רקע ראש השנה
קאבר דסקטופ ראש השנה

תפוחי עץ ממולאים בשר ואורז

תפוחי עץ עסיסיים בתנור עם מלית בשר, אורז ודברים טובים. מנות אישיות מתוקות ומושקעות שירשימו את האורחים וישיגו את אפקט ה'וואו' המתבקש
תפוחי עץ עסיסיים בתנור עם מלית בשר, אורז ודברים טובים. מנות אישיות מתוקות ומושקעות שירשימו את האורחים וישיגו את אפקט ה'וואו' המתבקש
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    487
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 486.5 קק״ל 3892.3 קק״ל
    פחמימות 29.6 גרם 236.9 גרם
    שומן 32.1 גרם 257.1 גרם
    נתרן 315.7 מ״ג 2526.0 מ״ג
    חלבון 13.2 גרם 105.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 39.8 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 49.1 גרם
    כולסטרול 38.2 מ״ג 305.4 מ״ג
    סידן 43.1 מ״ג 344.9 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 421.9 מ״ג 3375.6 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    487
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 486.5 קק״ל 3892.3 קק״ל
    פחמימות 29.6 גרם 236.9 גרם
    שומן 32.1 גרם 257.1 גרם
    נתרן 315.7 מ״ג 2526.0 מ״ג
    חלבון 13.2 גרם 105.5 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 39.8 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 49.1 גרם
    כולסטרול 38.2 מ״ג 305.4 מ״ג
    סידן 43.1 מ״ג 344.9 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 16.2 מ״ג
    אשלגן 421.9 מ״ג 3375.6 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 19.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. מרוקנים את התפוחים בעזרת כף פריזאית. חשוב להקפיד שהדפנות יהיו דקות ככל האפשר. מורחים את התפוחים במיץ לימון ושמן זית מבפנים ומבחוץ.

    תפוחי עץ מרוקנים עם כף פריזאית
    מרוקנים את תפוחי העץ

  2. קוצצים את “בשר התפוחים” דק דק.
  3. משרים את האורז במים חמים בערך חצי שעה.
  4. מחממים מחבת ומטגנים את הבצל יחד עם התפוחים הקצוצים. כאשר הבצל הופך לשקוף מוסיפים את הבשר ובוחשים מספר דקות.
  5. מוסיפים את הבשר לאורז יחד עם הפטרוזיליה, הנענע, הבהרט, המלח והצנוברים ומערבבים.
  6. עורכים את התפוחים על מגש. ממלאים את התפוחים בתערובת עד גובה השוליים.

    תפוחי עץ ממולאים תערובת בשר
    ממלאים את התפוחים

  7. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח שיכול להכיל את כל התפוחים כשהם מסודרים אחד ליד השני.
  8. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
  9. מוסיפים את שיני השום ומערבבים עד שעולה ריח נעים של שום. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומבשלים במשך 10 דקות. מערבבים מדי פעם.
  10. מסדרים בסיר את התפוחים הממולאים כשפתח המילוי כלפי מעלה. יוצקים מהרוטב על התפוחים ומביאים לרתיחה.
  11. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר בנייר אפייה ובמכסה.
  12. מבשלים 35 דקות עד שהתפוחים רכים והמלית מוכנה.
  13. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  14. מסירים את הכיסוי, יוצקים מעט מהרוטב על התפוחים ומכניסים לתנור ל-10 דקות.
    תפוחי עץ עסיסיים ממולאים בבשר
    תפוחי עץ עסיסיים ממולאים בבשר

    תפוחי עץ ממולאים בבשר
    תפוחי עץ ממולאים בבשר. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי עץ ממולאים בשר ואורז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    רחל בןן חמו

    הי הכנתי המילוי מושלם אבל הרוטב קצת בעייתי בטעם, השילוב של יין וציר עוף קצת לא השתלב לי יש אפשרות לרוטב אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      אם את פחות אוהבת את השילוב של יין וציר עוף, אז להבא אפשר לוותר על היין האדום. חג שמח!

    Avatar
    אליה

    אין מספיק פרטים על חיתוך התפוחים. באמצע? 2/3? לאורך? לרוחב? לא ממש ברור לי. תודה..

      Avatar
      Foody Foody

      חותכים את החלק העליון ואז נשאר 3/4 מהתפוח שאותו מרוקנים.

    Avatar
    מירי פרקש

    אכין את התפוחים לראש השנה, תודה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      פרגני לנו בתמונה אחרי שתכיני 😉

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות