סנו רקע

שברו את הרשת! לחמניות שום של מלי מאירוב

תקשיבו, תקשיבו, תקשיבו! לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
תקשיבו, תקשיבו, תקשיבו! לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
90 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    418
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 417.7 קק״ל 4176.7 קק״ל
    פחמימות 40.2 גרם 401.8 גרם
    שומן 25.8 גרם 257.9 גרם
    נתרן 490.1 מ״ג 4900.7 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 66.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 35.7 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 31.5 מ״ג 315.0 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 17.2 מ״ג
    אשלגן 118.1 מ״ג 1180.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    418
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 417.7 קק״ל 4176.7 קק״ל
    פחמימות 40.2 גרם 401.8 גרם
    שומן 25.8 גרם 257.9 גרם
    נתרן 490.1 מ״ג 4900.7 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 66.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 35.7 גרם
    כולסטרול 29.5 מ״ג 295.4 מ״ג
    סידן 31.5 מ״ג 315.0 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 17.2 מ״ג
    אשלגן 118.1 מ״ג 1180.7 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 6.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
90 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

תערובת שום ותבלינים

הברשה


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר (ניתן גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והדבש ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים הפושרים, רבע כוס שמן זית כפית מלח ומתחילים ללוש - במידה ויש צורך להוסיף עוד מים, הוסיפו בטפטופים כדי להמנע מהוספת מים מיותרת - הבצק צריך להיות טיפונת דביק. טיפ: תמיד תתחילו עם פחות מים ותוסיפו לאט לאט, תמיד ובכל מתכון.
  3. לשים 10 דקות, מכסים לרבע שעה ולשים שוב במשך דקה.
  4. יוצרים מהבצק כדור, משמנים ומלטפים כך שהשמן יגיע לכל המקומות, מניחים בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים. משטחים כל כדור בעזרת האצבעות על משטח משומן קלות ומגלגלים 2 גלגולים, כך שתיווצר לנו מעין לחמנייה שמנמנה.
  6. מניחים בתבנית מצופה בסנו סושי- נייר אפייה טבעי ללא מרווחים ומכסים למשך 50 דקות.
  7. מכינים את תערובת השום: מערבבים בצלחת 3/4 כוס שמן זית יחד עם הכורכום, השום הכתוש, חצי כפית מלח, הפטרוזיליה הקצוצה, השמיר הקצוץ וכפית זעתר (לא חובה).
  8. מוציאים רבע מכמות תערובת השום לקערה נפרדת.
  9. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  10. לאחר שהבצק תפח מברישים בביצה ומכניסים לתנור עד להזהבה.
  11. מוציאים מהתנור ומברישים את הלחמניות תערובת השום והתבלינים. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
  12. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת למשך 20 דקות. לפני ההגשה מורחים את יתרת תערובת השום והתבלינים ששמרנו בצד.

 

 

עוד מתכונים של לחמניות שאתם חייבים להכין:
שברו את הרשת! לחמניות שום של מלי מאירוב

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    איציק אטיאס

    מושלם ,רך,שמיימי

    Avatar
    Maayan Rosenberg

    אמאלה נדיר !!!! מכינה כבר 3 ימים ברצף

    Avatar
    אורלי דוד

    מתכון מעולה, רך וטעים מאד!

הצג עוד

תגובות (129)

Avatar

    Avatar
    נחום כהן

    יצא מעולה!! תודה על במתכון

      Avatar
      Foody team

      תודה רבה, נחום!

    Avatar
    אליעזר מירון

    באג קטן – בביצה להברשה אם מכפילים את הכמות זה מכפיל את ל 2 ביצים, וכמובן לא צריך 2 ביצים, אפילו אחת כמעט לא נגמרת. בנוסף אני עשיתי עם ביצה מדיום והספיק אפילו לכמות כפולה.

      Avatar
      Foody team

      היי אליעזר, ההכפלות האוטומטיות מכפילות את כל המצרכים. כמובן שתמיד ניתן להפעיל שיקול דעת כמו במקרה הזה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות