שחיתות טבעונית: מק אנד צ’יז של העולמות!

המאכל האמריקאי המושחת והאהוב בגרסה טבעונית - מק אנד צ'יז! תבנית מפנקת של פסטה מבושלת ואפויה בתנור עם תערובת "גבינה" קרמית וציפוי קראנצ'י של פירורי לחם פנקו
המאכל האמריקאי המושחת והאהוב בגרסה טבעונית - מק אנד צ'יז! תבנית מפנקת של פסטה מבושלת ואפויה בתנור עם תערובת "גבינה" קרמית וציפוי קראנצ'י של פירורי לחם פנקו
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 2]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    323
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 322.9 קק״ל 1937.5 קק״ל
    פחמימות 31.8 גרם 190.9 גרם
    שומן 17.9 גרם 107.3 גרם
    נתרן 890.9 מ״ג 5345.4 מ״ג
    חלבון 9.5 גרם 56.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 20.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.9 מ״ג 101.5 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 16.1 מ״ג
    אשלגן 252.8 מ״ג 1516.8 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 12.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    323
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 322.9 קק״ל 1937.5 קק״ל
    פחמימות 31.8 גרם 190.9 גרם
    שומן 17.9 גרם 107.3 גרם
    נתרן 890.9 מ״ג 5345.4 מ״ג
    חלבון 9.5 גרם 56.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 20.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 16.9 מ״ג 101.5 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 16.1 מ״ג
    אשלגן 252.8 מ״ג 1516.8 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 12.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטה

  • 1 חבילה פסטה פנה
    מזרח מערב
    די מרטינו מזרח ומערב

"גבינה" טבעונית

ציפוי פריך


אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. מסננים, משמנים טיפה ושומרים בצד.
  2. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

    מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. צילום: אולגה טוכשר
    מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן למצב אל-דנטה. צילום: אולגה טוכשר

  3. מכינים את “הגבינה”: שמים את כל המרכיבים בבלנדר חזק או מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת קרמית חלקה במרקם יחסית דליל (ה”גבינה” תתייצב באפייה). טועמים ומתקנים את התיבול.

    טוחנים את מרכיבי ה"גבינה" לתערובת קרמית. צילום: אולגה טוכשר
    טוחנים את מרכיבי ה”גבינה” לתערובת קרמית. צילום: אולגה טוכשר

  4. מכינים את הציפוי: שמים בקערה את פירורי הלחם, המלח ושמן הזית ומערבבים.
  5. מרכיבים את המנה: מערבבים היטב את הפסטה המבושלת עם ה”גבינה”. אפשר לעשות זאת ישירות בתבנית. מפזרים מעל באופן אחיד את הציפוי הפריך.
    מערבבים את הפסטה עם ה"גבינה". צילום: אולגה טוכשר
    מערבבים את הפסטה עם ה”גבינה”. צילום: אולגה טוכשר

    מפזרים באופן אחיד את הציפוי הפריך. צילום: אולגה טוכשר
    מפזרים באופן אחיד את הציפוי הפריך. צילום: אולגה טוכשר

  6. אופים את המק אנד צ’יז כ-25 דקות, או עד שהציפוי מזהיב. אפשר לקראת סוף האפייה להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון.
  7. מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.

    מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר. צילום: אולגה טוכשר
    מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר. צילום: אולגה טוכשר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שחיתות טבעונית: מק אנד צ’יז של העולמות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    שרון

    מתכון טעים, לא מרגיש טבעוני בכלל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות