קציצות עוף מטוגנות וממולאות בביצה קשה

אבי לוי מכין קציצות עוף מטוגנות בפירורי לחם שמכילות בתוכן הפתעה - ביצה קשה עטופה בטחינה גולמית. שדרוג מגניב לקציצות עוף
אבי לוי מכין קציצות עוף מטוגנות בפירורי לחם שמכילות בתוכן הפתעה - ביצה קשה עטופה בטחינה גולמית. שדרוג מגניב לקציצות עוף
  • אבי לוי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    29
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    3628
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3628.2 קק״ל 21769.4 קק״ל
    פחמימות 45.4 גרם 272.6 גרם
    שומן 377.9 גרם 2267.6 גרם
    נתרן 1465.1 מ״ג 8790.4 מ״ג
    חלבון 22.6 גרם 135.6 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 64.5 גרם
    שומן רווי 30.2 גרם 181.2 גרם
    כולסטרול 200.7 מ״ג 1204.1 מ״ג
    סידן 144.1 מ״ג 864.7 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 48.0 מ״ג
    אשלגן 869.9 מ״ג 5219.1 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 19.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    29
  • הכנה שעה
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    3628
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3628.2 קק״ל 21769.4 קק״ל
    פחמימות 45.4 גרם 272.6 גרם
    שומן 377.9 גרם 2267.6 גרם
    נתרן 1465.1 מ״ג 8790.4 מ״ג
    חלבון 22.6 גרם 135.6 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 64.5 גרם
    שומן רווי 30.2 גרם 181.2 גרם
    כולסטרול 200.7 מ״ג 1204.1 מ״ג
    סידן 144.1 מ״ג 864.7 מ״ג
    ברזל 8.0 מ״ג 48.0 מ״ג
    אשלגן 869.9 מ״ג 5219.1 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 19.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ביצים קשות

רוטב

טיגון


אופן הכנה

  1. מבשלים ביצים קשות: שמים 3 ביצים בסיר קטן עם מים קרים. מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות. מסננים, מקררים ומקלפים.
  2. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל, השום, הפלפל החריף והפטרוזיליה. חותכים את הפלפלים הצבעוניים לרצועות דקות.
  3. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום, הפלפל החריף והפלפלים הצבעוניים ומטגנים עד שהפלפלים מבריקים.
  4. מוסיפים את התבלינים ואת הפטרוזיליה, מערבבים היטב. מוסיפים ציר עוף ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
  5. מכינים את הקציצות: קוצצים את הבצל, השום והכוסברה.
  6. במחבת, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את הכוסברה ואת התבלינים ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
  7. בקערה גדולה, מערבבים את העוף הטחון עם תערובת הבצל ועם ביצה אחת. מניחים בצד.
  8. מערבבים את פירורי הלחם עם השומשום. חוצים כל ביצה קשה לחצי. טובלים את חצי הביצה בטחינה גולמית.
  9. פורשים בכף היד 2 כפות תערובת עוף טחון ומשטחים. שמים במרכז את הביצה הקשה המצופה בטחינה גולמית וסוגרים עליה ליצירת קציצה גדולה. מצפים היטב בתערובת פירורי הלחם מכל הכיוונים. חוזרים על הפעולה עם יתר חצאי הביצים.
  10. מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.
  11. את הרוטב שהכנו מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  12. להגשה: מוזגים רוטב לצלחת הגשה, ומעליו מניחים את הקציצות המטוגנות.

הערות

  • אפשר להחליף את ציר העוף בכמות זהה של מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות עוף מטוגנות וממולאות בביצה קשה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות