רקע סימנס

שרופים על זה! קנלוני חציל שרוף ובשר טחון

מתכון מושלם וקל להכנה של קנלוני חציל שרוף ובשר טחון ברוטב עגבניות עשיר בתנור, שילוב מושלם של טעמים ומרקמים לארוחת צהריים או ערב שכולם אוהבים
מתכון מושלם וקל להכנה של קנלוני חציל שרוף ובשר טחון ברוטב עגבניות עשיר בתנור, שילוב מושלם של טעמים ומרקמים לארוחת צהריים או ערב שכולם אוהבים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    530
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 529.5 קק״ל 3176.8 קק״ל
    פחמימות 47.3 גרם 283.6 גרם
    שומן 25.9 גרם 155.1 גרם
    נתרן 384.0 מ״ג 2304.1 מ״ג
    חלבון 28.8 גרם 172.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 27.8 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 37.6 גרם
    כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 76.7 מ״ג 460.1 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 26.8 מ״ג
    אשלגן 831.7 מ״ג 4990.2 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 35.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    530
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 529.5 קק״ל 3176.8 קק״ל
    פחמימות 47.3 גרם 283.6 גרם
    שומן 25.9 גרם 155.1 גרם
    נתרן 384.0 מ״ג 2304.1 מ״ג
    חלבון 28.8 גרם 172.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 27.8 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 37.6 גרם
    כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 76.7 מ״ג 460.1 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 26.8 מ״ג
    אשלגן 831.7 מ״ג 4990.2 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 35.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית בשר וחציל שרוף

רוטב עגבניות


אופן הכנה

  1. מחממים מראש את התנור למצב טורבו גרילמניחים את החציל מתחת לגריל וקולים אותו תוך כדי הפיכתו מצד, עד שהקליפה משחירה מתנתקת מהתוכן של החציל, מכל הצדדים. מצננים ומחלצים את תוכן החציל מהקליפה.
  2. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים בצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים שום ובשר, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שמתקבלים פירורים שחומים. מוסיפים את החציל הקלוי ומערבבים.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים קלחת או סיר קטן עם שמן זית ומאדים שום ופלפל חריף במשך חצי דקה או עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן לספוג טעמים ולהתבשל 5 דקות בחום מואץ - booster - לאידוי הנוזלים. מוסיפים רסק עגבניות ומרק או מים ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עוד 10 דקות.
  4. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את תכולת הסיר לקבלת רוטב חלק ולא סמיך מדי. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  5. מוסיפים 2-3 כפות מרוטב העגבניות למלית הבשר ומערבבים היטב.
  6. ממלאים את הקנלוני, אופים ומגישים: ממלאים את הקנלוני במלית הבשר בעזרת כפית או שק זילוף. מניחים בתבנית בשכבה אחת. יוצקים את הרוטב מעל.
  7. לפני ההגשה מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ב- FastPreheat.
  8. מניחים על תכולת התבנית נייר אפייה ומעליו מהדקים רדיד אלומיניום, לאטימה. אופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות או עד להשחמה. מגישים חם עם גבעול בזיליקום, אורגנו או תימין מעל.

    קנלוני חציל שרוף ובשר טחון. צילום: נמרוד סונדרס
    קנלוני חציל שרוף ובשר טחון. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שרופים על זה! קנלוני חציל שרוף ובשר טחון

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    וואו כמה טעים 😋!!!!

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    פנינה חגאי

    אפשר עם עלי לזנייה במקום?

      Avatar
      Foody Foody

      כן אפשרי.

    Avatar
    מאירה אנגל

    באיזו טמפרטורה לצלות את החציל?

      Avatar
      Foody Foody

      היי מאירה,
      את החציל יש לצלות בחום גבוה בתוכנית גריל.
      בין 200 ל-230 מעלות.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות