שניצלונים ברוטב חמאת בוטנים אינדונזי בנינג’ה פודי
שי-לי ליפא מכינה שניצלונים שגם מבוגרים יאהבו, ומשדכת להם רוטב בוטנים וקוקוס מהמטבח האינדונזי. והבונוס? באמצעות שימוש בנינג'ה פודי אין צורך בטיגון בשמן!
שי-לי ליפא מכינה שניצלונים שגם מבוגרים יאהבו, ומשדכת להם רוטב בוטנים וקוקוס מהמטבח האינדונזי. והבונוס? באמצעות שימוש בנינג'ה פודי אין צורך בטיגון בשמן!
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.1 קק״ל 3132.9 קק״לפחמימות 20.6 גרם 123.6 גרםשומן 31.1 גרם 186.3 גרםנתרן 1104.2 מ״ג 6625.2 מ״גחלבון 38.4 גרם 230.4 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 15.9 גרם 95.4 גרםכולסטרול 232.9 מ״ג 1397.2 מ״גסידן 45.2 מ״ג 271.0 מ״גברזל 3.0 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 771.7 מ״ג 4630.3 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות522
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.1 קק״ל 3132.9 קק״לפחמימות 20.6 גרם 123.6 גרםשומן 31.1 גרם 186.3 גרםנתרן 1104.2 מ״ג 6625.2 מ״גחלבון 38.4 גרם 230.4 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 27.0 גרםשומן רווי 15.9 גרם 95.4 גרםכולסטרול 232.9 מ״ג 1397.2 מ״גסידן 45.2 מ״ג 271.0 מ״גברזל 3.0 מ״ג 18.1 מ״גאשלגן 771.7 מ״ג 4630.3 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 15.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 522 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
700 גרם פילה עוף
תערובת ביצים
-
3 ביצים L
-
2 כפות רוטב סויה
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית מלח דק
ציפוי
-
1 כוס פירורי לחם
-
1 כוס קוקוס טחון
-
2 כפות שומשום
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
1 כף שמן קנולה
-
1 בצל שאלוט בינוני
-
1 שן שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
2/3 כוס קרם קוקוס
-
1/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כפית סוכר חום
-
1/2 כפית תבלין כוסברה טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הביצים: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הסויה והחרדל, מתבלים בפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר.
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ובוחרים בתכנית בישול/צריבה על טמפרטורה HI למשך 5 דקות. לוחצים על התחל כדי לאפשר לסיר להתחמם (הסיר ריק).
- מכינים את הרוטב: כשהסיר חם פותחים את המכסה ומוסיפים מעט שמן לסיר. מפעילים על תכנית בישול/ צריבה על טמפרטורה HI למשך 10 דקות.
- מוסיפים את השאלוט, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי ומאדים כ-2 דקות, עד שהבצל והשום מתחילים להתרכך. מוסיפים את קרם הקוקוס, חמאת הבוטנים, מיץ הלימון, הסויה, הסוכר, הכוסברה הטחונה והקינמון ומערבבים. מביאים לסף רתיחה ומכבים את המכשיר. טועמים בזהירות ומתקנים תיבול. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים 3-2 כפות קרם קוקוס.
- מוציאים בעזרת כפפות להגנה מחום או מגבת את הסיר הקרמי ומוזגים את הרוטב לקערה. מניחים בצד.
- שוטפים קלות את הסיר במים זורמים ומחזירים לתוך המכשיר.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את פירורי הלחם, הקוקוס, השומשום והמלח. מוציאים את נתחי עוף מתערובת הביצים, מנערים מעודפי הביצה ומעבירים לתערובת פירורי הלחם. מצפים את הנתחים מכל הצדדים.
- מניחים בתוך הסיר את הרשת, במצבה הגבוה ומניחים מעל את השניצלים.
- סוגרים את המכסה ומבוחרים בתכנית “טיגון באוויר חם” מכוונים ל-190 מעלות למשך 10 דקות (אחרי כ5-6 דקות פותחים את המכסה בזהירות והופכים את השניצלים) כדי שישחימו משני הצדדים.
- כשהשניצלים מוכנים, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם הרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הביצים: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את הסויה והחרדל, מתבלים בפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים כ-30 דקות בטמפרטורת החדר.
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ובוחרים בתכנית בישול/צריבה על טמפרטורה HI למשך 5 דקות. לוחצים על התחל כדי לאפשר לסיר להתחמם (הסיר ריק).
- מכינים את הרוטב: כשהסיר חם פותחים את המכסה ומוסיפים מעט שמן לסיר. מפעילים על תכנית בישול/ צריבה על טמפרטורה HI למשך 10 דקות.
- מוסיפים את השאלוט, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי ומאדים כ-2 דקות, עד שהבצל והשום מתחילים להתרכך. מוסיפים את קרם הקוקוס, חמאת הבוטנים, מיץ הלימון, הסויה, הסוכר, הכוסברה הטחונה והקינמון ומערבבים. מביאים לסף רתיחה ומכבים את המכשיר. טועמים בזהירות ומתקנים תיבול. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים 3-2 כפות קרם קוקוס.
- מוציאים בעזרת כפפות להגנה מחום או מגבת את הסיר הקרמי ומוזגים את הרוטב לקערה. מניחים בצד.
- שוטפים קלות את הסיר במים זורמים ומחזירים לתוך המכשיר.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את פירורי הלחם, הקוקוס, השומשום והמלח. מוציאים את נתחי עוף מתערובת הביצים, מנערים מעודפי הביצה ומעבירים לתערובת פירורי הלחם. מצפים את הנתחים מכל הצדדים.
- מניחים בתוך הסיר את הרשת, במצבה הגבוה ומניחים מעל את השניצלים.
- סוגרים את המכסה ומבוחרים בתכנית “טיגון באוויר חם” מכוונים ל-190 מעלות למשך 10 דקות (אחרי כ5-6 דקות פותחים את המכסה בזהירות והופכים את השניצלים) כדי שישחימו משני הצדדים.
- כשהשניצלים מוכנים, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מה זה “מוספים טמפרטורה”? כמה מעלות?
היי מירב, העניין בבדיקה, נעדכן אותך. תודה ושבת שלום 🙂
היי מירב, תודה שהפנת את תשומת ליבנו לעניין. בדקנו ותיקנו את סעיפים 2 ו-3 לאופן ההכנה, כך: בסעיף 2 בוחרים במצב בישול/ צריבה על טמפרטורה HI למשך 5 דקות. בסעיף 3 מפעילים במצב בישול/ צריבה על טמפרטורה HI למשך 10 דקות. יש לשים לב כי בתוכנית זו אין טמפרטורה במעלות, אלא שני מצבים – HI ו-LOW. חנוכה שמח! 🙂