פנקוטה עם מקפא תותים מרשימה וחגיגית
קינוח קל להכנה של פנקוטה איטלקית טעימה ומרשימה. כוסות של קרם שמנת מעודן עם מקפא תותים שיגרום לכם ללקק את האצבעות ויקצור מחמאות
קינוח קל להכנה של פנקוטה איטלקית טעימה ומרשימה. כוסות של קרם שמנת מעודן עם מקפא תותים שיגרום לכם ללקק את האצבעות ויקצור מחמאות
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 332.1 קק״ל 1328.3 קק״לפחמימות 188.2 גרם 752.6 גרםשומן 147.9 גרם 591.5 גרםנתרן 166.2 מ״ג 664.6 מ״גחלבון 149.1 גרם 596.6 גרםסיבים תזונתיים 149.3 גרם 597.2 גרםשומן רווי 147.2 גרם 588.8 גרםכולסטרול 149.3 מ״ג 597.3 מ״גסידן 218.2 מ״ג 872.6 מ״גברזל 147.6 מ״ג 590.2 מ״גאשלגן 383.8 מ״ג 1535.2 מ״גאבץ 147.0 מ״ג 587.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות ו-12 דק׳
-
קלוריות332
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 332.1 קק״ל 1328.3 קק״לפחמימות 188.2 גרם 752.6 גרםשומן 147.9 גרם 591.5 גרםנתרן 166.2 מ״ג 664.6 מ״גחלבון 149.1 גרם 596.6 גרםסיבים תזונתיים 149.3 גרם 597.2 גרםשומן רווי 147.2 גרם 588.8 גרםכולסטרול 149.3 מ״ג 597.3 מ״גסידן 218.2 מ״ג 872.6 מ״גברזל 147.6 מ״ג 590.2 מ״גאשלגן 383.8 מ״ג 1535.2 מ״גאבץ 147.0 מ״ג 587.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-12 דק׳ | קלוריות 332 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקוטה
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 שקיות סוכר וניל
-
1/2 כפית תמצית ונילאיכותית
-
1 1/2 דף ג’לטין
אופן הכנה
- מכינים את מקפא התות: במעבד המזון מערבבים את התותים הקפואים עם היוגורט והדבש למחית אחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (כדי להוציא בקלות את המקפא מהתבנית בהמשך) המשטחים את המחית על תבנית ומקפיאים.
- מכינים את הפנקוטה: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר, סוכר הוניל ותמצית הוניל.
- ממיסים את דפי הג’לטין ומוסיפים לתערובת הרותחת. מסירים מהאש ומערבבים היטב עד להמסה של הג’לטין בתערובת.
- מוזגים את תערובת השמנת לכוסות ההגשה. מצננים. מכסים בניילון נצמד (כדאי ליצור כמה חורים ליציאת האדים) ומכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות (להתייצבות והתקררות מלאה).
- כשהפנקוטה התייצבה והתקררה מוציאים מהמקפיא את מקפא התותים. מוציאים מהתבנית (מושכים את שולי נייר האפייה מחוץ לתבנית). מניחים הפוך על קרש חיתוך (כשנייר האפייה כלפי מעלה) או על משטח עבודה. מקלפים את הנייר וקורצים עיגולים בגודל הקוטר העליון של כוס ההגשה עם הפנקוטה.
- מניחים את עיגולי מקפא התותים על גבי הפנקוטה. מקשטים בתותים ועלי נענע ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את מקפא התות: במעבד המזון מערבבים את התותים הקפואים עם היוגורט והדבש למחית אחידה. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (כדי להוציא בקלות את המקפא מהתבנית בהמשך) המשטחים את המחית על תבנית ומקפיאים.
- מכינים את הפנקוטה: מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר, סוכר הוניל ותמצית הוניל.
- ממיסים את דפי הג’לטין ומוסיפים לתערובת הרותחת. מסירים מהאש ומערבבים היטב עד להמסה של הג’לטין בתערובת.
- מוזגים את תערובת השמנת לכוסות ההגשה. מצננים. מכסים בניילון נצמד (כדאי ליצור כמה חורים ליציאת האדים) ומכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות (להתייצבות והתקררות מלאה).
- כשהפנקוטה התייצבה והתקררה מוציאים מהמקפיא את מקפא התותים. מוציאים מהתבנית (מושכים את שולי נייר האפייה מחוץ לתבנית). מניחים הפוך על קרש חיתוך (כשנייר האפייה כלפי מעלה) או על משטח עבודה. מקלפים את הנייר וקורצים עיגולים בגודל הקוטר העליון של כוס ההגשה עם הפנקוטה.
- מניחים את עיגולי מקפא התותים על גבי הפנקוטה. מקשטים בתותים ועלי נענע ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן