שברו את הרשת! לחמניות שום של מלי מאירוב

תקשיבו, תקשיבו, תקשיבו! לחמניות שום כאלו עוד לא טעמתם! לחמניות נימוחות, מריחות וטעימות בתיבול של שום, עשבים ושמן זית. תוספת מושלמת לכל ארוחה ולכל שעה ביום
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

בצק

תערובת שום ותבלינים

הברשה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר (ניתן גם ללוש ביד) שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר והדבש ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים הפושרים, רבע כוס שמן זית כפית מלח ומתחילים ללוש - במידה ויש צורך להוסיף עוד מים, הוסיפו בטפטופים כדי להמנע מהוספת מים מיותרת - הבצק צריך להיות טיפונת דביק. טיפ: תמיד תתחילו עם פחות מים ותוסיפו לאט לאט, תמיד ובכל מתכון.
  3. לשים 10 דקות, מכסים לרבע שעה ולשים שוב במשך דקה.
  4. יוצרים מהבצק כדור, משמנים ומלטפים כך שהשמן יגיע לכל המקומות, מניחים בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.
  5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים. משטחים כל כדור בעזרת האצבעות על משטח משומן קלות ומגלגלים 2 גלגולים, כך שתיווצר לנו מעין לחמנייה שמנמנה.
  6. מניחים בתבנית ללא מרווחים ומכסים למשך 50 דקות.
  7. מכינים את תערובת השום: מערבבים בצלחת 3/4 כוס שמן זית יחד עם הכורכום, השום הכתוש, חצי כפית מלח, הפטרוזיליה הקצוצה, השמיר הקצוץ וכפית זעתר (לא חובה).
  8. מוציאים רבע מכמות תערובת השום לקערה נפרדת.
  9. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  10. לאחר שהבצק תפח מברישים בביצה ומכניסים לתנור עד להזהבה.
  11. מוציאים מהתנור ומברישים את הלחמניות תערובת השום והתבלינים. מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
  12. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת למשך 20 דקות. לפני ההגשה מורחים את יתרת תערובת השום והתבלינים ששמרנו בצד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 391.9 קק״ל 3918.6 קק״ל
פחמימות 39.4 גרם 393.6 גרם
שומן 22.5 גרם 225.0 גרם
נתרן 480.0 מ״ג 4799.9 מ״ג
חלבון 6.2 גרם 61.6 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 18.0 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 32.3 גרם
כולסטרול 25.4 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 33.8 מ״ג 337.6 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 17.3 מ״ג
אשלגן 123.2 מ״ג 1231.6 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 5.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (4)

    Avatar
    אורלי דוד

    מתכון מעולה, רך וטעים מאד!

    Avatar
    Hani Kliman Hahamu

    מדהים כמה פשוט ככה טעים

    Avatar
    inna Weizman

    מתכון נדיר!!!!!!! מכורים ללחמניות שום של מלי!!! כל מתכון בול!!!

הצג עוד

תגובות (91)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody