
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-15 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים10
מצרכים
פרנץ' טוסט
-
1 חלה מתוקה בינונית
-
2 1/2
כוסות או 600 מ"ל חלב 3%
-
1/2
כוס או 120 מ"ל שמנת לבישול 15%
-
5 ביצים L
-
2 כפיות סוכר לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
1 צנצנת ריבת משמש
אופן הכנה
- משמנים היטב את תחתית ודפנות התבנית. פורסים את החלה לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
- מניחים את הפרוסות בשתי שורות בתבנית, כשהן חופפות קצת זו לזו.
- שמים בקערה את החלב, השמנת, הביצים, הסוכר, המלח ותמצית הווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת על החלה שבתבנית. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, אבל עדיף למשך לילה (8 שעות).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מסירים את הניילון הנצמד ואופים 30-40 דקות - אם רוצים מאפה רך וספוג אופים קצת פחות, ואם אפוי יותר וזהוב אופים קצת יותר.
- חותכים לריבועים, זורים את אבקת הסוכר ומגישים. אפשר להגיש בליווי שמנת חמוצה וריבה.
הערות
- לספיגה יעילה יותר בעת הקירור במקרר, אפשר להניח על שכבת הלחם משהו כבד, כמו צלחת או שתיים
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
801.4
קק״ל
3205.7
קק״ל
פחמימות
120.5
גרם
481.8
גרם
שומן
24.2
גרם
96.7
גרם
נתרן
481.1
מ״ג
1924.3
מ״ג
חלבון
20.1
גרם
80.4
גרם
סיבים תזונתיים
1.9
גרם
7.5
גרם
שומן רווי
12.2
גרם
48.6
גרם
כולסטרול
366.1
מ״ג
1464.2
מ״ג
סידן
296.3
מ״ג
1185.2
מ״ג
ברזל
2.2
מ״ג
8.9
מ״ג
אשלגן
1581.3
מ״ג
6325.1
מ״ג
אבץ
2.6
מ״ג
10.4
מ״ג
תגובות (0)