-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3866.3 קק״ל 23198.0 קק״לפחמימות 45.5 גרם 273.0 גרםשומן 391.4 גרם 2348.5 גרםנתרן 1565.0 מ״ג 9389.8 מ״גחלבון 51.6 גרם 309.8 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 64.5 גרםשומן רווי 34.0 גרם 204.1 גרםכולסטרול 343.9 מ״ג 2063.2 מ״גסידן 154.1 מ״ג 924.6 מ״גברזל 9.4 מ״ג 56.2 מ״גאשלגן 1739.0 מ״ג 10433.9 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 34.6 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה שעהכולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות3866
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3866.3 קק״ל 23198.0 קק״לפחמימות 45.5 גרם 273.0 גרםשומן 391.4 גרם 2348.5 גרםנתרן 1565.0 מ״ג 9389.8 מ״גחלבון 51.6 גרם 309.8 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 64.5 גרםשומן רווי 34.0 גרם 204.1 גרםכולסטרול 343.9 מ״ג 2063.2 מ״גסידן 154.1 מ״ג 924.6 מ״גברזל 9.4 מ״ג 56.2 מ״גאשלגן 1739.0 מ״ג 10433.9 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 34.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 29 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 3866 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ביצים קשות
-
3 ביצים L
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
6 שיני שום
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 פלפלים צהובים בינוניים
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית אבקת קארי
-
1 כפית מלח דק
-
3 כוסות ציר עוף
קציצות
-
4 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינוניים
-
4 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אבקת קארי
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1 ק"ג עוף טחון
-
1 ביצה L
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1 חבילה פירורי לחם
-
1/2 כוס שומשום
טיגון
-
2 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- מבשלים ביצים קשות: שמים 3 ביצים בסיר קטן עם מים קרים. מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות. מסננים, מקררים ומקלפים.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל, השום, הפלפל החריף והפטרוזיליה. חותכים את הפלפלים הצבעוניים לרצועות דקות.
- בסיר מחממים שמן זית. מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום, הפלפל החריף והפלפלים הצבעוניים ומטגנים עד שהפלפלים מבריקים.
- מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה, מערבבים היטב. מוסיפים ציר עוף ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הבצל, השום והכוסברה.
- במחבת, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הכוסברה ואת התבלינים ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
- בקערה גדולה, מערבבים את העוף הטחון עם תערובת הבצל ועם ביצה אחת. מניחים בצד.
- מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום. חוצים כל ביצה קשה לחצי. טובלים את חצי הביצה בטחינה גולמית.
- פורשים בכף היד 2 כפות תערובת עוף טחון ומשטחים. שמים במרכז את הביצה הקשה המצופה בטחינה גולמית וסוגרים עליה ליצירת קציצה גדולה. מצפים היטב בתערובת פירורי הלחם מכל הכיוונים. חוזרים על הפעולה עם יתר חצאי הביצים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.
- את הרוטב שהכנו מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- להגשה: מוזגים רוטב לצלחת הגשה, ומעליו מניחים את הקציצות המטוגנות.
אופן הכנה
- מבשלים ביצים קשות: שמים 3 ביצים בסיר קטן עם מים קרים. מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות. מסננים, מקררים ומקלפים.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל, השום, הפלפל החריף והפטרוזיליה. חותכים את הפלפלים הצבעוניים לרצועות דקות.
- בסיר מחממים שמן זית. מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום, הפלפל החריף והפלפלים הצבעוניים ומטגנים עד שהפלפלים מבריקים.
- מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה, מערבבים היטב. מוסיפים ציר עוף ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הבצל, השום והכוסברה.
- במחבת, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הכוסברה ואת התבלינים ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
- בקערה גדולה, מערבבים את העוף הטחון עם תערובת הבצל ועם ביצה אחת. מניחים בצד.
- מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום. חוצים כל ביצה קשה לחצי. טובלים את חצי הביצה בטחינה גולמית.
- פורשים בכף היד 2 כפות תערובת עוף טחון ומשטחים. שמים במרכז את הביצה הקשה המצופה בטחינה גולמית וסוגרים עליה ליצירת קציצה גדולה. מצפים היטב בתערובת פירורי הלחם מכל הכיוונים. חוזרים על הפעולה עם יתר חצאי הביצים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.
- את הרוטב שהכנו מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
- להגשה: מוזגים רוטב לצלחת הגשה, ומעליו מניחים את הקציצות המטוגנות.
הערות
- אפשר להחליף את ציר העוף בכמות זהה של מים
הערות
- אפשר להחליף את ציר העוף בכמות זהה של מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מנה ממש טעימה ומומלצת
תודה רבה!