קצפת וניל עם תותים טריים ושקדים מקורמלים

שגב משה מכין קינוח מרשים וטעים במיוחד בכמה דקות עבודה: קצפת וניל בתוספת תותים טריים ושקדים מקורמלים. קינוח קליל שמתאים גם לנמנעים מגלוטן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    7

מצרכים

קצפת

שקדים מקורמלים

הגשה

אופן הכנה

  1. שוטפים את התותים, מסירים את העוקף וחותכים לרבעים. מוציאים בעזרת סכין חדה את גרגירי הווניל.
  2. מכינים את הקצפת: יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר עם בלון הקצפה. מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  3. מכינים את השקדים: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים בחמאה. ממשיכים לטגן עד שהשקדים מקבלים גוון זהוב, מעבירים למסננת ומסננים את עודפי השומן. מחזירים למחבת, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב קבוע עד שהשקדים מתקרמלים. מעבירים לצלחת.
  4. מעבירים את הקצפת לכלי הגשה עמוק, מפזרים מעל את התותים ואת השקדים ומגישים.

הערות

  • לגרסת פרווה ניתן להשתמש בשמנת צמחית
  • ניתן להשתמש בתמצית או מחית וניל במקום תרמיל וניל

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 139.8 קק״ל 838.7 קק״ל
פחמימות 15.1 גרם 90.5 גרם
שומן 6.8 גרם 40.6 גרם
נתרן 1.1 מ״ג 6.4 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 0.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.0 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 25.5 גרם
כולסטרול 17.9 מ״ג 107.5 מ״ג
סידן 5.5 מ״ג 33.2 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
אשלגן 2.4 מ״ג 14.4 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody