-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 245.3 קק״ל 1962.0 קק״לפחמימות 32.3 גרם 258.5 גרםשומן 7.2 גרם 57.5 גרםנתרן 169.1 מ״ג 1352.5 מ״גחלבון 9.4 גרם 74.8 גרםסיבים תזונתיים 9.8 גרם 78.3 גרםשומן רווי 1.0 גרם 7.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.0 מ״ג 224.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 175.4 מ״ג 1402.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות245
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 245.3 קק״ל 1962.0 קק״לפחמימות 32.3 גרם 258.5 גרםשומן 7.2 גרם 57.5 גרםנתרן 169.1 מ״ג 1352.5 מ״גחלבון 9.4 גרם 74.8 גרםסיבים תזונתיים 9.8 גרם 78.3 גרםשומן רווי 1.0 גרם 7.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.0 מ״ג 224.1 מ״גברזל 1.6 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 175.4 מ״ג 1402.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לא תמצאו אותו בשום מסעדה! קבלו מתכון מהיר ומיוחד של סלט טאבולה משודרג עם תוספות מעניינות שמקפיצות לו את הטעם. בורגול, עדשים שחורות, ירקות רעננים, עשבי תיבול מעולים ורוטב מצוין שעוטף את הכל בשלמות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 245 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט טאבולה
-
2 כוסות בורגול עבהסוגת
-
1 כוס עדשים שחורותסוגת
-
2 יחידות מלפפוניםחתוכים לקוביות קטנות
-
2 יחידות עגבניות תמרחתוכות לקוביות קטנות
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה דק
-
1/4 צרור נענעקצוצה דק
-
1/2 כוס זיתים ירוקיםמגולענים, קצוצים
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
2 כפות מיץ לימון
-
לפי הטעם, מלח הארץ
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- משרים את העדשים בשפע מים כ-30 דקות ומסננים.
- מביאים לרתיחה מים בשני סירים בינוניים. מבשלים בסיר אחד את הבורגול ובשני את העדשים השחורות במשך 10-15 דקות או עד שהבורגול/העדשים רכים, ומסננים. אם העדשים לא מתרככות מספיק, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות לריכוך.
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט כולל הבורגול והעדשים.
- מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את העדשים בשפע מים כ-30 דקות ומסננים.
- מביאים לרתיחה מים בשני סירים בינוניים. מבשלים בסיר אחד את הבורגול ובשני את העדשים השחורות במשך 10-15 דקות או עד שהבורגול/העדשים רכים, ומסננים. אם העדשים לא מתרככות מספיק, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות לריכוך.
- מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט כולל הבורגול והעדשים.
- מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן