קציצות בשר עירקיות ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים

מתכון קליל לתבשיל קציצות בשר עירקיות אווריריות ברוטב חמוץ מתוק עם מלא פירות יבשים, מנה בסיר אחד שכל השולחן יבקש מנה נוספת ממנה. מחווה מרגשת לטעמים של סבתא
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

קציצות

רוטב

אופן הכנה

קציצות עירקיות חמוץ מתוק פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
חומרים לקציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
  1. בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הביצה, הבצל, פירורי הלחם, שמן הזית, כפית הסוכר, המלח והפלפל.
  2. יוצרים קציצות קטנות ומטגנים אותם להזהבה בלבד. חשוב שהקציצות יהיו רכות וחיות בפנים. אל תשכחו שלפניהן בישול ברוטב. מניחים את הקציצות המטוגנות על נייר סופג ומכינים את הרוטב.
  3. שופכים את העגבניות המרוסקות, הלימון, הסוכר, הדבש, השום, הצ’ילי, המלח והפלפל לסיר רחב ומערבבים היטב. מוסיפים גם שתי כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק (שקוראים לה “ויטה” גם אם ייצרו אותה בקנור. אגב, אבקת המרק היא לא חובה, היא כיוון. שאלו את הסבתות שלכם אם הן הכינו אי פעם ציר והן יסתכלו עליכם כאילו נפלתם על הראש. ציר? מה ציר? למי יש זמן לצירים? יש מדינה להקים וכביסה לכבס. תעזבו אותן מצירים באמא שלכם. צירים זה בשביל הריונות!). מביאים את כל זה לרתיחה.

    קציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
    מוסיפים את הפירות היבשים לרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  4. מוסיפים את הצימוקים והמשמשים, ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הקציצות. ממקמים אותן בעדינות בסיר.
  5. בודקים שיש מספיק נוזלים, אם צריך מוסיפים. הנוזלים צריכים להיות בגובה הקציצות.
    קציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
    אסור לחסוך ברוטב. הוא פשוט נפלא! (צילום:אפיק גבאי)

  6. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד חצי שעה על אש קטנה. טועמים, מתקנים ומגישים עם אורז לבן.

    חומרים לקציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
    קציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 150.7 קק״ל 3013.3 קק״ל
פחמימות 19.5 גרם 389.3 גרם
שומן 4.7 גרם 94.4 גרם
נתרן 246.6 מ״ג 4932.9 מ״ג
חלבון 8.3 גרם 166.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.8 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 30.8 גרם
כולסטרול 35.4 מ״ג 708.2 מ״ג
סידן 30.6 מ״ג 611.0 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 31.7 מ״ג
אשלגן 327.6 מ״ג 6552.9 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 36.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    לימור

    וואו! קציצות מטריפות!! יצא מעולה, תודה!

    Avatar
    תומר

    יצא חמוץ ברמה שאי אפשר לאכול. הסיר הושלך!

      Avatar
      Foody Foody

      מאוד מוזר האם הקפדת על הכמויות?

    Avatar
    אתל

    מה אפשר להחליף את הפירורי לחם שיתאים לי לפסח? רוצה להכין את הקציצות

      Avatar
      Foody Foody

      היי אתל,
      ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה.

    Avatar
    טל

    האם אפשר להשתמש בצימוקים כהים או ללא צימוקים?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן בהחלט(: בהצלחה!

הצג עוד