פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית

קינוח קל להכנה של פנקוטה איטלקית טעימה ומרשימה. כוסות של קרם שמנת מעודן עם מקפא תותים שיגרום לכם ללקק את האצבעות ויקצור מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות ו-12 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

מקפא תותים

פנקוטה

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את מקפא התות: במעבד המזון מערבבים את התותים הקפואים עם היוגורט והדבש למחית אחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (כדי להוציא בקלות את המקפא מהתבנית בהמשך) המשטחים את המחית על תבנית ומקפיאים.
  2. מכינים את הפנקוטה: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר, סוכר הוניל ותמצית הוניל.
  3. ממיסים את דפי הג’לטין ומוסיפים לתערובת הרותחת. מסירים מהאש ומערבבים היטב עד להמסה של הג’לטין בתערובת.
  4. מוזגים את תערובת השמנת לכוסות ההגשה. מצננים. מכסים בניילון נצמד (כדאי ליצור כמה חורים ליציאת האדים) ומכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות (להתייצבות והתקררות מלאה).
  5. כשהפנקוטה התייצבה והתקררה מוציאים מהמקפיא את מקפא התותים. מוציאים מהתבנית (מושכים את שולי נייר האפייה מחוץ לתבנית). מניחים הפוך על קרש חיתוך (כשנייר האפייה כלפי מעלה) או על משטח עבודה. מקלפים את הנייר וקורצים עיגולים בגודל הקוטר העליון של כוס ההגשה עם הפנקוטה.
  6. מניחים את עיגולי מקפא התותים על גבי הפנקוטה. מקשטים בתותים ועלי נענע ומגישים.

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 319.1 קק״ל 1276.4 קק״ל
פחמימות 75.0 גרם 300.1 גרם
שומן 1.3 גרם 5.0 גרם
נתרן 20.4 מ״ג 81.7 מ״ג
חלבון 2.5 גרם 10.1 גרם
סיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.7 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 2.3 גרם
כולסטרול 2.7 מ״ג 10.8 מ״ג
סידן 72.8 מ״ג 291.4 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 4.1 מ״ג
אשלגן 248.6 מ״ג 994.4 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody