-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 599.8 קק״ל 4798.2 קק״לפחמימות 108.3 גרם 866.5 גרםשומן 21.4 גרם 171.2 גרםנתרן 403.2 מ״ג 3225.3 מ״גחלבון 11.4 גרם 91.3 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 49.1 גרםשומן רווי 6.4 גרם 51.0 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״גסידן 28.6 מ״ג 229.1 מ״גברזל 5.0 מ״ג 40.3 מ״גאשלגן 270.7 מ״ג 2165.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות600
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 599.8 קק״ל 4798.2 קק״לפחמימות 108.3 גרם 866.5 גרםשומן 21.4 גרם 171.2 גרםנתרן 403.2 מ״ג 3225.3 מ״גחלבון 11.4 גרם 91.3 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 49.1 גרםשומן רווי 6.4 גרם 51.0 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 215.0 מ״גסידן 28.6 מ״ג 229.1 מ״גברזל 5.0 מ״ג 40.3 מ״גאשלגן 270.7 מ״ג 2165.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 600 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק עלים קפואמופשר לפי הוראות היצרן
-
6 תפוחי עץ אדומים בינוניים
סירופ
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כפית קליפת לימון
תערובת סוכר וקינמון
-
2 כפיות סוכר לבן
-
2 כפיות קינמון טחון
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חוצים את התפוחים ופורסים דק בעזרת סכין חדה או מנדולינה.
- מרתיחים מים בסיר גדול, וברתיחה מבשלים את פלחי התפוחים דקה. מסננים בזהירות.
- ממיסים במחבת חמאה, סוכר, תמצית וניל, מיץ וקליפת לימון. מערבבים מעט ומסירים מהאש.
- חותכים את הבצק לרצועות של 25 ס”מ על 4 ס”מ. מורחים את רצועות הבצק בסירופ בעזרת מברשת סיליקון.
- מפזרים מעט מתערובת הסוכר והקינמון מעל הרצועות.
- מסדרים את פרוסות התפוחים על הרצועות בחפיפה כך שחציין מבצבץ החוצה מעבר לרצועה, ואז מקפלים את רצועת הבצק מעל פרוסות התפוחים.
- מגלגלים את לשבלול, מניחים את שבלולי הבצק בתבנית ומורחים שוב בסירופ.
- אופים בתנור החם 30 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חוצים את התפוחים ופורסים דק בעזרת סכין חדה או מנדולינה.
- מרתיחים מים בסיר גדול, וברתיחה מבשלים את פלחי התפוחים דקה. מסננים בזהירות.
- ממיסים במחבת חמאה, סוכר, תמצית וניל, מיץ וקליפת לימון. מערבבים מעט ומסירים מהאש.
- חותכים את הבצק לרצועות של 25 ס”מ על 4 ס”מ. מורחים את רצועות הבצק בסירופ בעזרת מברשת סיליקון.
- מפזרים מעט מתערובת הסוכר והקינמון מעל הרצועות.
- מסדרים את פרוסות התפוחים על הרצועות בחפיפה כך שחציין מבצבץ החוצה מעבר לרצועה, ואז מקפלים את רצועת הבצק מעל פרוסות התפוחים.
- מגלגלים את לשבלול, מניחים את שבלולי הבצק בתבנית ומורחים שוב בסירופ.
- אופים בתנור החם 30 דקות.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק פריך?
היי טלי, ייצא מתכון שונה לגמרי, אבל אפשרי
מאוד יפה
אפשר לשמור בהקפאה?אם כן, לכמה זמן?
אפשר חודשיים בקופסה אטומה