-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7100.9 קק״ל 7100.9 קק״לפחמימות 756.6 גרם 756.6 גרםשומן 397.8 גרם 397.8 גרםנתרן 2428.5 מ״ג 2428.5 מ״גחלבון 114.0 גרם 114.0 גרםסיבים תזונתיים 20.4 גרם 20.4 גרםשומן רווי 209.0 גרם 209.0 גרםכולסטרול 1999.9 מ״ג 1999.9 מ״גסידן 1013.7 מ״ג 1013.7 מ״גברזל 16.0 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 2168.8 מ״ג 2168.8 מ״גאבץ 11.2 מ״ג 11.2 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות7101
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7100.9 קק״ל 7100.9 קק״לפחמימות 756.6 גרם 756.6 גרםשומן 397.8 גרם 397.8 גרםנתרן 2428.5 מ״ג 2428.5 מ״גחלבון 114.0 גרם 114.0 גרםסיבים תזונתיים 20.4 גרם 20.4 גרםשומן רווי 209.0 גרם 209.0 גרםכולסטרול 1999.9 מ״ג 1999.9 מ״גסידן 1013.7 מ״ג 1013.7 מ״גברזל 16.0 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 2168.8 מ״ג 2168.8 מ״גאבץ 11.2 מ״ג 11.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 7101 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
7 ביצים M
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 195 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
קרם
-
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
100 גרם גבינת מסקרפונה
-
1/3כוס או 65 גרם סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
קרם ריבת חלב
-
2 כפות ריבת חלב
-
1/4 כוס קוקוס טחוןקלוי
ציפוי
-
150 גרם שוקולד חלב
-
100 גרם שוקולד מריר
-
4כפות או 35 גרם שמן קנולה
קישוט
-
2 כפות ריבת חלב
-
1 חופן קוקוס טחוןקלוי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות על מצב טורבו.
- מכינים את הבסיס: בקערה המיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וקורט מלח ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים בהקצפה מספר דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה מגושים.
- משמנים 2 תבניות של תנור ומניחים מעל נייר אפייה. משמנים את הנייר אפייה ומחלקים את הבלילה ל2 התבניות בצורה שווה, מיישרים עם פלטה ומכניסים כל תבנית לתנור שחומם מראש למשך 13 דקות, מוציאים ומצננים על השיש.
- לאחר שהבסיסים התקררו מחלצים אותם מנייר האפייה וקורצים עיגול שגדול מהקערה/תבנית הבומב שעליה מרכיבים את העוגה ב-5 ס”מ. מניחים את הבסיס מעל ניילון נצמד ומניחים את הניילון הנצמד עם העוגה בתבנית הבומב. מהדקים לתבנית את העוגה וחותכים את הבסיס המיותר במידת הצורך.
- קורצים עוד עיגול בקוטר של התבנית ואת השאריות שומרים להרכבת השכבות של העוגה.
- מכינים את הקרם: בקערת המיקסר/מיקסר יד מניחים שמנת, סוכר וגבינת מסקרפונה, מפעילים על מהירות בינונית עד לקרם, מוסיפים פודינג וניל ומפעילים עד לקבלת קרם יציב.
- מעבירים 1/3 (שליש) מכמות הקרם לקערה נפרדת, מוסיפים ריבת חלב וקוקוס קלוי ומקפלים לאיחוד.
- מניחים 1/3 (שלישי) מכמות הקרם הלבן מעל בסיס העוגה ומיישרים עם פלטה, מניחים שכבה של הבסיס (מהשאריות, לא מהעיגול שקרצנו), מניחים מעל את קרם ריבת החלב ומיישרים, מניחים שכבה נוספת מהבסיס ומעל מניחים את יתרת הקרם הלבן שנשאר. מיישרים עם פלטה וסוגרים עם שכבת הבסיס, מכניסים למקרר ל-3 שעות.
- מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד חלב, שוקולד מריר ושמן וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומהניילון הנצמד ומניחים על רשת שמתחתיה תבנית עם נייר אפייה. מצפים את העוגה בשוקולד שהמסנו ומנערים משאריות השוקולד. מזלפים ריבת חלב ומפזרים קוקוס קלוי, שומרים במקרר וזה הכל תהנו!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות על מצב טורבו.
- מכינים את הבסיס: בקערה המיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים וקורט מלח ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים בהקצפה מספר דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה מגושים.
- משמנים 2 תבניות של תנור ומניחים מעל נייר אפייה. משמנים את הנייר אפייה ומחלקים את הבלילה ל2 התבניות בצורה שווה, מיישרים עם פלטה ומכניסים כל תבנית לתנור שחומם מראש למשך 13 דקות, מוציאים ומצננים על השיש.
- לאחר שהבסיסים התקררו מחלצים אותם מנייר האפייה וקורצים עיגול שגדול מהקערה/תבנית הבומב שעליה מרכיבים את העוגה ב-5 ס”מ. מניחים את הבסיס מעל ניילון נצמד ומניחים את הניילון הנצמד עם העוגה בתבנית הבומב. מהדקים לתבנית את העוגה וחותכים את הבסיס המיותר במידת הצורך.
- קורצים עוד עיגול בקוטר של התבנית ואת השאריות שומרים להרכבת השכבות של העוגה.
- מכינים את הקרם: בקערת המיקסר/מיקסר יד מניחים שמנת, סוכר וגבינת מסקרפונה, מפעילים על מהירות בינונית עד לקרם, מוסיפים פודינג וניל ומפעילים עד לקבלת קרם יציב.
- מעבירים 1/3 (שליש) מכמות הקרם לקערה נפרדת, מוסיפים ריבת חלב וקוקוס קלוי ומקפלים לאיחוד.
- מניחים 1/3 (שלישי) מכמות הקרם הלבן מעל בסיס העוגה ומיישרים עם פלטה, מניחים שכבה של הבסיס (מהשאריות, לא מהעיגול שקרצנו), מניחים מעל את קרם ריבת החלב ומיישרים, מניחים שכבה נוספת מהבסיס ומעל מניחים את יתרת הקרם הלבן שנשאר. מיישרים עם פלטה וסוגרים עם שכבת הבסיס, מכניסים למקרר ל-3 שעות.
- מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד חלב, שוקולד מריר ושמן וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומהניילון הנצמד ומניחים על רשת שמתחתיה תבנית עם נייר אפייה. מצפים את העוגה בשוקולד שהמסנו ומנערים משאריות השוקולד. מזלפים ריבת חלב ומפזרים קוקוס קלוי, שומרים במקרר וזה הכל תהנו!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן