מה תכינו לצהריים? קציצות טונה שילדים אוהבים

קציצות טונה פשוטות וקלות להכנה, שאף ילד לא נשאר אליהן אדיש. הקציצות מטוגנות ולאחר מכן מבושלות ברוטב עדין וקליל של סויה ולימון.
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

טיגון

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים פירה מתפוח אדמה אחד גדול, או משתמשים בפירה שנשאר במקרר.
  2. מכינים את הקציצות ומבשלים: מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
  3. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  4. יוצרים 12 קציצות אובליות ופחוסות. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
  5. יוצקים מים למחבת נקייה, מוסיפים מיץ לימון, סויה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כדקה-שתיים מכל צד, עד שהקציצות מוכנות.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 189.6 קק״ל 2275.0 קק״ל
פחמימות 3.1 גרם 37.4 גרם
שומן 19.0 גרם 227.9 גרם
נתרן 232.1 מ״ג 2784.8 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 25.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.9 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 33.7 גרם
כולסטרול 49.4 מ״ג 592.2 מ״ג
סידן 8.2 מ״ג 98.0 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 4.7 מ״ג
אשלגן 33.1 מ״ג 397.1 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody