רקע ראש השנה

קציצות בשר עירקיות ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים

מתכון קליל לתבשיל קציצות בשר עירקיות אווריריות ברוטב חמוץ מתוק עם מלא פירות יבשים, מנה בסיר אחד שכל השולחן יבקש מנה נוספת ממנה. מחווה מרגשת לטעמים של סבתא
מתכון קליל לתבשיל קציצות בשר עירקיות אווריריות ברוטב חמוץ מתוק עם מלא פירות יבשים, מנה בסיר אחד שכל השולחן יבקש מנה נוספת ממנה. מחווה מרגשת לטעמים של סבתא
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
34 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    144
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 144.3 קק״ל 2885.7 קק״ל
    פחמימות 17.8 גרם 355.5 גרם
    שומן 4.7 גרם 94.3 גרם
    נתרן 210.8 מ״ג 4215.2 מ״ג
    חלבון 8.1 גרם 161.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 26.7 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 31.1 גרם
    כולסטרול 37.5 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 22.5 מ״ג 449.2 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 26.3 מ״ג
    אשלגן 262.6 מ״ג 5251.5 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 35.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    144
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 144.3 קק״ל 2885.7 קק״ל
    פחמימות 17.8 גרם 355.5 גרם
    שומן 4.7 גרם 94.3 גרם
    נתרן 210.8 מ״ג 4215.2 מ״ג
    חלבון 8.1 גרם 161.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 26.7 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 31.1 גרם
    כולסטרול 37.5 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 22.5 מ״ג 449.2 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 26.3 מ״ג
    אשלגן 262.6 מ״ג 5251.5 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 35.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
34 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן הכנה

קציצות עירקיות חמוץ מתוק פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
חומרים לקציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
  1. בקערה גדולה מערבבים את הבשר עם הביצה, הבצל, פירורי הלחם, שמן הזית, כפית הסוכר, המלח והפלפל.
  2. יוצרים קציצות קטנות ומטגנים אותם להזהבה בלבד. חשוב שהקציצות יהיו רכות וחיות בפנים. אל תשכחו שלפניהן בישול ברוטב. מניחים את הקציצות המטוגנות על נייר סופג ומכינים את הרוטב.
  3. שופכים את העגבניות המרוסקות, הלימון, הסוכר, הדבש, השום, הצ’ילי, המלח והפלפל לסיר רחב ומערבבים היטב. מוסיפים גם שתי כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק (שקוראים לה “ויטה” גם אם ייצרו אותה בקנור. אגב, אבקת המרק היא לא חובה, היא כיוון. שאלו את הסבתות שלכם אם הן הכינו אי פעם ציר והן יסתכלו עליכם כאילו נפלתם על הראש. ציר? מה ציר? למי יש זמן לצירים? יש מדינה להקים וכביסה לכבס. תעזבו אותן מצירים באמא שלכם. צירים זה בשביל הריונות!). מביאים את כל זה לרתיחה.

    קציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
    מוסיפים את הפירות היבשים לרוטב (צילום: אפיק גבאי)

  4. מוסיפים את הצימוקים והמשמשים, ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הקציצות. ממקמים אותן בעדינות בסיר.
  5. בודקים שיש מספיק נוזלים, אם צריך מוסיפים. הנוזלים צריכים להיות בגובה הקציצות.
    קציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
    אסור לחסוך ברוטב. הוא פשוט נפלא! (צילום:אפיק גבאי)

  6. מביאים לרתיחה ומבשלים כעשרים דקות עד חצי שעה על אש קטנה. טועמים, מתקנים ומגישים עם אורז לבן.

    חומרים לקציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)
    קציצות מהמטבח העירקי ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים (צילום:אפיק גבאי)

עוד מתכונים עירקיים שאתם חייבים להכין:
קציצות בשר עירקיות ברוטב חמוץ מתוק עם פירות יבשים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (41)

Avatar

    Avatar
    תמי

    טעים כמו הקציצות של אמא שלי ז”ל הרומניה, כל האוכל שלה היה עם סוכר וזה טעם הילדות שלי , טעים טעים

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח מאוד לקרוא, תמי!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות