הניחוח יטריף אתכם – קיש ברוקולי וגבינות
השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה וברוקולי חלוט, מתכון קל להכנה לקיש ברוקולי וגבינות שיככב בשולחן החג או בכל יום בשבוע
השילוב המושלם בין בצק פריך, מלית גבינות עשירה וברוקולי חלוט, מתכון קל להכנה לקיש ברוקולי וגבינות שיככב בשולחן החג או בכל יום בשבוע
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4002.6 קק״ל 4002.6 קק״לפחמימות 275.7 גרם 275.7 גרםשומן 254.5 גרם 254.5 גרםנתרן 3639.7 מ״ג 3639.7 מ״גחלבון 141.6 גרם 141.6 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרםשומן רווי 140.8 גרם 140.8 גרםכולסטרול 1287.5 מ״ג 1287.5 מ״גסידן 1729.3 מ״ג 1729.3 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 1172.4 מ״ג 1172.4 מ״גאבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות4003
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4002.6 קק״ל 4002.6 קק״לפחמימות 275.7 גרם 275.7 גרםשומן 254.5 גרם 254.5 גרםנתרן 3639.7 מ״ג 3639.7 מ״גחלבון 141.6 גרם 141.6 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרםשומן רווי 140.8 גרם 140.8 גרםכולסטרול 1287.5 מ״ג 1287.5 מ״גסידן 1729.3 מ״ג 1729.3 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 1172.4 מ״ג 1172.4 מ״גאבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 4003 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
800 גרם ברוקוליקפוא
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
1 שן שוםכתושה
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1/2 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%שמ
-
2 ביצים L
-
2 כפות גדושות קמח לבן
-
200 גרם גבינת קשקבלאו גבינה צהובה מגוררת אחרת
-
1 חופן מלח דקלפי טעם
-
1 חופן פלפל שחור טחוןלפי טעם
-
1 חופן אגוז מוסקטמעט
אופן ההכנה
- הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מומלץ להוסיף את הקמח לאט לאט ולא בבת אחת. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק כך שיכסה את התבנית. משמנים את התבנית במעט חמאה ומהדקים את הבצק לתבנית. אם יש בצק מיותר מסירים אותו בעדינות בעזרת סכין. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.
- מכינים את המלית: חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-3 דקות ומסננים.
- ממיסים במחבת את החמאה והשמן ומזהיבים את הבצל. לקראת הסוף מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים מעט ומורידים מהאש.
- מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר. מפזרים את תערובת הברוקולי והבצל על הבצק.
- בקערה מערבבים את השמנת החמוצה והשמנת המתוקה, יחד עם הביצים, התבלינים, הגבינה והקמח. שופכים בזהירות על הברוקולי.
- אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה.
אופן ההכנה
- הכנת הבצק: לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מומלץ להוסיף את הקמח לאט לאט ולא בבת אחת. אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה במקרר.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק כך שיכסה את התבנית. משמנים את התבנית במעט חמאה ומהדקים את הבצק לתבנית. אם יש בצק מיותר מסירים אותו בעדינות בעזרת סכין. מכניסים את התבנית עם הבצק למקרר.
- מכינים את המלית: חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-3 דקות ומסננים.
- ממיסים במחבת את החמאה והשמן ומזהיבים את הבצל. לקראת הסוף מוסיפים את שן השום הכתושה ומערבבים. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים מעט ומורידים מהאש.
- מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר. מפזרים את תערובת הברוקולי והבצל על הבצק.
- בקערה מערבבים את השמנת החמוצה והשמנת המתוקה, יחד עם הביצים, התבלינים, הגבינה והקמח. שופכים בזהירות על הברוקולי.
- אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. מוציאים כאשר הבצק זהוב והמלית זהובה ויציבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
האם אין צורך לאפות את הבצק (חצי אפיה) לפני הוספת המלית
הי עצמונה. אפשר לאפות חצי אפייה לפני הוספת המלית אבל זה לא חובה
ראשית הקיש מושלם, הכנתי גם עפ פטריות ובצל מטוגן במקום הברוקולי – תענוג לאכול, תודה. רציתי רק לשאול, לאיזו מטרה שמים חומץ בבצק?
זה פשוט סוג אחר של נוזל שמתנדף אחרת ממים, באותה מידה יש בצקים שמוסיפים להם וודקה למשל. בגדול אין לו המון תפקיד מעבר ללייצר לחות ולהתנדף באפייה
אמאל’ה ואבאלה נראה טובבבבבב
האם אפשר להקפיא את הקיש?
כן, ולהפשיר על חום נמוך בתנור
קטגוריות
- אוכל צרפתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- יום האהבה
- יותר בריא ויותר טעים
- ילדודס
- מאפים מלוחים
- מלוחים סוגרי פינה
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- פיקניק
- קישים