רקע סימנס

שרופים על זה! קנלוני חציל שרוף ובשר טחון

מתכון מושלם וקל להכנה של קנלוני חציל שרוף ובשר טחון ברוטב עגבניות עשיר בתנור, שילוב מושלם של טעמים ומרקמים לארוחת צהריים או ערב שכולם אוהבים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

מלית בשר וחציל שרוף

רוטב עגבניות

אופן הכנה

  1. מחממים מראש את התנור למצב טורבו גרילמניחים את החציל מתחת לגריל וקולים אותו תוך כדי הפיכתו מצד, עד שהקליפה משחירה מתנתקת מהתוכן של החציל, מכל הצדדים. מצננים ומחלצים את תוכן החציל מהקליפה.
  2. מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים בצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים שום ובשר, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד שמתקבלים פירורים שחומים. מוסיפים את החציל הקלוי ומערבבים.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים קלחת או סיר קטן עם שמן זית ומאדים שום ופלפל חריף במשך חצי דקה או עד שעולה ריח. מוסיפים עגבניות קצוצות ונותנים להן לספוג טעמים ולהתבשל 5 דקות בחום מואץ - booster - לאידוי הנוזלים. מוסיפים רסק עגבניות ומרק או מים ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עוד 10 דקות.
  4. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את תכולת הסיר לקבלת רוטב חלק ולא סמיך מדי. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  5. מוסיפים 2-3 כפות מרוטב העגבניות למלית הבשר ומערבבים היטב.
  6. ממלאים את הקנלוני, אופים ומגישים: ממלאים את הקנלוני במלית הבשר בעזרת כפית או שק זילוף. מניחים בתבנית בשכבה אחת. יוצקים את הרוטב מעל.
  7. לפני ההגשה מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ב- FastPreheat.
  8. מניחים על תכולת התבנית נייר אפייה ומעליו מהדקים רדיד אלומיניום, לאטימה. אופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות או עד להשחמה. מגישים חם עם גבעול בזיליקום, אורגנו או תימין מעל.

    קנלוני חציל שרוף ובשר טחון. צילום: נמרוד סונדרס
    קנלוני חציל שרוף ובשר טחון. צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 529.5 קק״ל 3176.8 קק״ל
פחמימות 47.3 גרם 283.6 גרם
שומן 25.9 גרם 155.1 גרם
נתרן 384.0 מ״ג 2304.1 מ״ג
חלבון 28.8 גרם 172.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 27.8 גרם
שומן רווי 6.3 גרם 37.6 גרם
כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
סידן 76.7 מ״ג 460.1 מ״ג
ברזל 4.5 מ״ג 26.8 מ״ג
אשלגן 831.7 מ״ג 4990.2 מ״ג
אבץ 5.9 מ״ג 35.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    jenny salomon

    וואו כמה טעים 😋!!!!

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד