רקע סימנס

קפה ומאפה – רולדת דאבל קפה

מתכון מושלם לעוגה נהדרת! רולדת דאבל קפה חגיגית ועשירה, שילוב מושלם של בצק אוורירי ורך עם מילוי מתוק של קצפת וקפה וציפוי שוקולד מריר שכולם אוהבים
מתכון מושלם לעוגה נהדרת! רולדת דאבל קפה חגיגית ועשירה, שילוב מושלם של בצק אוורירי ורך עם מילוי מתוק של קצפת וקפה וציפוי שוקולד מריר שכולם אוהבים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4170
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4170.2 קק״ל 4170.2 קק״ל
    פחמימות 338.5 גרם 338.5 גרם
    שומן 289.3 גרם 289.3 גרם
    נתרן 934.3 מ״ג 934.3 מ״ג
    חלבון 49.4 גרם 49.4 גרם
    סיבים תזונתיים 14.2 גרם 14.2 גרם
    שומן רווי 171.7 גרם 171.7 גרם
    כולסטרול 836.0 מ״ג 836.0 מ״ג
    סידן 310.7 מ״ג 310.7 מ״ג
    ברזל 13.6 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 1330.5 מ״ג 1330.5 מ״ג
    אבץ 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4170
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4170.2 קק״ל 4170.2 קק״ל
    פחמימות 338.5 גרם 338.5 גרם
    שומן 289.3 גרם 289.3 גרם
    נתרן 934.3 מ״ג 934.3 מ״ג
    חלבון 49.4 גרם 49.4 גרם
    סיבים תזונתיים 14.2 גרם 14.2 גרם
    שומן רווי 171.7 גרם 171.7 גרם
    כולסטרול 836.0 מ״ג 836.0 מ״ג
    סידן 310.7 מ״ג 310.7 מ״ג
    ברזל 13.6 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 1330.5 מ״ג 1330.5 מ״ג
    אבץ 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

גנאש שוקולד-קפה


אופן הכנה

  1. מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים. כאשר נוצר קצף לבן, להוסיף את הסוכר בהדרגה (בערך 4 פעמים תוך כדי הקצפה) ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
  3. מכינים אספרסו במכונת קפה.
  4. בקערה נפרדת בוחשים את החלמונים, האספרסו, הוניל, החומץ והמלח לתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את בלילת החלמונים לקצף בתנועות עטיפה בעזרת מרית.
  6. מוסיפים לתערובת את הקמח לאט לאט בתנועות עטיפה עד שכל הקמח יבלע בתערובת ומצפים תבנית תנור בנייר אפייה.
  7. יוצקים את בלילת הרולדה לתבנית ומשטחים עם מרית שגובה של 1 ס”מ. אופים כ-10 דקות עד שהעוגה מוכנה ורכה למגע.
  8. הופכים את העוגה מיד על מגבת מטבח נקייה ומסירים את נייר האפייה.
  9. מגלגלים מיד את העוגה לגליל בעזרת המגבת ומשאירים אותה כך להתקררות. זה חשוב, כי אז העוגה תקבל את צורת הגליל.
  10. מכינים את גנאש הקפה: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. בינתיים שוברים את השוקולד ומניחים בקערה.
  11. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד המריר, מוסיפים את האספרסו ומערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.
  12. מכינים את קצפת הקפה: מקציפים את כל חומרי קרם הקצפת עד לקבלת קרם יציב.
  13. מרכיבים הרולדה: מורחים את פנים הרולדה בגנאש השוקולד והקפה.
  14. מורחים את פנים הרולדה בחצי מכמות קצפת הקפה ומגלגלים בחזרה, מקשטים את הרולדה ביתרת קצפת הקפה בעזרת מזלף וצנטר. מכניסים לקירור של שעתיים לפחות.
    רולדת דאבל קפה. צילום: אלי סטרול
    רולדת דאבל קפה. צילום: אלי סטרול

     

    ביצוע והפקה: אלי סטרול

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קפה ומאפה – רולדת דאבל קפה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות