקוס שוב, ומאדים אותו שוב במשך 20 דקות.
- מאחדים את הקוסקוס עם הירקות, מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את מרק הירקות: מחממים שמן בסיר.
- מוסיפים לשמן פפריקה ורסק עגבניות ובוחשים בעדינות.
- מוסיפים את הגזרים, הקישואים, הבצל, הסלרי והכרוב לסיר ומאדים אותם.
- מוסיפים מים רותחים לסיר ומרתיחים את הירקות במשך חצי שעה.
- מוסיפים את ציר העוף של קנור, תפוחי האדמה, גרגירי החומוס המושרים והקלופים והדלעת לסיר ומרתיחים עוד חצי שעה עד שהמרק מוכן.
- מכינים את הקוסקוס: מעבדים בקערה גדולה את הסולת עם היד.
- מוסיפים לקערה רבע כוס שמן ותבלינים: פפריקה, כורכום, מלח, פלפל, ואבקת מרק פרווה של קנור.
- מאדים את הסולת במשך כ-20 דקות בסיר עם חורים שמונח מעל סיר עם מים רותחים.
- מעבדים את הקוסקוס שוב, ומאדים אותו שוב במשך 20 דקות.
- מאחדים את הקוסקוס עם הירקות, מערבבים ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
גרגירי חומוס ותפוחי ארמה לא מופיעים בין המצרכים אך מופיעים במתכון. מה הכמויות?
היי רותי תודה על התגובה, המתכון עודכן