שחיתות טבעונית: מק אנד צ’יז של העולמות!

המאכל האמריקאי המושחת והאהוב בגרסה טבעונית - מק אנד צ'יז! תבנית מפנקת של פסטה מבושלת ואפויה בתנור עם תערובת "גבינה" קרמית וציפוי קראנצ'י של פירורי לחם פנקו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

פסטה

"גבינה" טבעונית

ציפוי פריך

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים, משמנים טיפה ושומרים בצד.
  2. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

    מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. צילום: אולגה טוכשר
    מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. צילום: אולגה טוכשר

  3. מכינים את “הגבינה”: שמים את כל המרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת קרמית חלקה במרקם יחסית דליל (ה”גבינה” תתייצב באפייה). טועמים ומתקנים את התיבול.

    טוחנים את מרכיבי ה"גבינה" לתערובת קרמית. צילום: אולגה טוכשר
    טוחנים את מרכיבי ה”גבינה” לתערובת קרמית. צילום: אולגה טוכשר

  4. מכינים את הציפוי: שמים בקערה את פירורי הלחם, המלח ושמן הזית ומערבבים.
  5. מרכיבים את המנה: מערבבים היטב את הפסטה המבושלת עם ה”גבינה”. אפשר לעשות זאת ישירות בתבנית. מפזרים מעל באופן אחיד את הציפוי הפריך.
    מערבבים את הפסטה עם ה"גבינה". צילום: אולגה טוכשר
    מערבבים את הפסטה עם ה”גבינה”. צילום: אולגה טוכשר

    מפזרים באופן אחיד את הציפוי הפריך. צילום: אולגה טוכשר
    מפזרים באופן אחיד את הציפוי הפריך. צילום: אולגה טוכשר

  6. אופים את המק אנד צ’יז כ-25 דקות, או עד שהציפוי מזהיב. אפשר לקראת סוף האפייה להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון.
  7. מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.

    מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר. צילום: אולגה טוכשר
    מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר. צילום: אולגה טוכשר

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 328.5 קק״ל 1971.0 קק״ל
פחמימות 31.7 גרם 190.3 גרם
שומן 18.5 גרם 111.3 גרם
נתרן 890.8 מ״ג 5345.1 מ״ג
חלבון 9.5 גרם 57.0 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.3 גרם
שומן רווי 3.4 גרם 20.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 21.1 מ״ג 126.7 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 16.4 מ״ג
אשלגן 261.5 מ״ג 1568.8 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 13.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (4)

    Avatar
    אריקה

    יופי של מאפה!!! אולגה עשית לי את חג השבועות 🌺💋❤️

    Avatar
    הדר ב

    היי. יש לי נוזל סויה רגיל. יכול להתאים במקום משחת סויה?

    Avatar
    דפנה כהן

    בתור טבעונית זה נראה טוב

    Avatar
    איריס

    הכנתי לגיסתי הטבעונית.. עפה על זה ברמות! והאמת שגם לי היה טעים ממש

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody