קלאסיקה מנצחת: עוגת טורט חגיגית
עוגת טורט בשתי קומות, מרשימה וחגיגית במיוחד! שכבות של עוגת ספוג אוורירית ונימוחה, ביניהן קרם וניל קטיפתי ורבעי תאנים טריות לקישוט או כל פרי אחר שאוהבים
עוגת טורט בשתי קומות, מרשימה וחגיגית במיוחד! שכבות של עוגת ספוג אוורירית ונימוחה, ביניהן קרם וניל קטיפתי ורבעי תאנים טריות לקישוט או כל פרי אחר שאוהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 811.4 קק״ל 6491.4 קק״לפחמימות 75.6 גרם 604.5 גרםשומן 52.1 גרם 416.6 גרםנתרן 241.6 מ״ג 1932.8 מ״גחלבון 11.6 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 12.0 גרםשומן רווי 30.4 גרם 243.1 גרםכולסטרול 211.2 מ״ג 1689.4 מ״גסידן 86.3 מ״ג 690.5 מ״גברזל 1.0 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 176.8 מ״ג 1414.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות811
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 811.4 קק״ל 6491.4 קק״לפחמימות 75.6 גרם 604.5 גרםשומן 52.1 גרם 416.6 גרםנתרן 241.6 מ״ג 1932.8 מ״גחלבון 11.6 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 12.0 גרםשומן רווי 30.4 גרם 243.1 גרםכולסטרול 211.2 מ״ג 1689.4 מ״גסידן 86.3 מ״ג 690.5 מ״גברזל 1.0 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 176.8 מ״ג 1414.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 811 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
120 מ"ל חלב 3%או חלב מצחי, חצי כוס
-
1 כפית תמצית ונילאפשר להוסיף כפית נוספת, לפי הטעם
-
270 גרם קמח לבןשתי כוסות פחות כף
-
35 גרם קורנפלוררבע כוס
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
300 גרם סוכר לבןכוס וחצי
-
1/4 כפית מלח דק
-
225 גרם חמאהבטמפרטורת החדר
קרם וניל
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%או שמנת צמחית, מיכל אחד גדול
-
80 מ"ל חלב 3%או חלב צמחי, שליש כוס
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילשקית אחת
קישוט
-
3 תאנים טריות בינוניותאו כל פרי אחר שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבנית בקוטר 20 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- מכינים את העוגה: טורפים בקערה את הביצים, החלב והווניל. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
- מוסיפים לקערת המיקסר חצי מכמות החמאה ומערבלים. מוסיפים את החצי השני ומערבלים שוב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
- מוסיפים את חצי מכמות תערובת הרטובים וממשיכים לערבל עד שהכל נטמע. מוסיפים את יתר תערובת הרטובים וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות, מיישרים ואופים כ-25 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות וקפיציות למגע. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. שומרים במקרר.
- מרכיבים את העוגה: מיישרים את שכבות העוגה ושמים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה. מורחים 1/3 מכמות הקרם ומכסים ע”י השכבה העליונה של העוגה. מורחים מעל השכבה העליונה את 1/3 השני של הקרם ומיישרים. מפזרים את שאריות הקרם על דפנות העוגה ומיישרים למראה “עירום”.
- מקשטים בתאנים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבנית בקוטר 20 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים קלות.
- מכינים את העוגה: טורפים בקערה את הביצים, החלב והווניל. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
- מוסיפים לקערת המיקסר חצי מכמות החמאה ומערבלים. מוסיפים את החצי השני ומערבלים שוב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
- מוסיפים את חצי מכמות תערובת הרטובים וממשיכים לערבל עד שהכל נטמע. מוסיפים את יתר תערובת הרטובים וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות, מיישרים ואופים כ-25 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות וקפיציות למגע. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים לקרם יציב. שומרים במקרר.
- מרכיבים את העוגה: מיישרים את שכבות העוגה ושמים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה. מורחים 1/3 מכמות הקרם ומכסים ע”י השכבה העליונה של העוגה. מורחים מעל השכבה העליונה את 1/3 השני של הקרם ומיישרים. מפזרים את שאריות הקרם על דפנות העוגה ומיישרים למראה “עירום”.
- מקשטים בתאנים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן